Toffi & Duduś [*]

Pamięci tych, które odeszły...

Moderator: pastuszek

ODPOWIEDZ
Andzia

Re: Czworopak: Duduś, Alfik, Albert, Orka, ogonek Benji

Post autor: Andzia »

Lena87 pisze:Bardzo podobają mi się szczury, ale te łyse są jakieś takie dziwne... :) A może chciałabyś jeszcze chomika do tego zwierzyńca? :szczerbaty:
szczury sa fantastyczne :D
a te łyse to nawet lepiej sie prezentuja :102:

juz susze głowe TŻ-owi, o łysego szczurka( moze jakos "przełkne" ten ogon :szczerbaty: :mrgreen: )

ps: lepiej samca czy samiczke?
ANYA

Post autor: ANYA »

Tez mialam kiedys chomika. Byl taki duzy bialy. Nigdy mnie nie ugryzl. Jak czytalam ksiazke i mialam go na lozku to sie tulil i lizal mi rece a jak puscilam go na podloge to przychodzil do mnie jak go wolalalam, wiec to zalezy od charakteru.
kleymore
Miejscowość: Zabrze
Kontakt:

Post autor: kleymore »

Lepiej samczyka bo dłużej żyją, przynajmniej z mojego doświadczenia. Samiczki dożywały u mnie 1,5 roku, a samce koło 3 lat także jest to spora różnica. Dodatkowo samiczki często mają coś z jajnikami i pojawiają się u nich guzy, czy inne zmiany. U samca jedynym minusem jest łupież męski - pomarańczowy nalot, no i przy dojrzewaniu mogą gryźć, a tutaj albo dobre oswajanie albo kastracja pomoże. Dużo osób kastruje i agresja się kończy :D

Chomików nie lubię i nie będę lubiła :D Pecha miałam, że mnie każdy nienawidził :D
Andzia

czy to jest uwarunkowane ,ze samce zyja dłuzej?
a w wychowaniu sa fajniejsze niz samice?
kleymore
Miejscowość: Zabrze
Kontakt:

Post autor: kleymore »

Ciężko mi powiedzieć, bo to chyba zależy od szczurka. A co do samic to nie mam pojęcia, dlaczego szybciej odchodzą, ale częściej chorują. Przynajmniej tak mi się wydaje. Samiec jak jest agresywny to można wykastrować, samicę ciężko wysterylizować.
anuleczka

Post autor: anuleczka »

moje samczyki były bardzo do mnie przywiązane :) jak wychodziłam z nimi na trawę to pilnowały się bardzo jak psy.Sąsiadka która akurat tam tędy przechodziła była w szoku bo myślała,ze mam je na sznurku :love: Nie trzeba sterylizować jak się ma je oswojone od małego to nigdy nie gryzą :102:
Andzia

eeee...tzn ,ze lubia gryzc :szczerbaty:

dla jednego szczurka klatka 60 wystarczy?
anuleczka

Post autor: anuleczka »

Andzia pisze:eeee...tzn ,ze lubia gryzc :szczerbaty:

nie więcej gryzą niz nieoswojona świnka :szczerbaty: jeśli klatka jest wystarczająco wysoka na jakies pieterko to owszem może być :)
Andzia

anuleczka pisze:
Andzia pisze:eeee...tzn ,ze lubia gryzc :szczerbaty:

nie więcej gryzą niz nieoswojona świnka :szczerbaty: jeśli klatka jest wystarczająco wysoka na jakies pieterko to owszem może być :)
to oznacza ,ze bede musiala dokupic nowa,wysoka klateczke,jezeli sie zdecyduje na szczurka
ciekawia mnie od dawna,tyle ze ich ogon mnie obrzydza :szczerbaty:
moze odetne,i bede miala jakby nastepna swinke :lol:
welusiaaa

Post autor: welusiaaa »

Teraz tylko przyjaciel dla Canonka :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „In Memoriam”