Zawartość kuwety czyli czym wykładać klatkę
Moderator: Pulpecja
- kimera
- Moderator globalny
- Miejscowość: Łódź
- Kontakt:
Re: Zawartość kuwety czyli czym wykładać klatkę
Ja ten problem rozwiązałam przez wyłożenie całości zagrody grubą warstwą koców, a żwirek trzymam tylko w kuwetach pod paśnikami z sianem. Koce polarowe łatwo się pierze i suszy.
tyle ze on ma pietrowa klatke i nie ma za bardzo miejca na kuwete jako taka a i pomyslu brak na jej wykonanie ze juz o tym czy w ogole by z niej kozystal to nie wspomne
dlatego pytam o ten pellet bo jest dosyc tani i wydaje sie ze pod mate by mogl chyba byc...

dlatego pytam o ten pellet bo jest dosyc tani i wydaje sie ze pod mate by mogl chyba byc...
- kimera
- Moderator globalny
- Miejscowość: Łódź
- Kontakt:
Moje też nie wiedzą, do czego służy kuweta - może do spania?
, ale ponieważ jest tam siano, to siedzą w niej, jedzą i bobczą. Siano nie spada na koc, a i część siuśków trafia w żwirek i nie moczy koca. Kuwetę możesz zrobić choćby z pudełka po butach wyłożonego podkładem higienicznym albo nawet zwykłą ceratą.
Co do tego peletu, nie zostaje nic, poza spróbowaniem. Jak się nie sprawdzi, trudno, wywalisz, koszt nie jest ogromny.

Co do tego peletu, nie zostaje nic, poza spróbowaniem. Jak się nie sprawdzi, trudno, wywalisz, koszt nie jest ogromny.
Próbował ktoś może Chipsi xxl, zrębki lub coś podobnego jako podłoże u świnek?
No a i ja mam pytanie - ktoś stosował koci żwirek ekologiczny KUKURYDZIANY? Ostatnio w zoologu widziałam i rozmawiałam w sklepie z dziewczyną mającą kota i bardzo chwaliła. Ale nie wiem, jak to w przypadku świnek.
wpadłam na wątek mat nieprzemakalnych i o nie własnie chciałam spytac, czy nadają się bezposredno na dno klatki bez trociny pod spodem? bo ja mam matę łazienkową i tak sie zastanawiam czy ta mata to nie lepsze rozwiązanie? bo ja mam dosc duzy kojec i stasznie duzo rocin i peletu i schodzi a jakbym tak kupila z dwie trzy maty i zmieniała co pare dni to by ekonomiczniej wyszło. jak myślicie podpowiedzcie cos:)
- Skiti
- Miejscowość: Grudziądz
- Kontakt:
Nie słyszałam o takich matach, ale skoro są nieprzemakalne, to w co będzie wsiąkał mocz? Będzie stał w miejscu i robił za basen?sysa90 pisze:wpadłam na wątek mat nieprzemakalnych i o nie własnie chciałam spytac, czy nadają się bezposredno na dno klatki bez trociny pod spodem?

Jeśli masz spory kojec, to spróbuj zrobić świnkom toaletę (taką, żeby spokojnie weszła jedna świnka i mogła się obrócić) - może będą z niej korzystały? Tylko musisz wsypać do niej trochę śmierdzących trocin lub pelletu, żeby wiedziały, że tam mają robić

widziałam takiemty w wątku sprzedam tam, osoba ma do sprzedania, w nie wsiąka mocz bo są dość grube, chyba wypróbuje ten pellet bo trocina wszedzie sie roznosi
Ja na dno klatki wysypuje pellet a na górę dry bed.Moja dziewczyna korzysta z kuwetki,którą wymieniam 2 razy dziennie.Dry bed jest rewelacyjny u mnie sprawdza się w 100%.Polecam 

a jaki dry bed używasz? w wersji a czy b//