Re:Tościk 1.08.17[*],Nachos 23.01.21 [*]i Czesio 7.08.20 [*]

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
cappuccino

Re: Tościk 1.08.17 [*], Nachos i Czesio. Zdrowiejemy ZDJ.105

Post autor: cappuccino »

U nas różnie, ja mam tyle roboty, że nie wiem, w co ręce włożyć. Dwie sesje na studiach, obrona, przeprowadzka, praca...
A tu jeszcze Czesio mi chudnie, zleciał 50g w dwa tygodnie. Z tego w ten tydzień 20... Je normalnie, nie słyszę żadnych chorobowych oznak.
No nic, jutro czeka nas wycieczka do weterynarza :roll:
Awatar użytkownika
sosnowa
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Re: Tościk 1.08.17 [*], Nachos i Czesio. ZDJ.105!

Post autor: sosnowa »

Może z upału mało je po prostu? Oby!
cappuccino

No właśnie tez tak myślałam, jak zleciał pierwsze 30g, ale teraz widzę, że znowu... Ale lepiej dmuchac na zimne.
cappuccino

No, Czesiek obmacany z każdej strony, osłuchany. Zęby też sprawdzone. Wszystko ok, na pierwszy rzut oka. Mamy ważyć, jakby nadal spadał z wagi to wtedy mamy oddać boby do badania, żeby zobaczyć czy nie ma żadnych pasożytów, bo a nóż może z sianem przyszły, czy z trawą.
Generalnie Czesiek jest ciekawą świnką. Ostatnio zauważamy że boi się obcych, panicznie ucieka przy pierwszym kontakcie z nową osobą i chowa się za Nachosem, gdzie do nas biegnie od razu jak się tylko otworzy drzwiczki od klatki. Fajny z niego świń nie? a na dodatek taaaaaki obrośnięty!

Nachos i siesta, z bobkiem w dupie.
Obrazek

Obrośnięty Czesio i wciskający się do obiektywu Nachos:
Obrazek

Zobaczcie co się zadziało, tak z dwa tygodnie temu Czesiek dał Nachosowi po twarzy! Było troszkę zaschniętej ropki i krewki, ale już znowu się kochają. W każdym razie afera musiała być wtedy, jak nas nie było w domu, bo nic nie słyszeliśmy. Wszystko już się wygoiło.
Obrazek

A tu, zdziwiony Nachos:
Obrazek

Czy Czesio jeszcze widzi na oczy? O to jest pytanie...
Obrazek
Awatar użytkownika
Siula
Miejscowość: Tarnowo Podgóne
Kontakt:

Re: Tościk 1.08.17 [*], Nachos i Czesio. ZDJ.108!

Post autor: Siula »

Czesiu widzi, ale oczu Czesia nie widać :lol: Fajne te Twoje chłopaki :love: :buzki:
Awatar użytkownika
Asita
Miejscowość: Sopot
Kontakt:

Post autor: Asita »

Może jakiś warkocz na oczy Czesia zapleść? :lol: Chyba mu gorąco w tym futrze... Choć np Miecio ma krótkie futerko, to i tak mu gorąco...
Moje myszaki http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=4152
Żurek i Alfredzik na zawsze pozostaną z nami
Assia_B

Post autor: Assia_B »

A może nie jest tak źle? Ludzie często chcąc dobrze obcinają na lato dlugowlose psy, co przynosi skutek odwrotny do zamierzonego. Bo ta sierść stanowi barierę dla skóry.
Może u swinek jest podobnie?
cappuccino

Wydaję mi się że i Nachosowi i Czesiowi jest gorąco, no ale komu by nie było przy takich temperaturach :roll:
Tak, to prawda, nie powinno się ścinać im futra, bo to warstwa ochronna. Jedyne, co to dupkę mu regularnie podcinam i boki, bo to przecież nie świnia wystawowa :lol: Zresztą Czesiek jest prawdziwym prosiakiem i uwielbia obsikiwać sobie całe futerko.

Zresztą ja też źle znoszę te upały. Mieszkamy w kawalerce, na 3 piętrze, mamy w mieszkaniu 29 stopni i nic się nie ta z tym zrobić. Wiatrak chodzi cały czas i to tyle. No i suchota straszna w mieszkaniu, codziennie się budzę z bolącym gardłem.

Czy któraś z Was używała może przy świniach tych wkładów do gniazdka na insekty? Zastanawiam się, czy to mogłoby mieć na świniaki jakiś zły wpływ hm... :think:
Awatar użytkownika
sosnowa
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: sosnowa »

Też sie zastanawiałam, ale w końcu się nie zdecydowałam.
nachos to ma czaderskie lampasy na spodniach :laugh:
Biedne te włochacze, u nas była masakra jak sobie Grawa[*] latem zapuszczała dredy na urynę usztywniane i bobami przetykane
Awatar użytkownika
martuś
Miejscowość: Złocieniec
Kontakt:

Post autor: martuś »

Czesio jaki futrzak :shock: :szczerbaty: Ja swoją też przycinam przy tyłku i po bokach bo jak chodzi to sobie depcze po futrze.
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”