Mimi - śliczny samczyk do adopcji, CIESZYN w DS
Moderator: silje
Re: Mimi - śliczny samczyk do adopcji, CIESZYN
Jakie Ty masz zawsze cudne tymczasy
Świnek marzenie dla Leonarda! On płochliwy to by był ogonkiem Mimi
W takim razie czekam z niecierpliwością!
W takim razie czekam z niecierpliwością!
A jak się dogaduje z innymi świnkami?
Mimuś mój kochany...:-* jak ja za nim tęsknie ale cieszę się, że się zaklimatyzował. Dla tych, którzy pytali jaki ma stosunek do innych świnek to narazie miał kontakt tylko z jednym starszym samczykiem i nie był w ogóle agresywny natomiast bardzo dominujący i nie chciał oddać przywództwa w "stadzie". Z pewnością lubi inne świnki i potrzebuje towarzysza bo z natury jest bardzo rozbrykany i potrzebuje zainteresowania bo inaczej zaczynać gryźć pręty z niezadowolenia Natomiast co do głośnych gości to jak są hałasy typu wiercenie to chowa się do domku i wcina z nudów, natomiast towarzystwo ludzi lubi i jest bardzo ciekawski (naprawdę BARDZO). Jak chodzi o jedzonko to karmiłam go Cavią Complete bo inne karmy wybrzydzał i wybierał a tą wcina całą. A zielenina to najbardziej lubi natkę pietruszki, sałatę rzymską, ogórka, marchewkę i zioła działkowe typu mięta, oregano.... (byle nie bazylia, bo PANICZNIE boi się bazylii i ucieka przed nią) Aga i jest to świnka przytulaska, czyli koniecznie potrzebuje miziania, głaskania itp bez ograniczeń...
eunikag - Skradł moje serce.. Ja musze poważnie z mamą porozmawiać o adopcji..
Widzę, nie taki mały świnek z niego Na ostatnim zdjęciu.. ona ma sukienkę!! Leonardo tez posiada
Dzisiaj odbyło się spotkanie Mimisia i Wiewióra, w celu ustalenia jego stosunku do innych świnek. Mimi był bardzo szczęśliwy, że nareszcie mógł poznać "te świnkę zza prętów" Niestety, doprawdy jest bardzo dominujący. Ganiał nawet mego, także dominującego, Wiewiórka a to jest już coś. Trudno powiedzieć, który w końcu zwyciężył, ponieważ rozdzieliłam ich kiedy zaczęło to wyglądać niewesoło.
Dlatego więc szukamy dla Mimisia świnki spokojnej lub świnkę z bliższej okolicy, żeby móc zrobić łączenie lub odebrać bez problemów w razie niezgody.
Niestety, ale pierwszy chętny na adopcję Mimisia - Kajka nie może adoptować go z tego powodu . Nie chcę wysyłać świnki z takim charakterkiem w tak daleką podróż, kiedy nie ma pewności, że nie pojedzie za parę dni z powrotem.
Dlatego więc szukamy dla Mimisia świnki spokojnej lub świnkę z bliższej okolicy, żeby móc zrobić łączenie lub odebrać bez problemów w razie niezgody.
Niestety, ale pierwszy chętny na adopcję Mimisia - Kajka nie może adoptować go z tego powodu . Nie chcę wysyłać świnki z takim charakterkiem w tak daleką podróż, kiedy nie ma pewności, że nie pojedzie za parę dni z powrotem.
Ja także nie chciałabym ryzykować zdrowiem Mimi'ego, gdyby miał wracać z powrotem. Jednakże mam nadzieję, że zaraz ktoś się w nim zakocha, tak jak ja :d I weźmie go do siebie Taki proś się nie zasiedzi
-
- Moderator globalny
- Miejscowość: okolice Torunia
- Kontakt:
A co tu taka cisza??? Taki świnski ekstraproś i CO? No tak być nie może!! niech sie znacznie coś dziać
DS:Dora i Boguś[*]Biolchema,Tedi,Abi,Stefan,Filemon,Bonifacy,Tofik,Prosiaczek,Rabarbar[/color]
DT: Fimbria, Nikita, Baltazar i Don Pedro
DT: Fimbria, Nikita, Baltazar i Don Pedro