Toffi & Duduś [*]

Pamięci tych, które odeszły...

Moderator: pastuszek

ODPOWIEDZ
anuleczka

Re: Czworopak: Duduś, Alfik, Albert, Orka, ogonek Benji

Post autor: anuleczka »

welusiaaa pisze:Teraz tylko przyjaciel dla Canonka :)
kleymore wcześniej pisała,że Oreczka i Benjamin są po przejściach i odtrącone przez swoje stada, więc po co je na nowo stresować i łączyć na siłę?One są najszczęśliwsze w pojedynkę :)
Awatar użytkownika
Panna Fiu Fiu
Administrator
Miejscowość: Chorzów
Kontakt:

Post autor: Panna Fiu Fiu »

Akurat świnki morskie w 99% nie są szczęśliwe w pojedynkę ;) Ten 1% to świnki, które są agresywne wobec innych.
Obrazek
Tysia

Post autor: Tysia »

Panna Fiu Fiu pisze:Akurat świnki morskie w 99% nie są szczęśliwe w pojedynkę ;) Ten 1% to świnki, które są agresywne wobec innych.
A z tego 1% jeszcze część świnek da się połaczyć :) było przecież parę przypadków na forum, że prosiak siedział kilka lat sam, aż trafił się taki, którego polubił. Ja sama mam problem z jedną moją i widzę, że wcale sama nie jest szczęśliwa. Może nie lubi moich i kilku tymczasek, ale będę próbować.
anuleczka

Panna Fiu Fiu pisze:Akurat świnki morskie w 99% nie są szczęśliwe w pojedynkę ;) Ten 1% to świnki, które są agresywne wobec innych.
akurat Oreczka to właśnie ten 1% ona jest szczęśliwa na widok człowieka a zamiera na widok innej świnki atakuje bez ostrzeżenia :?
Awatar użytkownika
Panna Fiu Fiu
Administrator
Miejscowość: Chorzów
Kontakt:

Post autor: Panna Fiu Fiu »

A z iloma świnkami miała kontakt? Jedną? Dwoma? Całym stadem? To wcale nie oznacza, że jest aspołeczna.
Obrazek
anuleczka

Panna Fiu Fiu pisze:A z iloma świnkami miała kontakt? Jedną? Dwoma? Całym stadem? To wcale nie oznacza, że jest aspołeczna.
Oreczka była łączona przez 3 lata z około 7 samiczkami osobno i z całym stadem :(
kleymore
Miejscowość: Zabrze
Kontakt:

Post autor: kleymore »

Pozwólcie, że sama zadecyduję, czy moje zwierzaki będą żyły w pojedynkę, czy nie, a jeżeli będą "samotnikami" to na pewno będzie na to konkretny powód, a nie upodobanie.

Nie mam zamiaru latać na szycia pysków, a mam wiele innych, lepszych zajęć niż pilnowanie 24h na dobę czy jedna drugiej nie pogryzie.
anuleczka

:shakehands: mądra decyzja :D
elka_w

Post autor: elka_w »

Świnka sama nie oznacza świnki samotnej :love:
Mają nas, a ludzie potrafią być świniami :laugh:

Kochana jaką decyzje podejmiesz masz pewność, że jest podyktowana dobrem i miłością zwierzaka :love:
anuleczka

elka_w pisze:Świnka sama nie oznacza świnki samotnej :love:
Mają nas, a ludzie potrafią być świniami :laugh:

Kochana jaką decyzje podejmiesz masz pewność, że jest podyktowana dobrem i miłością zwierzaka :love:
elka i tu mi zaimponowałaś :buzki:
ODPOWIEDZ

Wróć do „In Memoriam”