Właśnie włożyłam je do jednej klatki. Generalnie Sąsiadek zaakceptowała paproszki, natomiast Cacanke trochę denerwują (zwłaszcza Brawurka) i czasami je odgania.
Już jadły ze sobą kolację. Wszystko dobrze. Młode rzucały się na jedzenie jakby parę dni nie jadły i zabierały wszystkim koleżankom, mimo że miały swój kawałek niezjedzony. I rzeczywiście nadają na innej częstotliwości.
Teraz prowadzą babskie pogaduchy. Bajka siedzi w większej misce z karmą, a reszta ogląda teren i wcina sianko.
Fotki jutro wstawie, bo teraz jest za poźno.
Generalnie jestem zadowolona
Cacanka[*] & Sąsiadek[*] + Bajka & Brawurka
Moderator: pastuszek
Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
- Cynthia
- Moderator globalny
- Miejscowość: Kęty/Zielonka
- Kontakt:
Re: Cacanka & Sąsiadek + Bajka & Brawurka (łączenie)
No Brawurka bywa irytująca Imiona im zmieniasz czy zostawiasz?
Re: Cacanka & Sąsiadek - moje dwa skarby!
Granvelle pisze:największe "konflikty" są pomiedzy Sąsiadkiem i Cacanka
Kurczę, ale musi być wesoło popatrz, spodziewałabym się, że to Cacanka prędzej je zaakceptuje niż Sąsiadek
O rodowodzie pamiętam, sfotografuję i prześlę, tylko nie obiecuję dokładnie kiedy.
to co ona takiego robi?Cynthia pisze:No Brawurka bywa irytująca
Ostatnio zmieniony 03 wrz 2015, 7:55 przez rogatka, łącznie zmieniany 1 raz.
Brawurka wsadza pyszczek tam gdzie nie trzeba, dokucza, zabiera jedzenie nowym koleżankom (mimo że obok leży jej kawałek). Więcej nie wiem, bo jest ze mną za krótko. W każdym razie dostarcza rozrywki
A ja się spodziewałam tego, bo ostatnio Cacanka zaczęła dominować nad Sąsiadkiem. Ona zaczyna być bardziej uległa od Cacanki (może z wiekiem zmienia jej się charakter ). Widać wyraźnie, że Cacanka chce podporządkować sobie młodsze koleżanki, które się boją wszystkiego.
Planuje zmienić imiona, ale te, które są, też pasują. Zobaczymy
Całą noc były razem. Były spokojne. B&B spały w dwóch miskach z karmą (rano zostawiły tylko przetrawioną karmę ), natomiast C&S spały na sianku. Na razie nie daję im domków do klatki.
A ja się spodziewałam tego, bo ostatnio Cacanka zaczęła dominować nad Sąsiadkiem. Ona zaczyna być bardziej uległa od Cacanki (może z wiekiem zmienia jej się charakter ). Widać wyraźnie, że Cacanka chce podporządkować sobie młodsze koleżanki, które się boją wszystkiego.
Planuje zmienić imiona, ale te, które są, też pasują. Zobaczymy
Całą noc były razem. Były spokojne. B&B spały w dwóch miskach z karmą (rano zostawiły tylko przetrawioną karmę ), natomiast C&S spały na sianku. Na razie nie daję im domków do klatki.
Dopiero "odkryłam" Twój temat - Sąsiadek ma mordkę identyczną jak mój Baranek! Po prostu ten sam układ kolorów, identyczne niemal rozłożenie! Tylko, że ona całkiem gładkowłosa, a Baranek urodził się kręcony, a potem się rozmyślił
Na ostatnim zdjęciu na pierwszy rzut oka wygląda, jakby Cacanka i Sąsiadek dostały nowe futrzane legowiska Dopiero po chwili widać, że te futra mają pyszczki. Fajnie, że się razem dogadują i nie ma awantur.
Na ostatnim zdjęciu na pierwszy rzut oka wygląda, jakby Cacanka i Sąsiadek dostały nowe futrzane legowiska Dopiero po chwili widać, że te futra mają pyszczki. Fajnie, że się razem dogadują i nie ma awantur.
- Cynthia
- Moderator globalny
- Miejscowość: Kęty/Zielonka
- Kontakt:
Może im się zapas energii wyczerpał, bo nie chodzą na Duracellach
Ostatnie zdjęcie wyraźnie przemawia: "W kupie raźniej!"