Berta i Elma

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Pani Strzyga

Re: Pigi, Fretka, Balbinka, Fifi&Rifi

Post autor: Pani Strzyga »

Ilenka - dokładnie Twoje podejście stosuję. Po prostu wszystko zgodnie z wiekiem dziecka. Trzylatek przy całej swojej miłości do zwierzaka, może mu zrobić krzywdę i dlatego jedno z nas trzyma na kolanach dziecko, a drugie świnkę/szczura i dopiero przy takiej obustronnej kontroli pozwalamy na głaskanie. Było raz tak, ze puściliśmy szczury na kanapę, Tymon usiadł przed nią i miał obserwować. Ja siedziałam tuż koło niego. W ułamek sekundy się wybił i wylądował na kanapie, na szczęście nie wyrządzając żadnemu ze szczurków krzywdy...
Awatar użytkownika
martuś
Miejscowość: Złocieniec
Kontakt:

Post autor: martuś »

Balbinko spóźnione życzenia :buzki: Wszystkiego naj, naj, najlepszego :prezent:
dortezka pisze:tak serio, to nawet nie mam porównania jak te ząbki powinny wyglądać (jak ktoś ma foty swoich prośków to poproszę :szczerbaty: )
Mam tylko coś takiego
Obrazek

Nie jest zbytnio widoczne bo promieniowanie było ustawione na jamę brzuszną (w poszukiwaniu kamieni) a nie na kości ale coś tam widać ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
dortezka
Miejscowość: Wrocław
Kontakt:

Post autor: dortezka »

Balbinka dziękuje :buzki:

martuś przez chwilę się zastanawiałam, co mi tu za fotkę kraba wklejasz :laugh: dopiero po chwili się skapnęłam, że to zdjęcie Nali które było u Ciebie na wątku, a to nie kleszcze tylko ktoś ją trzyma za łapki :rotfl:

no coś tam widać.. że przerw nie ma chyba..

jeju.. biedna Pigi.. przez chwilę miałam nadzieję, że to może jednak normalne są takie przerwy :(

edit: jeszcze raz spojrzałam na powiększenie i jakby jednak lekki cień przerwy jest :think:
Wątek moich Pipulek: :love:
http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... f=55&t=658

Halinko, Pigulku, Balbisiu, Fifi&Rifi, Freciu.. tęsknimy :cry: http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =71&t=4215
Arya90

Post autor: Arya90 »

Co tam dorotezko u was?
Awatar użytkownika
dortezka
Miejscowość: Wrocław
Kontakt:

Post autor: dortezka »

u nas bez zmian :buzki:
Pigutka coraz mniej je karmy, wagowo bez zmian, w okolicach 870. W zeszły piątek zabraliśmy ją do weta, ale ten stwierdził, że póki je inne rzeczy to ją jeszcze przetrzymamy z piłowaniem trzonowców.
W sobotę za to pojechaliśmy do naszego z Frenią, bo sobie odparzyła pupcię. Być może za późno jej bikini zrobiliśmy (przez to futrzysko wciąż mokry tyłek miała) i miała lekki stan zapalny. Wg weta na tyle mały, że obędzie się bez poważniejszych leków. Myjemy w szamponie i smarujemy alantanem. Pupcia już jak nówka. Wet golił jej tyłeczek na zero (naszą maszynką ja się boję i zostawiam jej 1-2mm). I podczas takiego majstrowania jej tam został.. osikany :rotfl:

Kupiłam dziewczyną nową matę.. znalazłam za 14zł/mb. Także mają teraz zielono
Obrazek

na spacerku wreszcie się odważyłam i dziewczyny jadły pyszną trawkę z koniczynką (tylko na to się odważyłam) i.. gałązki brzozy
Obrazek

dałam Paskudom do jedzenia pyszny owies
Obrazek

a te Mendy zjadły całą uprawę i cichaczem dobrały się do plonów na później..
Obrazek

Pigulinka
Obrazek

Obrazek

Obrazek

zawsze po cichu zazdrościłam tym, co mogą ustawić swoje świnki jedna obok drugiej i one tak stoją, i można fociszy robić itp. i znalazłam sposób aby moje też stały :szczerbaty:
Obrazek

dotrwałyście aż tu?

bo dziś jest wyjątkowy dzień! Dziś urodzinki Fifi&Rifi.
Wszystkiego naj naj moje małe Paskudki. aż wierzyć się nie chce, że to już 2 lata minęły! Abyście zawsze były szczęśliwe i najedzone Obrazek :prezent:
chciałam im zrobić urodzinowe fotki ale takie z nich wiercipiętki, że jedyne nierozmazane zdjęcie jest Fifki
Obrazek
Rifi w tym czasie łaziła po mnie.. co Fifi wykorzystała i skoczyła mi z oparcia sofy wprost do klatki Obrazek
zmacana, obejrzana.. biega skacze i nie pika, więc nic sobie nie zrobiła.. a to min 50 cm było.. ja zwariuję z nimi kiedyśObrazek
Wątek moich Pipulek: :love:
http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... f=55&t=658

Halinko, Pigulku, Balbisiu, Fifi&Rifi, Freciu.. tęsknimy :cry: http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =71&t=4215
Assia_B

Post autor: Assia_B »

Ja dotarłam do końca :szczerbaty:

Na tej zielonej macie to jak na łące :-) i owies w doniczce pierwsza klasa. Dobry musiał być skoro zapasów już też nie ma :szczerbaty:

Najlepszego dla dziewczyn :buzki:
Awatar użytkownika
martuś
Miejscowość: Złocieniec
Kontakt:

Post autor: martuś »

Chciałabym zobaczyć minę weta po osikaniu :lol:
Dziewczyny miały rację, że zjadły całą uprawę. W świńskim świecie nie ma takiego pojęcia jak "zostawienie na później" :szczerbaty:
Dla najmłodszych dziewczyn wszystkiego najświnkowego :buzki:
Obrazek
Dropsio

Post autor: Dropsio »

Haha, też jestem ciekawa miny weta :lol:
A świnie nie znają takich pojęć jak "zostawić" czy "resztki" :szczerbaty:
Najlepszego dla Panienek! :buzki:
A Pigi...
twojawiernafanka

Post autor: twojawiernafanka »

Sto lat! :jupi:
Awatar użytkownika
joanna ch
Miejscowość: Warszawa Saska Kępa
Kontakt:

Post autor: joanna ch »

Sto lat dla solenizantek :love:
Mata pasuje do wystroju, ho ho :102:
Nie ma to jak podduszać koleżankę w kapciochu, moje też tak czasem robią :mrgreen:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”