Klatki C&C

Czyli jak powinna mieszkać świnka

Moderator: Pulpecja

Masza

Re: Klatki C&C

Post autor: Masza »

moim zdaniem to super pomysł :like:
Awatar użytkownika
joanna ch
Miejscowość: Warszawa Saska Kępa
Kontakt:

Post autor: joanna ch »

Moim też, potrzeba nam takich pomysłów alternatywnych do C&C które przecież ciężko dostać i poza tym drogie.

Fajny pomysł, właśnie jako dostawka do klatki to by się najlepiej sprawdziło. Tylko trzeba mieć nieinwazyjne świnki.
Awatar użytkownika
Dzima
Miejscowość: Rogoźno
Kontakt:

Post autor: Dzima »

Bardzo fajny pomysł. Można mieć "C&C" dużo taniej :ok:
Pyrka
Za TM :candle: Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
Karti

Post autor: Karti »

A ja mam pytanie do posiadaczy kratek i osob przeprowadzajacych wpa. czy jest roznica miedzy trzymaniem swinek w klatce a trzymaniem w klatce z kratek i kuwety z tego poli.... kanalikowego?Chodzi mi o to czy jesli bym miala zamar trzymac w takiej klatce z kratek to czy wpa moze wypasc negatywnie?
sempreverde

Post autor: sempreverde »

WPA może wypaść negatywnie też z innego powodu niż niewłaściwa klatka 8-)

Nie ma żadnej różnicy - byle metraż się zgadzał, czyli dla dwóch świnek min. 100x50cm. No i w przypadku takiej klatki-samoróbki to oczywiście, żeby to miało ręce i nogi, było w miarę porządnie zrobione i nie stanowiło zagrożenia dla prosiaka.
Karti

Nie no mam nadzieje, ze jestem odpowiednia osoba. Ale balabym sie...ta trema i wgl... ;D

Ale chyba tutejsi forumowicze by pomogli i powiedzieli co nalezaloby zmienic gdybym rzeczywiscie cos zrobila nie tak? :)
Bo sama bym nie chciala zrobic czegos co potem mogloby zaszkodzic zwierzaczkowi :roll:

Ogolnie dla mnie temat kratek c&c jest dosyc nowy(wczesniej o nich nie wiedzialam) no i wrecz sie w nich zakochalam. A poki co mimo ze mam jak poprosic kuzynke o wyszperanie w uk za nimi to i tak nie w tym momencie i pozostaje szukac po Polsce.
sempreverde

Post autor: sempreverde »

Pewnie, że by Ci powiedzieli, że coś jest nie tak. Nawet na wizycie często jak osoba jest zaangażowana i ma wielkie serce do zwierząt, a ma jakieś błędy w wyposażeniu, to dostaje wskazówki co i jak ma poprawić. :)
Karti

Nie no jestem otwarta na różne pomysły :)
Jeśli wszystko pójdzie dobrze to w najbliższym czasie kupimy kratki i planuje zrobić 3kratki na 4(one mają coś kilo 35cm jedna?). Chyba dla dwóch prosiaczkow powinno być wystarczająco?

I wykombinowanie kuwety...
Awatar użytkownika
Dzima
Miejscowość: Rogoźno
Kontakt:

Post autor: Dzima »

Kuweta to akurat nie jest problem. Nawet tania, poczytaj http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =24&t=1576
Ja kupowałam na tuplex.pl
Pyrka
Za TM :candle: Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
Karti

Dzima już przegladalam ten temat. idę jutro się właśnie spytać o to u nas w budowlanych. Jak nie będzie to muszę wymyślić większe zakupy do domu na remont winternecie :twisted:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Świnkowe mieszkanie”