Cztery w typie himalaya ;)

Świnki, które znalazły swoje domy

Moderator: silje

paula82

Re: Cztery w typie himalaya ;)

Post autor: paula82 »

Jesteśmy z Leną w kontakcie :fingerscrossed:
Co do wcześniejszych pytań to u chłopaków spokój panuje. Eri od samego początku trzyma władzę nad pozostałymi, ale reszta potrafi się podporządkować. Futerko jest już ładne, apetyt dopisuje, tylko jeszcze zęby się odbudować muszą. Trochę podrośli, przybrali na wadze. W swoim stadzie dobrze się czują, tylko człowiek w nich strach budzi.
Odeta z tym wybarwieniem to mnie rozbawiłaś :102:
Lena87

Post autor: Lena87 »

Jeśli wszystko pójdzie dobrze, to będę miła 3 płochliwe świnki :nie_powiem:
odeta89

Post autor: odeta89 »

paula82 pisze: Odeta z tym wybarwieniem to mnie rozbawiłaś :102:
:lol: oczywiście koloru nie zmienią :D
zobaczcie, jakie to będą ładne chłopaki za chwilę :102: - i wcale nie diaboliczne z tymi oczami :meeting:
Obrazek
paula82

Eridor to już taki wybarwiony jest :D sama się śmiałam z opisu jego, bo napisałam biały ze strzałką na nosie, a on ma właśnie taki rudawy nos, a na nim biała pręga. Oczy wszystkie piękne mają, moim dzieciom w tych smokach to właśnie oczy najbardziej się podobają. :twisted:
odeta89

Post autor: odeta89 »

O i dostały smocze imiona :jupi:
Polecam himmki :D
paula82

No i się porobiło :evil: chłopaki się wściekły. Było tak, u mnie na początku się ganiały, ale kiedy ustaliły swoją pozycję w stadzie wszystko wróciło do normy, było niemal sielankowo. Do Chrumki zgłosiła się pani (Maria), która widząc, że często brakuje nam DT dla potrzebujących świnek zgłosiła się do takiej właśnie pomocy. Jednak, że ze świnkami nie ma dużego doświadczenia, postanowiliśmy dać jej na początek dwóch, zdrowych niekłpotliwych z DT, więc zgłosiłam swoich białasów, bo cztery, rosnące mieszkające w 100 za chwilę będą miały za ciasno... wybrałam dwóch spokojnych. Najbardziej uległego Vanilora/Frania, oraz (drugiego po Eridorze) Hiradora/Fredzia. Pojechały na DT do p. Marii. Został u mnie największy-przywódca stada Eridor, oraz z jeszcze nieodrośniętymi zębami Gretiem. U mnie po zabraniu dwójki, Eri i Greti pościgali się ze trzy godziny i był spokój. Natomiast u p. Marii, zaczęła się wojna. "Niuniuś"-cicha woda stwierdził, że może teraz mu się uda odwrócić kartę i zapragnął być "królem". Zaczęły się turkoty, gonitwy, ale doszło i do zęboczynów. Zdominował Hiradora. P. Maria nie była jeszcze na przygotowana i zadecydowaliśmy, że chłopaki do mnie wrócą (może z gnojkami dam sobie radę). Marii jeszcze się świnki/a dostanie zapewne (dobrze, że się nie zraziła do bycia DT ;) ). Chłopaki wrócili w sobotę rano, Vani ma troszkę wyrwanego futerka, kilka drobnych "zarysowań" na skórze, natomiast Hiri jest biedaczek bardziej sponiewierany. Ma kilka nieładnych strupków, które mam nadzieję, że mimo wszystko się szybko zagoją. W sobotę chciałam ich wszystkich połączyć na powrót, ale Vanilior był zbyt pobudzony (poczuł,trochę władzy) i wydawało mu się, że tak jak z Hirim uda mu się z całą resztą. Za karę spędził noc w osamotnieniu, aby trochę ochłonął. W niedzielę udało mi się połączyć towarzystwo, choć jeszcze się troszkę, ganiają. Eri jest niekwestionowanym samcem Alfa, rządzi twardą ręką, ale nie wszczyna bójek, potrafi zapanować nad stadem. Tak jest i tym razem. Hirador jest biedny, dupka go trochę boli, zastanawiałam się, czyby go nie rozdzielić, ale on mimo wszystko lgnie do świnkowego towarzystwa. Nie chcę też, żeby później cała trójka nie zwróciła się przeciw niemu. Obserwujemy i trzymamy kciuki, żeby wszystko dobrze się skończyło. :pray:
Lena87

No to się porobiło...Zastanawiam się, co teraz. Może do czasu mojej WPA będzie już wiadomo, który jest najłagodniejszy. Może Greti :think: Oczywiście :fingerscrossed: za chłopców.
paula82

Myślę, że do czasu wizyty PA, będzie wiadomo, choć teraz tak jak Ty myślę, że Greti, ew. Hiri (ale muszą się ranki zagoić) :(
ps.zapraszam do pierwszego wątku, który wreszcie zaktualizowałam o zdjęcia 8-)
Ostatnio zmieniony 20 sty 2014, 12:50 przez paula82, łącznie zmieniany 1 raz.
Lena87

Chłopcy przepiękni :love: Do lutego jeszcze trochę czasu, więc zobaczymy :) Z resztą jeszcze ta wizyta mnie czeka, więc nie ma co się zbyt wcześnie zastanawiać :roll:
Awatar użytkownika
Chrumka
Moderator globalny
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: Chrumka »

Trzymam kciuki żeby się tym razem wszystko udało. Paula może Tobie się uda smoki poskromić :lol: Super to wszystko ujęłaś w słowa- książki możesz pisać :-) :shakehands:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uratowane”