Ja wyczesuję siano, sierść i inne śmieci gumową szczotką. Taką: http://animalia.pl/produkt,19020,61,tri ... yliow.html
Szybko i wygodnie. Polecam.

Moderator: Pulpecja

Pod drybed najlepszy żwirek drewniany, seni mam tylko na półce, ale codziennie trzeba wymieniać bo nie jest zbyt chłonne i potem dry bed zaczyna namakać. No i świnki kochają dry beda bo wszędzie jest miękko.
 Pod drybed najlepszy żwirek drewniany, seni mam tylko na półce, ale codziennie trzeba wymieniać bo nie jest zbyt chłonne i potem dry bed zaczyna namakać. No i świnki kochają dry beda bo wszędzie jest miękko.   Piorę go raz na dwa-trzy tygodnie ale mam dużą klatkę na dwie świnki i czyszczę go poza tym dokładnie co kilka dni.
 Piorę go raz na dwa-trzy tygodnie ale mam dużą klatkę na dwie świnki i czyszczę go poza tym dokładnie co kilka dni.
 obecnie mam 3 dry bedy w tym właśnie ten jeden 3 letni i jeden kupiony rok temu .W tym 3 letnim zmian nie widzę nadal włos jest gęsty itp.  guma co prawda po licznych praniach ,suszeniach na słońcu itp. jest miejscami lekko "odkruszona " ale to jest na prawdę prawie nic .Co do zapachu - jak wspomniałam mam 2 samce i klatkę 100 i piorę go co tydzień pod spód daję żwirek drewniany i na prawdę żadnych brzydkich zapachów brak .Czyszczę najpierw ręką potem biorę trzepaczkę (taką jak do dywanów ) i do pralki ja piorę w płynie od początku i żadnych problemów nie ma .Nie zamieniłabym dry bedu na nic innego ,miałam również matę i  osobiście polecam dry bed z całego serca .
 obecnie mam 3 dry bedy w tym właśnie ten jeden 3 letni i jeden kupiony rok temu .W tym 3 letnim zmian nie widzę nadal włos jest gęsty itp.  guma co prawda po licznych praniach ,suszeniach na słońcu itp. jest miejscami lekko "odkruszona " ale to jest na prawdę prawie nic .Co do zapachu - jak wspomniałam mam 2 samce i klatkę 100 i piorę go co tydzień pod spód daję żwirek drewniany i na prawdę żadnych brzydkich zapachów brak .Czyszczę najpierw ręką potem biorę trzepaczkę (taką jak do dywanów ) i do pralki ja piorę w płynie od początku i żadnych problemów nie ma .Nie zamieniłabym dry bedu na nic innego ,miałam również matę i  osobiście polecam dry bed z całego serca .