no tak, to ma sens, moje prawie nie pijątwojawiernafanka pisze: Podkładów seni próbowałam, ale przy tym, ile moje świnki piją, po kilku godzinach były do wymiany.
Zawartość kuwety czyli czym wykładać klatkę
Moderator: Pulpecja
Re: Zawartość kuwety czyli czym wykładać klatkę
Moje teraz też nie piją, bo dostają od groma soczystości
Świnki uzupełniają wodę z pokarmem (tak jak człowiek), więc nie trafi się ile tej wody przyjęły i ile jej wysikają
Ciekawe, czy są zaprogramowane na konkretna ilość wody 

Ja używam teraz mate oraz pod nią żwirek. Myślę nad tymi jakimiś podkładami ale nie wiem czy się opłaca. Co ile trzeba zmieniać takie podkłady? Moje świnie strasznie dużo siusiają i nie wiem, czy by z tego nie zrobiła się powódź. 

Mówisz o seni? Najrzadziej co dwa dni. Ale jeśli świnie dużo sikają, to raczej się nie sprawdzi. Ja po 4-5 godzinach miałam do wymiany.
Aha to lepiej zostanę przy żwirku. Ostatnio przez internet kupiłam żwirek i był ok ale bardzo śmierdział więc kupuję teraz sosnowy w zoologu i da się żyć 

a jaki żwirek kupiłaś przez internet?
http://allegro.pl/zwirek-dla-swinki-swi ... 23395.html
Nie z tej aukcji ale z tej firmy Peewit. Niby jest spoko jak na taką cenę ale pod mate (i ogółem) nie nadaje się bo śmierdzi.
Nie z tej aukcji ale z tej firmy Peewit. Niby jest spoko jak na taką cenę ale pod mate (i ogółem) nie nadaje się bo śmierdzi.
ja od dlugiego czasu uzywam trocin, a rogi kuwety wysypuje żwirkiem, musze sprzatac co 3-4 dni. kiedys mialam mate, ale nie chcialo mi sie jej prac recznie
trociny maja jeden wielki minus: roznosza sie po calym domu i zastanawiam sie czy znow nie kupic maty, hmmm...

Asia909 - Może spróbuj żwirku z Kantorexu? Wielu użytkowników sobie chwali, ja też teraz zamówiłam pierwszy sort na próbę 

Poszukam go
Jak na razie kupuje 25 l zwirku za 25 zl i bardzo jest wydajny, ladnie pachnie i ogolem jest spoko.
P.S. widze ze ty tez z Bielska

P.S. widze ze ty tez z Bielska