Suchy pokarm

Czyli co powinna, a czego nie może jeść świnka morska

Moderator: pastuszek

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Dzima
Miejscowość: Rogoźno
Kontakt:

Re: Suchy pokarm

Post autor: Dzima »

He he widocznie się CN znudzili :lol:
Pyrka
Za TM :candle: Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
Lena87

Post autor: Lena87 »

CN nigdy nie było ich ulubioną karmą. Wolą Crispy Muesli. A CC jest według nich kompletnie niejadalne :glowawmur:
Mongolski

Post autor: Mongolski »

za to moje prosie zawsze i wszedzie zjada re balance :szczerbaty: czy jest jakies sensowne zastepstwo dla tej karmy? -cavia complete completne nie przypasował i musiałem go zmiskowac z ww re balance :102:
milka

Post autor: milka »

U nas góruje za to tylko CC, inne karmy jakoś im nie podchodzą :glowawmur: i tak: CN, kapuszkowa karma, BepharCare+ przebierają tak że połowę muszę wyrzucić bo to co zostaje nie tkną, Gert Guinea Pig, VitaKraft Emotion wybiorą kilka kawałków większość zostaje, TimaMega C nie jedzą, Greenwoods - miska tak jak wsypałam tak stoi nietknięta, BunnyBasis Marzenie Świnki Morskiej była zjadana ale długo się do niej przekonywali. I tak to, pańcia chce im dogodzić a one mają to gdzieś :szczerbaty: ale i tak uwielbiam te paskudy :love:
Assia_B

Post autor: Assia_B »

Po przeczytaniu paru wątków na forum postanowiłam pójść do zoologicznego i wybrać dla Pieszczocha lepszą karmę niż miał wcześniej :)

Znalazłam dobrze wyposażony sklep gdzie są prawie wszystkie wymieniane przez Was karmy jako te lepsze :) Musiałam mój zakup troszkę wypośrodkować żeby nie była to zwykła karma na wagę (takiej nawet w owym sklepie nie widziałam) czy taka w wiaderkach po 1,5 kg, ale też nie taka najdroższa jak Cavia Complete, ponieważ to dla mnie troszkę za drogo. Po przeglądnięciu regałów z karmami i zapoznaniu się z ulotkami firmy Versele-Laga i Vitapol mój wybór padł na Crispy Muesli Guinea Pigs. Mam nadzieję, że Pieszczochowi zasmakuje, ponieważ takiej zwykłej karmy jaką dostałam razem ze świnką nie chce jeść. Jest w niej dużo ziarna, orzechów i kukurydzy, której Pieszczoch nie lubi, to zwykła karma dla gryzoni. Mam nadzieję, że teraz będzie się już lepiej odżywiał. Wyczytałam, że jest w niej sporo witamin, warzyw i źdźbła trawy.

Ktoś z Was karmi tą karmą świnkę? Smakuje :)?
LidkaK

Post autor: LidkaK »

Assia_B pisze:Po przeglądnięciu regałów z karmami i zapoznaniu się z ulotkami firmy Versele-Laga i Vitapol mój wybór padł na Crispy Muesli Guinea Pigs.

Ktoś z Was karmi tą karmą świnkę? Smakuje :)?
Moje świnki dostają tą karmę dodatkowo oprócz VL Cavia Nature. Obydwie bardzo im smakują :) Kiedyś próbowałam im dać VL Cavia Complete ale nie chciały jej nawet tknąć.
Assia_B

Mam nadzieję, że Pieszczochowi też zasmakuje :) Wcześniej miałam taką zwyczajną karmę z wiaderka, ale nie zużyłam do końca bo świniaczek i tak nie chce jej jeść. Karmę dostałam razem ze świnką od koleżanki, która uratowała Pieszczocha od poprzednich "właścicieli". Pomyślałam, że kupię coś lepszego :)
LidkaK

Post autor: LidkaK »

Ja na początku kupowałam swoim świnkom karmę Vitapolu, ale wyczytałam na forum, że nie jest ona dobra dla świnek ponieważ zawiera dużo ziaren. Dużo dziewczyn z forum używa karmy Cavia Nature, więc i ja spróbowałam podać ją moim dziewczynom. No i posmakowała :) Później przeczytałam, że świnkom smakuje też Crispy Muesli i teraz często te obydwie karmy im mieszam albo podaję w dwóch różnych miseczkach :)
Assia_B

Cieszę się, że wybrałam ok :) Na początek spróbuję zmieszać mu trochę tej karmy z tą starszą jeszcze i zobaczymy jak zareaguje :)

P.S. Pieszczoch wygląda chyba na dość zadowolonego z nowej karmy :)

Obrazek
Lena87

Post autor: Lena87 »

Byłam wczoraj w Rossmanie i zauważyłam takie coś
Obrazek
Info z opakowania:
Chrupiące poduszeczki dla gryzoni z owsem i lucerną. Bez dodatku cukrów, konserwantów i barwników.
Skład: Zboże(m.in. owies), roślinne ekstrakty białkowe, minerały, liście pokrzywy, roślinne produkty uboczne(m.in. lucerna 1%)

Kupiłam z ciekawości, ale nie jestem pewna, czy to jest coś warte...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Żywienie”