Tosiu [*] minął rok, reszta naszego stadka[*]

Pamięci tych, które odeszły...

Moderator: pastuszek

ODPOWIEDZ
Miłasia
Miejscowość: Włocławek
Kontakt:

Re: Tosiu jedynak, Romcio za TM [*]

Post autor: Miłasia »

My mamy w dużym akwa brzanki sumatrzańskie ( roboczo zwane piraniami ;) ) i tetry, które też niestety zjadają ikrę i młode rybcie. Teraz jakoś bardzo dużo młodych nam przetrwało i możemy podziwiać maluszki :D . Oprócz tego mamy jeszcze razbory klinowe, kiryski pandy, zbrojniki niebieskie, no i bydluchę czyli zbrojnika lamparciego. Tę ostatnią dostaliśmy od znajomej, bo miała za małe akwarium :szczerbaty: . W małym akwa mamy kiryski pandy, neony, a także malutkie, czerwone krewetki.
Awatar użytkownika
Cynthia
Moderator globalny
Miejscowość: Kęty/Zielonka
Kontakt:

Post autor: Cynthia »

Mieczysława jest zbrojnikiem lamparcim (o ile mnie pamięć nie myli) ma ok 37 cm
Miłasia
Kontakt:

Cynthia pisze:Mieczysława jest zbrojnikiem lamparcim (o ile mnie pamięć nie myli) ma ok 37 cm
O matko :shock: , wielka jest :o . Pokaż Miecię w swoim wątku :please: , mój syn bardzo się podekscytował jej rozmiarami ;) .
Uwielbia glonojady :love: .
Awatar użytkownika
Cynthia
Moderator globalny
Miejscowość: Kęty/Zielonka
Kontakt:

Post autor: Cynthia »

Ja też uwielbiam, tylko nie mam chwilowo aparatu, jak wyjdzie telefonem to wstawię...
Poza Miecią była jeszcze Władzia, co przychodziła jeść z ręki(złoty zbrojnik), Gienek - albinos weloniasty, Stasiek... Mój TŻ nazywał glonajady imionami kolegów z pracy którzy mu podpadli... :szczerbaty:
zagli

Post autor: zagli »

Miłasia pisze:
zagli pisze:Kirysek :love: :love: :love:
Ja też lubię kiryski, a ten gatunek jest niesamowicie sympatyczny. W tej chwili mamy 2 maleńkie kirysie i sporą grupkę maciupkich glonajadków, wszystko to nasz przychówek :D .
Tosiek ostatnio ciągle domaga się jedzenia, oczywiście warzywek, a najbardziej smakuje mu zasadzone w doniczce zboże.

Obrazek
Kiryski są przesłodkie. Bardzo je lubie i zawsz do nich gadam w sklepach
No tak. Tosiu oczywiście do Doloresa podobny, jak co druga świnka tu! :lol:
elka_w

Post autor: elka_w »

Same słodkości ten pyszczek patrzący na ciebie z oczkami pełnymi zaufania. :love:
Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Miejscowość: Sztum/Czernin
Kontakt:

Post autor: silje »

Fajne macie te akwaria :like:
To ja też się pochwalę, że mam glonojada. Ma jakieś 38-40cm i mam wrażenie, że ciągle pomaleńku rośnie.
Zastanawiam się, jak Bydlucha to robi, że nie połamała roślin :think: - przy takich rozmiarach musi mocno się starać.
Mój plecostomus zdewastował wszystko. Bardzo spokojna rybcia, tylko po prostu gdzieś się musi położyć, albo zawisnąć. Przy okazji coś się zawsze połamie :ups: .

A Tosiu- wiadomo :love:
Moje kochane świnki (po)morskie: Bronek, Finka, Dorjan, Sajka, Imre, Lotka +20 w DT
Miłasia
Kontakt:

Nie może za długo być nudno, Tosiek ma wszoły :( . Zauważyliśmy w futrze na doopce, mikroskopijne ciemne coś, więc dzisiaj podreptaliśmy do veta. Pani doktor obejrzała lokatorów po mikroskopem i postawiła diagnozę- wszoły. Siedzą tylko na Tosinym tyłku, nigdzie więcej ich nie widać. Świniak został wypsikany czymś na f , śmierdzącego alkoholem, nie był zadowolony :pocieszacz: . Po 3 dniach mamy go wykąpać w nizoralu, pod koniec lutego kuracje trzeba powtórzyć. Po za tym Toś jest zdrowy. W domu mył się biedak przez kilka minut, no ale trzeba się towarzystwa pozbyć :tired: . Mam teorię, że robale musiały być w sianie, bo w klatce mamy maty i podkłady seni, więc innej możliwości nie ma :idontknow: .
Laraine

Post autor: Laraine »

Ojej :( szybkiego powrotu do zdrowia Tosiu :pocieszacz: :fingerscrossed:
Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Miejscowość: Sztum/Czernin
Kontakt:

Post autor: silje »

Pewnie Frontline. Ach te psio/kocie wety :? ..

Tosiu nie martw się, każdemu się może przydarzyć. Co to dla Ciebie jakieś wszoły, phi.
8-)
Moje kochane świnki (po)morskie: Bronek, Finka, Dorjan, Sajka, Imre, Lotka +20 w DT
ODPOWIEDZ

Wróć do „In Memoriam”