Toffi & Duduś [*]

Pamięci tych, które odeszły...

Moderator: pastuszek

ODPOWIEDZ
kleymore
Miejscowość: Zabrze
Kontakt:

Re: Czworopak: Duduś, Alfik, Albert, Orka, ogonek Benji

Post autor: kleymore »

elka_w pisze:Świnka sama nie oznacza świnki samotnej
Mają nas, a ludzie potrafią być świniami

Kochana jaką decyzje podejmiesz masz pewność, że jest podyktowana dobrem i miłością zwierzaka
Dziękuję kochana :buzki: U mnie w domu zawsze jest ktoś, kto wyciąga prosiaki i je mizia. Świnka nie jest znudzona, dodatkowo atakuje nawet ruszającą zabawkę albo szturchnięty przy niej kocyk, dlatego nie widzę większego sensu, żeby stresować ją inną świnką jeżeli tak się zachowuje :buzki: Na tym forum tyle jest świnek jedynaków i nikt nic więcej na ten temat nie pisze, np. Szkatuła od Dzimy, albo Tosiu od Miłasi. Dlaczego im nikt nie zwróci na to uwagi? Bo jedna biega po wybiegu z kotem? Moja biega z ludźmi i leżakuje na psie. Bardziej go traktuje jak przyjaciela i nawet potrafi na niego fuchnąć, a mój futrzak staruszek zachowuje się wtedy jakby Bóg wie jaki doberman się na niego rzucił :laugh: Kuli ogon, uszy kładzie i poddaje się :102: 24 godziny opieki nad świnkami uważam za odpowiednie i wystarczające, na pewno nie są znudzone bo aż same proszą się o powrót do klatki.

Moja decyzja jest moją decyzją, jak i decyzją domowników i powtórzę jeszcze raz: jeżeli nie ma się pieniędzy na Bóg wie jaką ilość zwierząt to po prostu nie bierze się kolejnego pupila. Nie daj Bóg każde zacznie chorować, SPŚM zafunduje mi wizyty u weterynarzy? Zafunduje mi szycie pyszczków, kiedy faktycznie okaże się, że Orka jest aspołeczna i mimo mojego zapewniania wyjdzie jak wyjdzie? Mogę już odpowiedzieć na to pytanie: nikt mi w takim wypadku nie pomoże. Wiem jaką sytuację miałam z Dudą i jego chorobą i tylko jedna osoba była zainteresowana bazarkiem, jedna!

Niektórzy tu lecą na hurt, a nie detal i taka jest prawda. Dodatkowo wiem, że są tutaj osoby, które się mnie uczepiły i próbują za wszelką cenę pokazać swoje racje, a w podobnych do moich przypadkach, ale występujących u innych użytkowników - milczą.
Ewaunia

Post autor: Ewaunia »

Kleymore popieram Cie w całej rozciągłości…
Twoje zwierzęta, Twoja decyzja!!!
Awatar użytkownika
Panna Fiu Fiu
Administrator
Miejscowość: Chorzów
Kontakt:

Post autor: Panna Fiu Fiu »

Ja nie popieram Twojej decyzji, mam prawo wyrażać swoje zdanie :-)
Obrazek
elka_w

Post autor: elka_w »

Panna Fiu Fiu pisze:Ja nie popieram Twojej decyzji, mam prawo wyrażać swoje zdanie :-)

Pewnie, że tak ...
Każdy ma prawo do swojej opinii na forum i każdy ma na uwadze dobro zwierzaków :)

Każdy też ma inne spojrzenie na pewne sytuacje i inne możliwości :)
Nie jesteśmy w stanie wszystkich ujednolicić w pewnych kwestiach :D
anuleczka

Post autor: anuleczka »

Każdy na tym forum wie, co dla naszego zwierzątka jest najlepsze i tym powinniśmy się kierować przy doborze towarzysza na całe życie :yahoo:
Lena87

Post autor: Lena87 »

anuleczka czujesz, że rymujesz? :rotfl:
kleymore
Kontakt:

Panna Fiu Fiu pisze:Ja nie popieram Twojej decyzji, mam prawo wyrażać swoje zdanie :-)
ale Ty nie popierasz żadnej mojej decyzji i za każdym razem wyrażasz swoje zdanie :yahoo:
Awatar użytkownika
Panna Fiu Fiu
Administrator
Miejscowość: Chorzów
Kontakt:

Post autor: Panna Fiu Fiu »

kleymore pisze:
ale Ty nie popierasz żadnej mojej decyzji i za każdym razem wyrażasz swoje zdanie :yahoo:
Widocznie mam takie powody ;) I zawsze wyrażam swoje zdanie ;) Na tym polega forum :)
Obrazek
kleymore
Kontakt:

Panna Fiu Fiu pisze:
kleymore pisze:
Panna Fiu Fiu pisze:Ja nie popieram Twojej decyzji, mam prawo wyrażać swoje zdanie
ale Ty nie popierasz żadnej mojej decyzji i za każdym razem wyrażasz swoje zdanie
Widocznie mam takie powody I zawsze wyrażam swoje zdanie Na tym polega forum
Mi też się Twoje dredy nie podobają i wcale nie wyrażam swojego zdania wmawiając Ci, że to nie higieniczne :) A to, że masz swoje powody, to ja bardzo dobrze o tym wiem bo przy każdym wrzuceniu zdjęcia manifestujesz je próbując znaleźć dziurę w całym :jupi: Są gusta i guściki, każdy podejmuje inne decyzje i nikogo nie można mierzyć tą samą miarą.
odeta89

Post autor: odeta89 »

kleymore pisze: Na tym forum tyle jest świnek jedynaków i nikt nic więcej na ten temat nie pisze, np. Szkatuła od Dzimy, albo Tosiu od Miłasi. Dlaczego im nikt nie zwróci na to uwagi?
pragnę zauważyć, zarówno Szkatuła, jak i Tosiu mieli swoich towarzyszy, którzy są już za TM. to nie tak, że są samotnikami.
kleymore pisze: Mi też się Twoje dredy nie podobają i wcale nie wyrażam swojego zdania wmawiając Ci, że to nie higieniczne :)
Tak brzydkiego zachowania po Tobie, kleymore, nie spodziewałam się.

Pamiętajmy, że wyrażanie opinii, a wzajemne dogryzanie sobie to różnica. A kto, co tu uprawia świadczy o jego poziomie.
ODPOWIEDZ

Wróć do „In Memoriam”