Warzywa i owoce - ile i jak podawać?
Moderator: pastuszek
Re: Warzywa i owoce
Ponieważ póki co jest dostępna tylko lista warzyw - albo mi coś na wzrok padło i nie widzę owoców... - a ja właśnie podjadam granata, to chciałam się podpytać na szybko jak to jest z tym owocem? Szukałam na innych stronach, ale zdania są tak podzielone, że zwątpiłam... a prosięta tak jakoś na mnie patrzą, jakby chciały powiedzieć "dawaj, bo jak nie, to..."
- kimera
- Moderator globalny
- Miejscowość: Łódź
- Kontakt:
Świnki morskie mogą jeść wszystkie owoce, w tym granaty. Sądząc po minach świnek na zdjęciach, nawet tu na forum, bardzo im smakują.
Dzięki za takie przydatne info. Ostatnio zajadałam się białą rzodkiewką i tak nieśmiało podsunęłam mojemu świniaczkowi, ale nie wiedziałam czy dobrze robiłam. To był mały kawałek, ale schrupany ze smakiem.
Porzeczki czarne i czerwone
Obok mojego domu rośnie dużo porzeczek i postanowiłem, że je zamrożę i przez cały rok będę miał zapas naturalnej witaminy C. Czy to dobry pomysł ? Jakie warzywa i owoce mają dużo witaminy C i można je mrozić ?
Re: Porzeczki czarne i czerwone
Tutaj masz temat o witaminie C http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... f=26&t=292 ... Wydaje mi się, że jest to dobry pomysł, ale oczywiście owoców nie można podawać za dużo...
Najlepiej podawać warzywa i owoce z dużą zawartością witaminy C.
- Czerwona papryka
- Natka
- Pietruszka
- Szczypiorek
- Zielony koperek
- Czerwone, czarne porzeczki
- Kiwi
- Agrest
- Czerwona papryka
- Natka
- Pietruszka
- Szczypiorek
- Zielony koperek
- Czerwone, czarne porzeczki
- Kiwi
- Agrest
Kiełki, kiełki....wszyscy wiemy że są zdrowie i trzeba jeść czy świnki też tak myślą? zasadziłam kilka dni temu i nie wiem czy dać czy nie. Albo czy mogą prosiaki pić wodę z kiełków (która swoją drogą ma wiele cennych minerałów i jest dobrą bazą do zup)