Cacanka[*] & Sąsiadek[*] + Bajka & Brawurka

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
ODPOWIEDZ
Granvelle

Re: Cacanka & Sąsiadek + Bajka & Brawurka (łączenie)

Post autor: Granvelle »

Właśnie włożyłam je do jednej klatki. Generalnie Sąsiadek zaakceptowała paproszki, natomiast Cacanke trochę denerwują (zwłaszcza Brawurka) i czasami je odgania.
Już jadły ze sobą kolację. Wszystko dobrze. Młode rzucały się na jedzenie jakby parę dni nie jadły i zabierały wszystkim koleżankom, mimo że miały swój kawałek niezjedzony. I rzeczywiście nadają na innej częstotliwości. :love:

Teraz prowadzą babskie pogaduchy. Bajka siedzi w większej misce z karmą, a reszta ogląda teren i wcina sianko.

Fotki jutro wstawie, bo teraz jest za poźno.

Generalnie jestem zadowolona :ok:
Awatar użytkownika
Cynthia
Moderator globalny
Miejscowość: Kęty/Zielonka
Kontakt:

Post autor: Cynthia »

No Brawurka bywa irytująca :laugh: Imiona im zmieniasz czy zostawiasz?
rogatka

Re: Cacanka & Sąsiadek - moje dwa skarby!

Post autor: rogatka »

Granvelle pisze:największe "konflikty" są pomiedzy Sąsiadkiem i Cacanka
:laugh:

Kurczę, ale musi być wesoło :lol: popatrz, spodziewałabym się, że to Cacanka prędzej je zaakceptuje niż Sąsiadek :idontknow:

O rodowodzie pamiętam, sfotografuję i prześlę, tylko nie obiecuję dokładnie kiedy.
Cynthia pisze:No Brawurka bywa irytująca :laugh:
to co ona takiego robi? :D
Ostatnio zmieniony 03 wrz 2015, 7:55 przez rogatka, łącznie zmieniany 1 raz.
Granvelle

Brawurka wsadza pyszczek tam gdzie nie trzeba, dokucza, zabiera jedzenie nowym koleżankom (mimo że obok leży jej kawałek). Więcej nie wiem, bo jest ze mną za krótko. W każdym razie dostarcza rozrywki ;-)

A ja się spodziewałam tego, bo ostatnio Cacanka zaczęła dominować nad Sąsiadkiem. Ona zaczyna być bardziej uległa od Cacanki (może z wiekiem zmienia jej się charakter :think: ). Widać wyraźnie, że Cacanka chce podporządkować sobie młodsze koleżanki, które się boją wszystkiego.

Planuje zmienić imiona, ale te, które są, też pasują. Zobaczymy ;-)

Całą noc były razem. Były spokojne. B&B spały w dwóch miskach z karmą (rano zostawiły tylko przetrawioną karmę :nie_powiem: ), natomiast C&S spały na sianku. Na razie nie daję im domków do klatki.
Granvelle

Obrazek

Mam problemy z dodawaniem zdjęć i obracaniem, także dodaje tylko jedno sprzed minuty. Brawurka siedzi w misce. Generalnie ciągle siedzą w jednym kącie klatki razem. :jupi:
Val

Post autor: Val »

Dopiero "odkryłam" Twój temat - Sąsiadek ma mordkę identyczną jak mój Baranek! Po prostu ten sam układ kolorów, identyczne niemal rozłożenie! Tylko, że ona całkiem gładkowłosa, a Baranek urodził się kręcony, a potem się rozmyślił :D

Na ostatnim zdjęciu na pierwszy rzut oka wygląda, jakby Cacanka i Sąsiadek dostały nowe futrzane legowiska :lol: Dopiero po chwili widać, że te futra mają pyszczki. Fajnie, że się razem dogadują i nie ma awantur.
rogatka

Post autor: rogatka »

Urocze zdjęcie :yahoo:
Granvelle

Obrazek

Melduje, że cały czas jest spokojnie. Od czasu do czasu Cacanka przegoni paproszka, ale na tym się kończy. Myślałam, że małe będą bardziej ruchliwe. :think:
Dzisiaj Bajka spała przytulona do Sąsiadka :love:
Awatar użytkownika
Cynthia
Moderator globalny
Miejscowość: Kęty/Zielonka
Kontakt:

Post autor: Cynthia »

Może im się zapas energii wyczerpał, bo nie chodzą na Duracellach :laugh:
katiusha

Post autor: katiusha »

Ostatnie zdjęcie wyraźnie przemawia: "W kupie raźniej!" :102:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”