Suchy pokarm

Czyli co powinna, a czego nie może jeść świnka morska

Moderator: pastuszek

ODPOWIEDZ
MrKozub

Re: Karma

Post autor: MrKozub »

A produkty firmu vitapol warto kupic jako sucha karme?
Świniomaniaczka

Post autor: Świniomaniaczka »

NIE, NIE I JESZCZE RAZ N I E! Vitapol to wielki syf, mase ziarna, żadnych dobrych składników. Karmy tej firmy nie nadają się dla świnki. :buzki:
lubię

Post autor: lubię »

Nie warto, jakby na to nie patrzeć: niewłaściwy skład, forma i świnki tego nie zjedzą. Pieniądze w błoto. Poza tym kg ziarnistej karmy jest objętościowo mniejszy niż granulat lub mieszanka granulat/włókno/prasowane ziarna.
Chcesz adoptować świnkę?
Nαkα

Post autor: Nαkα »

Versele Laga Cavia Complete, to najlepsza karma również druga seria VL Cavia Nature oraz Pro. Jest to jednak wydatek, ale są jeszcze inne karmy nieco gorsze.

- Trovet Guinea Pig
- Natural Vit Premium Guinea Pig
- Vitakraft Emotion Sensitive (Beauty, Balance)
- Beaphar Care+ Guinea Pig
- Beaphar XtraVital Guinea Pig
- Greenwoods Guinea Pig
- Deli Nature Hens Guineya Pig
- Gerty Guinea Pig Food
Karenik

Post autor: Karenik »

Najlepszy jest VL Breeder Pellet :). Składowo oczywiście, ale niestety nie można kupić w małych opakowaniach.
Nαkα

Re: Suchy pokarm

Post autor: Nαkα »

Fajny artykuł ;) Nigdy nie kupuję karm zanim nie zapoznam się z ich składem. Uważam, że VL Cavia Complete robi bardzo dobre karmy. Jeśli chodzi o przysmaki, to już gorsza sprawa, gdyż zawierają samą chemię i nic nie wprowadzają zdrowego dla świnek. :)
MrKozub

Post autor: MrKozub »

A jaką masz do adopcji? Ja mam podobno samice, i klatek 100. Kupiłem dzisiaj 5kg Versele CC i siano, więc problem z glowy. Przy okazji świnki mogą pić niewielkie ilości naparów [zimnych] z ziół. W sprawie adopcji proszę o kontakt najlepiej na GG 7281306
Awatar użytkownika
Iza
Miejscowość: Bydgoszcz
Kontakt:

Post autor: Iza »

ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
katiusza

Post autor: katiusza »

A powiedzcie mi proszę jaka jest różnica między VL Cavia Nature, a Nature rebalance?
moje prośki uwielbiają VL crispy muesli, CC nawet domieszana do muesli nie wchodzi i jest ble :)
chce wypróbować nature ale zobaczyłam że jest zwykła i ta rebalance i zgłupiałam :)
kasia1

Post autor: kasia1 »

a wy to kupujecie te poduszeczki dla świnki w Rossmanie ? W TYM Rossmanie? Tam gdzie sprzedaja kosmetyki? I RZECZY DLA ŚWINEK???????????? :?: :?: :?: :?:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Żywienie”