Dyskusje o karmach

Czyli co powinna, a czego nie może jeść świnka morska

Moderator: pastuszek

Świniomaniaczka

Re: VL Cavia Complete

Post autor: Świniomaniaczka »

Ja mieszam pół na pół CC i CN. Moim zdaniem to najlepsze rozwiązanie. Świnki jedzą jedną i drugą z takim samym apetytem. Dostają to co najlepsze z jednej i drugiej. Polecam takie rozwiązanie. :buzki:
Lete

karma Herbi Care Plus

Post autor: Lete »

Czy ktoś z Was podawał swojemu świniaczkowi karmę Herbi Care Plus?
Opis ze sklepu:
Pełnoporcjowa karma dla roślinożernych zwierząt domowych oraz gadów do okresowego żywienia zwierząt osłabionych, z problemami stomatologicznymi, zaburzonym przyjmowaniem karmy oraz w trakcie rekonwalescencji.
Zawartość:
-białko 18,1%
-tłuszcz 4,3%
-włókno 16,0%
-popiół 5,6%
Skład:susz traw alpejskich, mączka płatków owsianych, wytłoki jabłkowe, pszeniczna mąka spęczniająca, mąka z łubinu, drożdże.
Produkt polecany przez specjalistów.

Co o niej sądzicie? Jeśli ktoś miał stycznośc z tą karmą, proszę o opinię.
twojawiernafanka

Supreme Science Selective

Post autor: twojawiernafanka »

Na zooplusie jest promocja na Supreme Science Selective i zastanawiam się - czy to dobra karma? Pamiętam, że na starym forum był poruszany jej temat, ale nie mogę sobie przypomnieć, co o niej pisano...
Laraine

Re: Supreme Science Selective

Post autor: Laraine »

Z tego co pamiętam to kupowałam ją właśnie po dobrych opiniach na Caviarnii. Moim pannom bardzo zasmakowała.
guitargirl

Re: karma Herbi Care Plus

Post autor: guitargirl »

Dokarmiam tą karmą moje świnki, jest chętnie jedzona przez obu panów nawet po wymieszaniu z lekami (samych leków pić ze strzykawki nie chcą). Karma nie zrobiła wśród nich takiej furrory jak Marumoto, ale ją lubią. :)
Lete

Wiem o tym, ze to karma dla niejedzących świnek.
I właśnie chcę nią dokarmiać mojego Foxa bo chudnie. Byłam z nim u dr Joanny Waldeck, ale ona nie widziała u świniaczka nic niepokojącego. Profilaktycznie dała mu lek na odrobaczenie. Na szczęście, okazało się, że ich nie ma. Foxik je trochę siana, trochę warzyw skubnie. Póki co nie znalazłam karmy (oprócz VL Cavia Complete), którą chętnie by jadł.
Chcę chociaż raz dziennie, lub dwa włączyć do jego diety Herbi Care Plus. Może uda się zatrzymać chudnięcie prosiaczka.
Awatar użytkownika
Panna Fiu Fiu
Administrator
Miejscowość: Chorzów
Kontakt:

Post autor: Panna Fiu Fiu »

Póki świnka je najlepiej jej nie dokarmiać bo przestanie jeść w ogóle. Spróbuj dawać płatki owsiane (tuczą i świnki je lubią) i CC, którą lubi. Dodatkowo siemię lniane też możesz podawać. Dużo marchwi i owoców.
Dokarmianie jest ostatecznością.
Obrazek
Awatar użytkownika
pastuszek
Miejscowość: Wrocław
Kontakt:

Post autor: pastuszek »

Kupiłam ze względu na dobre opinie.
Gucio nie chciał jej w ogóle :(
Stefan pewnie by wszamał raz dwa, ale jego jeszcze wtedy nie było.
speedy

Post autor: speedy »

Moi ją uwielbiają, ale wiadomo, każda świnka lubi co innego.
Jeżeli Twoim chłopakom by nie zasmakowała to spokojnie odkupię ;)
Lete

Re: VL Cavia Complete

Cavia complete to jedyna, na chwilę obecną, karma którą moje prosiaczki jedzą. Smakuje im. Ładnie pachnie. Nie wiem tylko czy w dostatecznym stopniu pomaga scierac ząbki, ale to już inna historia.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Żywienie”