Roczna świnka w ciąży!!!

Regulamin forum
Regulamin forum
1. Przed utworzeniem nowego tematu sprawdź przy pomocy wyszukiwarki czy temat był już poruszany na forum - jeśli temat już istnieje postaraj się kontynuować wątek
2. Określ rzeczowo tytuł nowego wątku - tematy w stylu: "Pomocy !!!", "Mam problem ..." utrudniają innym użytkownikom korzystanie z forum
3. Do bezpośredniego kontaktu z innymi użytkownikami używaj skrzynki prywatnych wiadomości, ewentualnie shotbox'a.
Awatar użytkownika
kimera
Moderator globalny
Miejscowość: Łódź
Kontakt:

Re: Roczna świnka w ciąży!!!

Post autor: kimera »

Wystarczy zasłonić przerwy między prętami klatki, choćby przeplatając między nimi kawałki tektury. Wystarczy tylko u dołu, żeby małe nie zdołały się przepchnąć przez otwory.
Ramireza

Post autor: Ramireza »

Z Poznania. W razie czego w ciągu pół godziny mogę być w klinice.
Awatar użytkownika
Cynthia
Moderator globalny
Miejscowość: Kęty/Zielonka
Kontakt:

Post autor: Cynthia »

Ramireza pisze:Z Poznania. W razie czego w ciągu pół godziny mogę być w klinice.
Tylko żeby do tej kliniki zechciał przyjechać specjalista... to jest problem
Ramireza

No faktycznie to może być problem. Nie ma całodobowych klinik dla swinek :( W każdym razie pojadę tam jutro i się dowiem jak i co.
Ramireza

A z innej beczki, czekając w nerwach na rozwiązanie mojej swineczki przeglądam forum. Muszę Wam powiedzieć, że robicie kawał świetnej roboty znajdując domy laboswinkom i innym skrzywdzonym przez los. Szacuneczek, to jest ten rodzaj pracy nie zapłaconej, ale najbardziej cennej. Jesteście WIELCY!!! Szkoda, że tak mało wiadomo o Stowarzyszeniu. Sama nie świadomie kupiłam świnki w sklepie, jak tyle jest nawet malutkich zwierzątek szukających domu...No i nie było by wpadki z kupieniem chłopaka, który na 100% miał być dziewczyna... Trzymajcie się!!!
Awatar użytkownika
porcella
Moderator globalny
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: porcella »

Kochana, po prostu dołącz do nas!
Nie musisz robić wielkich rzeczy. Jeśli masz kawałek wolnej podłogi - daj DT potrzebującej śwince, jeśli nie - popularyzuj nas w internecie i na FB i w życiu, oczywiście :-) Można roznosić nasze ulotki do przychodni weterynaryjnych, można po prostu mówić znajomym, że jesteśmy. Jeśli Ci się spodoba - możesz pomagać w inny sposób, np pisząc na forum, opiekować się jakimiś wątkami.
Każdy chętny mile widziany, każdy ma jakiś talent, który można "po świńsku" wykorzystać :-) 8-)
"Człowiek jest odpowiedzialny za to, co oswoił" A. de St Exupery
kontakt tylko porcella7@gmail.com
Ramireza

Wszystko w planach, ale czemu nie!! Tylko najpierw niech mi to całe towarzystwo wyjdzie żywo z tej ciąży:)
Awatar użytkownika
porcella
Moderator globalny
Kontakt:

I za to trzymamy kciuki!
Ramireza

Mija 70 dzień ciąży i Poppy nie rodzi. Miałam nadzieję, że urodzi w miarę wczesniej, że maluchy będą mniejsze przez wzgląd na mamę w późniejszym wieku....Świnka je siano i karmę trochę skubanie, ale świeżych warzyw nie tyka od wczoraj. Zakryta do polowy klatka ręcznikiem jest super pomysłem. Czekam czekam i nie wiem co robić. Świnka jest spokojna, tylko od czasu do czasu się gryzie po bokach-pewnie młode kopia, ale ogólnie jest spadek apetytu od wczoraj. Z pochwy brak jakichkolwiek wypływu. Jak jest najlepiej sprawdzić rozszerzenie kości łonowej? Dokładnie dziś wymacalam swineczke i zdaje mi się że wzglebienie się pojawilo, tylko na pewno nie na dwa palce :(
Awatar użytkownika
porcella
Moderator globalny
Kontakt:

70??? Pewna jesteś? To już już... :fingerscrossed:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ciąża i wychowywanie młodych”