Suchy pokarm
Moderator: pastuszek
- Dzima
- Miejscowość: Rogoźno
- Kontakt:
Re: Suchy pokarm
He he widocznie się CN znudzili 

Pyrka
Za TM
Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
Za TM

CN nigdy nie było ich ulubioną karmą. Wolą Crispy Muesli. A CC jest według nich kompletnie niejadalne 

za to moje prosie zawsze i wszedzie zjada re balance
czy jest jakies sensowne zastepstwo dla tej karmy? -cavia complete completne nie przypasował i musiałem go zmiskowac z ww re balance 

U nas góruje za to tylko CC, inne karmy jakoś im nie podchodzą
i tak: CN, kapuszkowa karma, BepharCare+ przebierają tak że połowę muszę wyrzucić bo to co zostaje nie tkną, Gert Guinea Pig, VitaKraft Emotion wybiorą kilka kawałków większość zostaje, TimaMega C nie jedzą, Greenwoods - miska tak jak wsypałam tak stoi nietknięta, BunnyBasis Marzenie Świnki Morskiej była zjadana ale długo się do niej przekonywali. I tak to, pańcia chce im dogodzić a one mają to gdzieś
ale i tak uwielbiam te paskudy 

Po przeczytaniu paru wątków na forum postanowiłam pójść do zoologicznego i wybrać dla Pieszczocha lepszą karmę niż miał wcześniej
Znalazłam dobrze wyposażony sklep gdzie są prawie wszystkie wymieniane przez Was karmy jako te lepsze
Musiałam mój zakup troszkę wypośrodkować żeby nie była to zwykła karma na wagę (takiej nawet w owym sklepie nie widziałam) czy taka w wiaderkach po 1,5 kg, ale też nie taka najdroższa jak Cavia Complete, ponieważ to dla mnie troszkę za drogo. Po przeglądnięciu regałów z karmami i zapoznaniu się z ulotkami firmy Versele-Laga i Vitapol mój wybór padł na Crispy Muesli Guinea Pigs. Mam nadzieję, że Pieszczochowi zasmakuje, ponieważ takiej zwykłej karmy jaką dostałam razem ze świnką nie chce jeść. Jest w niej dużo ziarna, orzechów i kukurydzy, której Pieszczoch nie lubi, to zwykła karma dla gryzoni. Mam nadzieję, że teraz będzie się już lepiej odżywiał. Wyczytałam, że jest w niej sporo witamin, warzyw i źdźbła trawy.
Ktoś z Was karmi tą karmą świnkę? Smakuje
?

Znalazłam dobrze wyposażony sklep gdzie są prawie wszystkie wymieniane przez Was karmy jako te lepsze

Ktoś z Was karmi tą karmą świnkę? Smakuje

Moje świnki dostają tą karmę dodatkowo oprócz VL Cavia Nature. Obydwie bardzo im smakująAssia_B pisze:Po przeglądnięciu regałów z karmami i zapoznaniu się z ulotkami firmy Versele-Laga i Vitapol mój wybór padł na Crispy Muesli Guinea Pigs.
Ktoś z Was karmi tą karmą świnkę? Smakuje?

Mam nadzieję, że Pieszczochowi też zasmakuje
Wcześniej miałam taką zwyczajną karmę z wiaderka, ale nie zużyłam do końca bo świniaczek i tak nie chce jej jeść. Karmę dostałam razem ze świnką od koleżanki, która uratowała Pieszczocha od poprzednich "właścicieli". Pomyślałam, że kupię coś lepszego 

Ja na początku kupowałam swoim świnkom karmę Vitapolu, ale wyczytałam na forum, że nie jest ona dobra dla świnek ponieważ zawiera dużo ziaren. Dużo dziewczyn z forum używa karmy Cavia Nature, więc i ja spróbowałam podać ją moim dziewczynom. No i posmakowała
Później przeczytałam, że świnkom smakuje też Crispy Muesli i teraz często te obydwie karmy im mieszam albo podaję w dwóch różnych miseczkach 

Byłam wczoraj w Rossmanie i zauważyłam takie coś

Info z opakowania:
Chrupiące poduszeczki dla gryzoni z owsem i lucerną. Bez dodatku cukrów, konserwantów i barwników.
Skład: Zboże(m.in. owies), roślinne ekstrakty białkowe, minerały, liście pokrzywy, roślinne produkty uboczne(m.in. lucerna 1%)
Kupiłam z ciekawości, ale nie jestem pewna, czy to jest coś warte...

Info z opakowania:
Chrupiące poduszeczki dla gryzoni z owsem i lucerną. Bez dodatku cukrów, konserwantów i barwników.
Skład: Zboże(m.in. owies), roślinne ekstrakty białkowe, minerały, liście pokrzywy, roślinne produkty uboczne(m.in. lucerna 1%)
Kupiłam z ciekawości, ale nie jestem pewna, czy to jest coś warte...