Toffi & Duduś [*]

Pamięci tych, które odeszły...

Moderator: pastuszek

Zaffiro

Re: Dwa łyse szczęścia: Toffi, Lucky oraz kolczasta jeżynka.

Post autor: Zaffiro »

Słodka :love: sesja super :love: :buzki:
kleymore
Miejscowość: Zabrze
Kontakt:

Post autor: kleymore »

Och kochane, nawet nie wiecie jak dobrze się sprawdza przysłowie
katiusha pisze:"Miłość to ból..." powiedziała żaba całując jeża w ..pupę. :szczerbaty:
Moje palce już są jak palce jakiego wybitnego pianisty, a to dlatego, że jeżyna bardzo długo się wybudza i trzeba ją masować po kolcach :laugh: Tak też już czuję, że coś mam nie tak z opuszkami :D

No i kolejne zdjęcie. Biegała, biegała aż poległa :D

Obrazek
katiusha

Post autor: katiusha »

Ooooo, etylina sie w baku skończyła, a przecież ile można jeździć na gazie.. :laugh: Ale pięknie wyhamowała :buzki:
boe22

Post autor: boe22 »

Ładną chwilę nie zaglądałam, a tu....
Nooo, takiego zwierza się po Tobie nie spodziewałam! :lol: Cudo!
kleymore
Kontakt:

Wyleż i spanko :D Oczywiście baczna obserwacja :)

Obrazek
Awatar użytkownika
pauli
Miejscowość: Łódź
Kontakt:

Post autor: pauli »

no noooo co za nowość :mrgreen: słodkie to stworzonko jest niemiłosiernie :)
a jak świnki reagują? jak jeżynka na świnki?
:love:
Obrazek
kleymore
Kontakt:

Jeżyna naleśnikuje, Tofiś się rozpłaszcza, a Lucky sobie pielęgnuje pazurki :D Jeżyna jest bardzo spokojna, zresztą chłopcy też. W poprzednim domu miała 4 koleżanki jeżynki i 2 prosiaczki, także nie zwraca uwagi. Chłopcy znowu, gdyby nawet chcieli to nie zrobią krzywdy, bo tylko lekko się podkuli i nie ma za co złapać :lol: Jeż jest zbyt strachliwy i leniwy, żeby chcieć zrobić krzywdę :D Jakbym jej dwa takie duże mączniki postawiła zamiast chłopaków, to może wtedy by coś ją ruszyło :laugh:

No i jeżyna jest hodowlana, dała kilka miotów. Samice jeżeli miały kiedykolwiek młode to robią się bardzo spokojne. Samce znowu śpiewają jak kanarki, nawołują tak samice.

Jeżyna chodzi sobie i mruczy do chłopaków, biega od kąta do kąta i ślizgiem leci w róg pokoju i chłodzi brzuszek :D Ojjj jak ona słodko mruczy! Jak kotek, a ten odgłos to największa oznaka radości.
JaAnia

Post autor: JaAnia »

A jak sobie radzisz z higieną jeżynki? Z tego co czytałam kiedyś to potrafią nieźle się "zabrudzić" a podobno kąpać się nie lubią. I jeszcze klatka, temperatura itp.
Golaski piękne. :buzki:
kleymore
Kontakt:

Nie ma z tym problemów, bobki robi większe niż świnka, ale raz dziennie po około 3-4 duże boby. Mam ją krótko, bo kilka dni, a już obcięłam jej paznokcie i wykapałam ją. Uwielbia szczotkowanie miękką szczotką. Jeżyki od czasu do czasu smaruje się oliwą z oliwek, bo lubi im się skórka przetłuszczać. Jeż jak zrobi boba, nawet biegunkowego to i tak go ominie, w przeciwieństwie do świnek :D Miała biegunkę stresową przedwczoraj, ale w ogóle się nie wypaskudziła.

Jeżeli chodzi o klatkę to mam dunę. Terrarium jest wskazane, gdy ktoś ma zimno w mieszkaniu, a ja mam akurat ciepło. Do tego mam lampę night glo, która grzeje jeżynkę i imituje światło księżyca. Zawsze wieczorem jej włączam. Żarówka ma 15 vat, a na chłodniejsze dni mam na wszelki wypadek 40 vatową - np. na okres między jesienią a zimą, kiedy jeszcze nie grzeją.
Awatar użytkownika
Natasza
Miejscowość: Opolskie
Kontakt:

Post autor: Natasza »

jezynka słodko śpi a świniaki czuwają :D
Moje łyse szczęście Filip jest ze mną od 15.01.2014, Kofi jest z nami od 6.06.2014, maluszki od 3.09.14 i Glorcia od 24.12.14
Filip&Kofi&Jagódka&Klementynka&Peppa&Bianka&Glorcia+2psy+2gekony
Usunięto reklamę z podpisu. W sprawie wyjaśnienia proszę o kontakt z administratorem.
ODPOWIEDZ

Wróć do „In Memoriam”