Czterej królowie i Hotel pod Zielonym Ogórkiem

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
pour
Miejscowość: Glasgow
Kontakt:

Re: Trzej królowie i inni

Post autor: pour »

Wiem już do kogo posłać świnie na odpicowanie futra :lol:
Awatar użytkownika
Pulpecja
Moderator globalny
Miejscowość: Łódź
Kontakt:

Post autor: Pulpecja »

Pour, jesteś pewna ;)

Obrazek
katiusha

Post autor: katiusha »

OOOOooooo Król Lew Mufasa!!! :szczerbaty:
Snajperka

Post autor: Snajperka »

Weszłam zobaczyć te zdjęcia i u młodej niczego takiego nie ma- aż poleciałam do klatki sprawdzić.

Nie ma zmian"jak by ktoś obciął nożyczkami". Na karku są po prostu mniej gęste. Kurcze nie wiem jak to opisać. :redface:

Są w miarę tej samej długości, lekko pokręcone, ale nie ma nagłych przerw, czy wycięć. Futro też się nie zapada w żadnym miejscu niespodziewanie, więc to chyba nie to.

Drapała się u mojego brata- dość mocno, ale jak trociny zostały nakryte polarem to przestała.
Awatar użytkownika
Pulpecja
Moderator globalny
Kontakt:

katiusha pisze:OOOOooooo Król Lew Mufasa!!! :szczerbaty:
Prawie. My go zasadniczo pobieżnie latem nazywaliśmy Asłan :102:
I wmawialiśmy mu, że tak wygląda bardziej męsko :twisted:

Ale byli tacy na forum, co się śmiali :roll: . Pojęcia nie mam z czego. I ciii, żeby do Pulpeta nie doszło.
Awatar użytkownika
Lilith88
Miejscowość: Gdańsk
Kontakt:

Post autor: Lilith88 »

Ja dziś zwątpiłam czy Tasiek z Czarnym aby na pewno mają tylko łupież i linieją bez przyczyny, bo zobaczyłam zdjęcie zadka Choko tego dużego (prawdopodobnie CUY) świnka do adopcji i wygląda zupełnie jak u moich panów. Z tym, że Tasiek jest ze mną od małego i mieszkał z Geronimo zanim się pokłócili a Geronimo nie "sypie" się, Tasiek zaczął wraz z dojrzewaniem więc to chyba po prostu wina testosteronu. Czarny był badany przez weterynarza w Szczecinie gdzie pracuje Paprykarz i nie stwierdziła nic. No i oni mają piękne, gęste, błyszczące futro mimo łupieżu i mimo, że linieją. No ale już sama nie wiem..
Awatar użytkownika
Pulpecja
Moderator globalny
Kontakt:

Obserwuj chłopaków. Dopóki skóra jest ładna, to dobrze. U mnie na legowiskach też pełno sierści, przed praniem najpierw muszę odkurzaczem te kudły ściągnąć. Może to kwestia zbyt suchego i ciepłego powietrza. Ale jeśli coś Cię niepokoi, to idź do weta.
Wcale nie muszą chorować wszystkie świnki mieszkające razem. Tak było u mnie - Diego mieszkał razem z Pulpetem, spali na tych samych poduszkach, a był zdrowy.
Wera

Post autor: Wera »

Ooo... A czemu tak dawno ostatni post? Domagam się zdjęć! ;) Ronja chce wiedzieć czy reszta jej dzieciaków ma się dobrze.
Awatar użytkownika
Pulpecja
Moderator globalny
Kontakt:

Wera, ale się naszukałam wątku! Nie spodziewałam się, że jesteśmy na drugiej stronie!
A nie mam najlepszych wiadomości.
Król Julian jest przeziębiony. Wczoraj świnki były bardzo ospałe. Nie przejmowałam się tym, bo w sobotę coś wstąpiło w Pulpeta i ganiał chłopaków i udowadniał, że jest samcem Alfa. Ale gdy do wieczornych warzywek Julianek nie wyszedł z domku i nawet nie chciał spróbować podsuwanych pod nos smakołyków, poważnie się zaniepokoiłam. Biedaczek oddychał ciężko.
Byłam przerażona, zwłaszcza po strasznej historii, która spotkała siostrę Juliana i Diega - Divię.
Dzisiaj rano cała trójka + kotka wylądowali u weta.
Julianek przeziębiony, ale na szczęście zajęte tylko górne drogi oddechowe. Serduszko w porządku. Od jutra mam mu podawać lekarstwa do pyszczka - proszę o trzymanie kciuków.
Pulpecikowi mam zakrapiać oku - chyba sobie zakłuł, ale też nie mam tragedii. Też trzymajcie kciuki.
Dieguś okaz zdrowia.
Pani dr stwierdziła, że wszystkie świnki bardzo ładne, zadbane, ząbki śliczne, ładnie starte, a waga Diega i Juliana 1100, a Pulpeta 1150 (ale tu widać ewidentny wpływ obfitej fryzury).

Specjalnie dla Ronji i Wery zdjęcia. Sprzed paru tygodni, bo najnowsze jeszcze nie są przerzucone z aparatu.

Diego, król Julian i jabłko:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Wera

Post autor: Wera »

O.o specjalnie dla mnie, jak miło... Fajnie sobie jedzą. :love: Dobrze że to tylko przeziębienie. Zdrowia chłopakom życzę :fingerscrossed: :fingerscrossed:
Z Ronją przesyłamy pozdrowienia.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”