Klatki C&C
Moderator: Pulpecja
- joanna ch
- Miejscowość: Warszawa Saska Kępa
- Kontakt:
Re: Klatki C&C
Moim też, potrzeba nam takich pomysłów alternatywnych do C&C które przecież ciężko dostać i poza tym drogie.
Fajny pomysł, właśnie jako dostawka do klatki to by się najlepiej sprawdziło. Tylko trzeba mieć nieinwazyjne świnki.
Fajny pomysł, właśnie jako dostawka do klatki to by się najlepiej sprawdziło. Tylko trzeba mieć nieinwazyjne świnki.
- Dzima
- Miejscowość: Rogoźno
- Kontakt:
Bardzo fajny pomysł. Można mieć "C&C" dużo taniej
Pyrka
Za TM Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
Za TM Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
A ja mam pytanie do posiadaczy kratek i osob przeprowadzajacych wpa. czy jest roznica miedzy trzymaniem swinek w klatce a trzymaniem w klatce z kratek i kuwety z tego poli.... kanalikowego?Chodzi mi o to czy jesli bym miala zamar trzymac w takiej klatce z kratek to czy wpa moze wypasc negatywnie?
WPA może wypaść negatywnie też z innego powodu niż niewłaściwa klatka
Nie ma żadnej różnicy - byle metraż się zgadzał, czyli dla dwóch świnek min. 100x50cm. No i w przypadku takiej klatki-samoróbki to oczywiście, żeby to miało ręce i nogi, było w miarę porządnie zrobione i nie stanowiło zagrożenia dla prosiaka.
Nie ma żadnej różnicy - byle metraż się zgadzał, czyli dla dwóch świnek min. 100x50cm. No i w przypadku takiej klatki-samoróbki to oczywiście, żeby to miało ręce i nogi, było w miarę porządnie zrobione i nie stanowiło zagrożenia dla prosiaka.
Nie no mam nadzieje, ze jestem odpowiednia osoba. Ale balabym sie...ta trema i wgl... ;D
Ale chyba tutejsi forumowicze by pomogli i powiedzieli co nalezaloby zmienic gdybym rzeczywiscie cos zrobila nie tak?
Bo sama bym nie chciala zrobic czegos co potem mogloby zaszkodzic zwierzaczkowi
Ogolnie dla mnie temat kratek c&c jest dosyc nowy(wczesniej o nich nie wiedzialam) no i wrecz sie w nich zakochalam. A poki co mimo ze mam jak poprosic kuzynke o wyszperanie w uk za nimi to i tak nie w tym momencie i pozostaje szukac po Polsce.
Ale chyba tutejsi forumowicze by pomogli i powiedzieli co nalezaloby zmienic gdybym rzeczywiscie cos zrobila nie tak?
Bo sama bym nie chciala zrobic czegos co potem mogloby zaszkodzic zwierzaczkowi
Ogolnie dla mnie temat kratek c&c jest dosyc nowy(wczesniej o nich nie wiedzialam) no i wrecz sie w nich zakochalam. A poki co mimo ze mam jak poprosic kuzynke o wyszperanie w uk za nimi to i tak nie w tym momencie i pozostaje szukac po Polsce.
Pewnie, że by Ci powiedzieli, że coś jest nie tak. Nawet na wizycie często jak osoba jest zaangażowana i ma wielkie serce do zwierząt, a ma jakieś błędy w wyposażeniu, to dostaje wskazówki co i jak ma poprawić.
Nie no jestem otwarta na różne pomysły
Jeśli wszystko pójdzie dobrze to w najbliższym czasie kupimy kratki i planuje zrobić 3kratki na 4(one mają coś kilo 35cm jedna?). Chyba dla dwóch prosiaczkow powinno być wystarczająco?
I wykombinowanie kuwety...
Jeśli wszystko pójdzie dobrze to w najbliższym czasie kupimy kratki i planuje zrobić 3kratki na 4(one mają coś kilo 35cm jedna?). Chyba dla dwóch prosiaczkow powinno być wystarczająco?
I wykombinowanie kuwety...
- Dzima
- Miejscowość: Rogoźno
- Kontakt:
Kuweta to akurat nie jest problem. Nawet tania, poczytaj http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =24&t=1576
Ja kupowałam na tuplex.pl
Ja kupowałam na tuplex.pl
Pyrka
Dzima już przegladalam ten temat. idę jutro się właśnie spytać o to u nas w budowlanych. Jak nie będzie to muszę wymyślić większe zakupy do domu na remont winternecie