Czterej królowie i Hotel pod Zielonym Ogórkiem
Moderator: pastuszek
Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
- pour
- Miejscowość: Glasgow
- Kontakt:
Re: Trzej królowie i inni
Wiem już do kogo posłać świnie na odpicowanie futra 

- Pulpecja
- Moderator globalny
- Miejscowość: Łódź
- Kontakt:
Pour, jesteś pewna

Weszłam zobaczyć te zdjęcia i u młodej niczego takiego nie ma- aż poleciałam do klatki sprawdzić.
Nie ma zmian"jak by ktoś obciął nożyczkami". Na karku są po prostu mniej gęste. Kurcze nie wiem jak to opisać.
Są w miarę tej samej długości, lekko pokręcone, ale nie ma nagłych przerw, czy wycięć. Futro też się nie zapada w żadnym miejscu niespodziewanie, więc to chyba nie to.
Drapała się u mojego brata- dość mocno, ale jak trociny zostały nakryte polarem to przestała.
Nie ma zmian"jak by ktoś obciął nożyczkami". Na karku są po prostu mniej gęste. Kurcze nie wiem jak to opisać.

Są w miarę tej samej długości, lekko pokręcone, ale nie ma nagłych przerw, czy wycięć. Futro też się nie zapada w żadnym miejscu niespodziewanie, więc to chyba nie to.
Drapała się u mojego brata- dość mocno, ale jak trociny zostały nakryte polarem to przestała.
- Pulpecja
- Moderator globalny
- Kontakt:
Prawie. My go zasadniczo pobieżnie latem nazywaliśmy Asłankatiusha pisze:OOOOooooo Król Lew Mufasa!!!

I wmawialiśmy mu, że tak wygląda bardziej męsko

Ale byli tacy na forum, co się śmiali

- Lilith88
- Miejscowość: Gdańsk
- Kontakt:
Ja dziś zwątpiłam czy Tasiek z Czarnym aby na pewno mają tylko łupież i linieją bez przyczyny, bo zobaczyłam zdjęcie zadka Choko tego dużego (prawdopodobnie CUY) świnka do adopcji i wygląda zupełnie jak u moich panów. Z tym, że Tasiek jest ze mną od małego i mieszkał z Geronimo zanim się pokłócili a Geronimo nie "sypie" się, Tasiek zaczął wraz z dojrzewaniem więc to chyba po prostu wina testosteronu. Czarny był badany przez weterynarza w Szczecinie gdzie pracuje Paprykarz i nie stwierdziła nic. No i oni mają piękne, gęste, błyszczące futro mimo łupieżu i mimo, że linieją. No ale już sama nie wiem..
- Pulpecja
- Moderator globalny
- Kontakt:
Obserwuj chłopaków. Dopóki skóra jest ładna, to dobrze. U mnie na legowiskach też pełno sierści, przed praniem najpierw muszę odkurzaczem te kudły ściągnąć. Może to kwestia zbyt suchego i ciepłego powietrza. Ale jeśli coś Cię niepokoi, to idź do weta.
Wcale nie muszą chorować wszystkie świnki mieszkające razem. Tak było u mnie - Diego mieszkał razem z Pulpetem, spali na tych samych poduszkach, a był zdrowy.
Wcale nie muszą chorować wszystkie świnki mieszkające razem. Tak było u mnie - Diego mieszkał razem z Pulpetem, spali na tych samych poduszkach, a był zdrowy.
Ooo... A czemu tak dawno ostatni post? Domagam się zdjęć!
Ronja chce wiedzieć czy reszta jej dzieciaków ma się dobrze.

- Pulpecja
- Moderator globalny
- Kontakt:
Wera, ale się naszukałam wątku! Nie spodziewałam się, że jesteśmy na drugiej stronie!
A nie mam najlepszych wiadomości.
Król Julian jest przeziębiony. Wczoraj świnki były bardzo ospałe. Nie przejmowałam się tym, bo w sobotę coś wstąpiło w Pulpeta i ganiał chłopaków i udowadniał, że jest samcem Alfa. Ale gdy do wieczornych warzywek Julianek nie wyszedł z domku i nawet nie chciał spróbować podsuwanych pod nos smakołyków, poważnie się zaniepokoiłam. Biedaczek oddychał ciężko.
Byłam przerażona, zwłaszcza po strasznej historii, która spotkała siostrę Juliana i Diega - Divię.
Dzisiaj rano cała trójka + kotka wylądowali u weta.
Julianek przeziębiony, ale na szczęście zajęte tylko górne drogi oddechowe. Serduszko w porządku. Od jutra mam mu podawać lekarstwa do pyszczka - proszę o trzymanie kciuków.
Pulpecikowi mam zakrapiać oku - chyba sobie zakłuł, ale też nie mam tragedii. Też trzymajcie kciuki.
Dieguś okaz zdrowia.
Pani dr stwierdziła, że wszystkie świnki bardzo ładne, zadbane, ząbki śliczne, ładnie starte, a waga Diega i Juliana 1100, a Pulpeta 1150 (ale tu widać ewidentny wpływ obfitej fryzury).
Specjalnie dla Ronji i Wery zdjęcia. Sprzed paru tygodni, bo najnowsze jeszcze nie są przerzucone z aparatu.
Diego, król Julian i jabłko:

A nie mam najlepszych wiadomości.
Król Julian jest przeziębiony. Wczoraj świnki były bardzo ospałe. Nie przejmowałam się tym, bo w sobotę coś wstąpiło w Pulpeta i ganiał chłopaków i udowadniał, że jest samcem Alfa. Ale gdy do wieczornych warzywek Julianek nie wyszedł z domku i nawet nie chciał spróbować podsuwanych pod nos smakołyków, poważnie się zaniepokoiłam. Biedaczek oddychał ciężko.
Byłam przerażona, zwłaszcza po strasznej historii, która spotkała siostrę Juliana i Diega - Divię.
Dzisiaj rano cała trójka + kotka wylądowali u weta.
Julianek przeziębiony, ale na szczęście zajęte tylko górne drogi oddechowe. Serduszko w porządku. Od jutra mam mu podawać lekarstwa do pyszczka - proszę o trzymanie kciuków.
Pulpecikowi mam zakrapiać oku - chyba sobie zakłuł, ale też nie mam tragedii. Też trzymajcie kciuki.
Dieguś okaz zdrowia.
Pani dr stwierdziła, że wszystkie świnki bardzo ładne, zadbane, ząbki śliczne, ładnie starte, a waga Diega i Juliana 1100, a Pulpeta 1150 (ale tu widać ewidentny wpływ obfitej fryzury).
Specjalnie dla Ronji i Wery zdjęcia. Sprzed paru tygodni, bo najnowsze jeszcze nie są przerzucone z aparatu.
Diego, król Julian i jabłko:

O.o specjalnie dla mnie, jak miło... Fajnie sobie jedzą.
Dobrze że to tylko przeziębienie. Zdrowia chłopakom życzę
Z Ronją przesyłamy pozdrowienia.

Z Ronją przesyłamy pozdrowienia.