Wszystko o klatkach

Czyli jak powinna mieszkać świnka

Moderator: Pulpecja

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
sosnowa
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Re: przegrodzona klatka - dobry pomysł?

Post autor: sosnowa »

A poradźcie, czym i jak przegodzić klatkę, oczywiście chodzi mi o działanie bardzo tymczasowe, w okresie łączenia.
Elizzy

Post autor: Elizzy »

Ja mam podwójną kratką metalową (można ją kupić w sklepach ogrodniczych). Przy okazji to też jest paśnik:)
Awatar użytkownika
pucka69
Wiceprezes ds. finansowych
Miejscowość: Warszawa - Ursynów
Kontakt:

Post autor: pucka69 »

Ja przegradzam rusztem od kuchenki :lol:
Obrazek
Awatar użytkownika
porcella
Moderator globalny
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: porcella »

A ja mam na balkonie rolkę siatki metalowej o dość drobnych oczkach - ocynkowanej. Chętnie sie podzielę. Na moje oko mozna odciąć kawałek takiej siatki i użyć do przedzielenia klatki, tylko trzeba byłoby pewnie oprawić w jakieś listewki, żeby świnki się nie pokaleczyły.
Elizzy pisze:Ja mam podwójną kratką metalową (można ją kupić w sklepach ogrodniczych). Przy okazji to też jest paśnik:)
jak to kratka? pokazalabyś...

a z tym mieszkaniem w podzielonej to może byc skuteczne, a może tak już zostać, nigdy nie wiesz tego.
"Człowiek jest odpowiedzialny za to, co oswoił" A. de St Exupery
kontakt tylko porcella7@gmail.com
lubię

Post autor: lubię »

To chyba mówisz o mojej siatce - chłopaki mieszkają w wybiegu z niej zrobionym :) Mają okienko widzeń, przez które się nienawidzą. Końcówki można zwinąć w rulonik, wtedy ostre końce chowają się do środka. Problem jest taki, że siatka jest giętka, więc raczej trzeba zabezpieczyć czymś dół, żeby któraś nie przelazła.
OlgaSmile

Klatka bez krat - nasz trzypietrowy dom :)

Post autor: OlgaSmile »

:D
Witajcie,
W końcu udało nam się ukończyć dom dla naszej pannicy. Powstała całkiem ogromniasta klatka, trzypiętrowa z atrakcjami. Zapraszam do obejrzenia http://www.olgasmile.com/klatka-dla-swi ... skiej.html Udało mi się również nagrać film z klatką :) wtedy lepiej widać. Na zdjęciach fragmenty, na filmiku całość :)
Klatkę przygotowaliśmy na stelażu regałów Gorm z Ikea. Zapraszam Olga Smile :)

Obrazek
Rossali

Re: Klatka bez krat - nasz trzypietrowy dom :)

Post autor: Rossali »

No ja osobiście jestem w szoku :shock: Zdecydowanie świnka ma gdzie biegać :) Jedyne czego jej brakuję, to koleżanka (albo koleżanki jak na taki metraż przystało ;) ) Gratuluję pomysłowości i zdolnych rączek :D
OlgaSmile

:D Planujemy powiększenie grupki :) Szukam teraz koleżanki lub kolegi po kastracji aby naszej było weselej :)
Sjell
Miejscowość: Jelenia Góra
Kontakt:

Post autor: Sjell »

mieszkanko dla swinki wyglada super ,ale gdzie swinka na fotkach? albo na filmiku jak lazi i sie kreci po tym domku?
OlgaSmile

No jak to gdzie, są zdjęcia :) W trakcie kręcenia była poza domkiem :) W trakcie zdjęć już była na miejscu :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Świnkowe mieszkanie”