Napisałam przecież, że klatka już nie jest w tym miejscu. Dziękuję za uwagę, jest odseparowana. Nie chciałabym, aby szczurek zaczepiał łapką leżącego na półce Alberta.Panna Fiu Fiu pisze:Szczury nie powinny stać przy świnkach, bo te mogą odczuwać zdenerwowanie w związku z polującymi na nie szczuramiMiej to na uwadze, lokując klatkę dla ogonów.
Toffi & Duduś [*]
Moderator: pastuszek
-
- Miejscowość: Zabrze
- Kontakt:
Re: Czworopak: Duduś, Alfik, Albert, Oreczka, Canon
Ostatnio zmieniony 03 sty 2014, 17:40 przez kleymore, łącznie zmieniany 2 razy.
- Panna Fiu Fiu
- Administrator
- Miejscowość: Chorzów
- Kontakt:
Re: Czworopak: Duduś, Alfik, Albert, Oreczka
Czytam, to co napisałaś.
Po prostu mogłam jedynie przypuszczać że klatka szczurów jest dalej od klatki świnek, ostrożności nigdy za wiele 

-
- Kontakt:
W tej chwili klatka jest pod jednym ze stolików świnek. Być może wyląduje jeszcze na komodzie bądź w innym miejscu. Chwilowo mam burzę mózgów i nie wiem, którą opcje wybrać
Ciągle coś przestawiam w klatce, i tak pewnie mi przegryzie sznurki i tyle będzie z hamaków 

-
- Kontakt:
Tadaaaam, Canonek w domu
Leci mu porfirynka z oczek, ma łupież męski i ranki po bójkach z innymi szczurami. Canonek pochodzi z domku Alberta i Oreczki oraz Apolenki.
Foteczki

Foteczki

Łał! ale szczur…
Witam się z Wami na caviarni. Alfik jak zwykle cudowny...
Witam się z Wami na caviarni. Alfik jak zwykle cudowny...
Re: Czworopak: Duduś, Alfik, Albert, Orka, ogonek Canon
Łoł... Ale ma ogon!
I coś jeszcze 

A gdzie jest nikom? Puszczalas ich na wybieg juz?
-
- Kontakt:
Canonek jest sam, jeszcze do niedawna był w klatce z jakimiś dziesięcioma szczurami. Kolegował się tylko z Nikonem, ale temu coś strzeliło do głowy i tak jak wszystkie zaczął się nad nim znęcać, a Canon jest niewidomy. Stąd te wszystkie blizny na jego ciele 

Faktycznie widac ranki na jego cialku. Nie przyjrzalam sie wczesniej. A dlaczego jest niewidomy? taki sie urodzil czy stracil oczy podczas walki?
-
- Kontakt:
Szczury ogólnie mają słabszy wzrok niż węch, a albinosy mają o wiele gorszy wzrok niż normalny szczur. Oczka Canonka nie są czerwone, a takie blado różowe. On ma dopiero cztery miesiące i ze wzrokiem zmaga się od zawsze. Kalibruje sobie obraz machając główką w boki - widzi zapewne zarys. No i trzeba uważać jak się wkłada rękę z zapachem jakiegoś jedzonka bo capnie bez pomyślunku. Bardzo dobrze sobie radzi. Wspina się, tylko że jest bardziej ożywiony bo wszystko sprawdza węchem.
Ostatnio zmieniony 04 sty 2014, 23:14 przez kleymore, łącznie zmieniany 1 raz.