Roczna świnka w ciąży!!!
Regulamin forum
Regulamin forum
1. Przed utworzeniem nowego tematu sprawdź przy pomocy wyszukiwarki czy temat był już poruszany na forum - jeśli temat już istnieje postaraj się kontynuować wątek
2. Określ rzeczowo tytuł nowego wątku - tematy w stylu: "Pomocy !!!", "Mam problem ..." utrudniają innym użytkownikom korzystanie z forum
3. Do bezpośredniego kontaktu z innymi użytkownikami używaj skrzynki prywatnych wiadomości, ewentualnie shotbox'a.
Regulamin forum
1. Przed utworzeniem nowego tematu sprawdź przy pomocy wyszukiwarki czy temat był już poruszany na forum - jeśli temat już istnieje postaraj się kontynuować wątek
2. Określ rzeczowo tytuł nowego wątku - tematy w stylu: "Pomocy !!!", "Mam problem ..." utrudniają innym użytkownikom korzystanie z forum
3. Do bezpośredniego kontaktu z innymi użytkownikami używaj skrzynki prywatnych wiadomości, ewentualnie shotbox'a.
- kimera
- Moderator globalny
- Miejscowość: Łódź
- Kontakt:
Re: Roczna świnka w ciąży!!!
Wystarczy zasłonić przerwy między prętami klatki, choćby przeplatając między nimi kawałki tektury. Wystarczy tylko u dołu, żeby małe nie zdołały się przepchnąć przez otwory.
Z Poznania. W razie czego w ciągu pół godziny mogę być w klinice.
- Cynthia
- Moderator globalny
- Miejscowość: Kęty/Zielonka
- Kontakt:
Tylko żeby do tej kliniki zechciał przyjechać specjalista... to jest problemRamireza pisze:Z Poznania. W razie czego w ciągu pół godziny mogę być w klinice.
No faktycznie to może być problem. Nie ma całodobowych klinik dla swinek W każdym razie pojadę tam jutro i się dowiem jak i co.
A z innej beczki, czekając w nerwach na rozwiązanie mojej swineczki przeglądam forum. Muszę Wam powiedzieć, że robicie kawał świetnej roboty znajdując domy laboswinkom i innym skrzywdzonym przez los. Szacuneczek, to jest ten rodzaj pracy nie zapłaconej, ale najbardziej cennej. Jesteście WIELCY!!! Szkoda, że tak mało wiadomo o Stowarzyszeniu. Sama nie świadomie kupiłam świnki w sklepie, jak tyle jest nawet malutkich zwierzątek szukających domu...No i nie było by wpadki z kupieniem chłopaka, który na 100% miał być dziewczyna... Trzymajcie się!!!
- porcella
- Moderator globalny
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
Kochana, po prostu dołącz do nas!
Nie musisz robić wielkich rzeczy. Jeśli masz kawałek wolnej podłogi - daj DT potrzebującej śwince, jeśli nie - popularyzuj nas w internecie i na FB i w życiu, oczywiście Można roznosić nasze ulotki do przychodni weterynaryjnych, można po prostu mówić znajomym, że jesteśmy. Jeśli Ci się spodoba - możesz pomagać w inny sposób, np pisząc na forum, opiekować się jakimiś wątkami.
Każdy chętny mile widziany, każdy ma jakiś talent, który można "po świńsku" wykorzystać
Nie musisz robić wielkich rzeczy. Jeśli masz kawałek wolnej podłogi - daj DT potrzebującej śwince, jeśli nie - popularyzuj nas w internecie i na FB i w życiu, oczywiście Można roznosić nasze ulotki do przychodni weterynaryjnych, można po prostu mówić znajomym, że jesteśmy. Jeśli Ci się spodoba - możesz pomagać w inny sposób, np pisząc na forum, opiekować się jakimiś wątkami.
Każdy chętny mile widziany, każdy ma jakiś talent, który można "po świńsku" wykorzystać
Wszystko w planach, ale czemu nie!! Tylko najpierw niech mi to całe towarzystwo wyjdzie żywo z tej ciąży:)
- porcella
- Moderator globalny
- Kontakt:
I za to trzymamy kciuki!
Mija 70 dzień ciąży i Poppy nie rodzi. Miałam nadzieję, że urodzi w miarę wczesniej, że maluchy będą mniejsze przez wzgląd na mamę w późniejszym wieku....Świnka je siano i karmę trochę skubanie, ale świeżych warzyw nie tyka od wczoraj. Zakryta do polowy klatka ręcznikiem jest super pomysłem. Czekam czekam i nie wiem co robić. Świnka jest spokojna, tylko od czasu do czasu się gryzie po bokach-pewnie młode kopia, ale ogólnie jest spadek apetytu od wczoraj. Z pochwy brak jakichkolwiek wypływu. Jak jest najlepiej sprawdzić rozszerzenie kości łonowej? Dokładnie dziś wymacalam swineczke i zdaje mi się że wzglebienie się pojawilo, tylko na pewno nie na dwa palce
- porcella
- Moderator globalny
- Kontakt:
70??? Pewna jesteś? To już już...