Jak wykonać własnoręcznie klatkę ?
Moderator: Pulpecja
- silje
- Moderator globalny
- Miejscowość: Sztum/Czernin
- Kontakt:
Re: Jak wykonać własnoręcznie klatkę ?
Super . Jeszcze się pochwalę, że zamieszkają w niej moje tymczasiaki Już oczami wyobraźni widzę, jak się wyciągają na pięterku.
Moje kochane świnki (po)morskie: Bronek, Finka, Dorjan, Sajka, Imre, Lotka +9 w DT
- Radek
- Miejscowość: Gliwice
- Kontakt:
Mieszkanie dwupoziomowe
Dopiero się zarejestrowaliśmy a już trzeci temat - ale chcielibyśmy załatwić wszystko od razu. Nasze mieszkanie wykonałem ze starych drzwi szafy sosnowej oraz płyt PET. Po przestudiowaniu forum doszedłem do wniosku, że jako podkład wykorzystam właśnie podkłady higieniczne a na to ułożę matę łazienkową. Dzięki temu prosiaki nie kaleczą sobie łapek o pelet a i wysprzątanie klatki to żaden problem nie ma też kłopotu z czepiającymi się futerka wiórami. Codziennie zbieramy pędzlem płaskim kupki natomiast podkłady wymieniamy co 4-5 dni. Raz na 7-9 dni pierzemy matę łazienkową. Świnki mamy od 4 tygodni i nic nie śmierdzi.
Oto nasz domek:
Niestety nie potrafimy na razie nauczyć świnek aby przynajmniej sikały do podkładek po margarynie... ale to chyba kwestia czasu.
Radek, Ida i Dobrochna
Oto nasz domek:
Niestety nie potrafimy na razie nauczyć świnek aby przynajmniej sikały do podkładek po margarynie... ale to chyba kwestia czasu.
Radek, Ida i Dobrochna
- Dzima
- Miejscowość: Rogoźno
- Kontakt:
Super klatka! Wydaje się ogromna, jakie ma, wymiary?
Oj ciężko jest nauczyć świnkę by sikała w jedno miejsce... prędzej obczaj czy nie załatwia się w 2-3 miejsca i tam ustaw kuwetki
Oj ciężko jest nauczyć świnkę by sikała w jedno miejsce... prędzej obczaj czy nie załatwia się w 2-3 miejsca i tam ustaw kuwetki
Pyrka
Za TM Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
Za TM Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
- Radek
- Kontakt:
Wymiary mieszkania: 80x40 cm, wysokość parteru 30 cm.
Radek
Radek
Super domek Moi chłopcy też nie załatwiają się do kuwet, niestety
O.o Radek, marzy mi się taka klatka dla moich dziewczyn, jak na razie muszą jednak się zadowolić normalną setką
- Radek
- Kontakt:
Cieszę się, że się podoba. Może powiem tak: spróbuję oszacować koszt materiałów i jezeli będziesz zainteresowana to zrobię takie mieszkanko dla Twoich świnek. Jednak może zająć to trochę czasu.
Ostatnio zmieniony 20 sty 2016, 15:10 przez Radek, łącznie zmieniany 1 raz.
- Anula
- Kontakt:
Ale mamy zdolnego Gliwiczanina w naszym gronie
- Aussie.
- Miejscowość: Olsztynek
- Kontakt:
"Klatki" które tu wrzucacie są wręcz przepiękne. Ja natomiast na taką nie mogę sobie pozwolić ze względu na rozkład powierzchni w pokoju. Konkretnie mam w pokoju skos który znacznie zmniejsza pokój.. Czy ktoś z Was ma właśnie taką, ręcznie zrobioną klatkę wpasowaną w skos? Tak by wykorzystać "martwą" przestrzeń?