Problemy z zębami i zgryzem

Problemy z zębami, problemy z jedzeniem, problemy okulistyczne, problemy z uszami, problemy z nosem;

Moderator: Dzima

ODPOWIEDZ
Miki_M

Re: Problemy z zębami i zgryzem

Post autor: Miki_M »

To tak podobnie jak my robimy. Ale idzie koszmarnie, współpraca ze strony świnki zerowa :(
Martwie się teraz, że swinka w ogole nie robi kupki. Wiem, że je niedużo, ale żeby kompletnie nic od wczoraj nie zrobiła??
Awatar użytkownika
kimera
Moderator globalny
Miejscowość: Łódź
Kontakt:

Post autor: kimera »

Może go boli pyszczek? Dostaje środki przeciwbólowe? Bo powinien - tolfedynę albo metacam.
Jeśli karma będzie smakować śwince, łatwiej będzie karmić. Nie trzeba będzie zmuszać świnki do jedzenia. Spróbuj zmienić skład karmy albo przyprawić tę, którą masz.
Miki_M

Tak dostaje również zastrzyk z Tolfedyną, 2 razy dziennie. Sam je chętnie sałate, koperek, troche poskubie natke i sianko. Nic więcej nie chce.
Awatar użytkownika
gren
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: gren »

Może świnka robi mało bobków i je wyjada?
Dawna grenouille ;)
Miki_M

Też o tym pomyślałam. Dzwoniłam przed chwilą do Ogonka, akurat była pani o której wczoraj byliśmy na wizycie. Kazała poczekać spokojnie do jutra na pojawienie się bobków. Tak więc czekamy...
Awatar użytkownika
Renika
Miejscowość: okolice Krakowa
Kontakt:

Post autor: Renika »

Ja dokarmiam świnki karmą Herbi care małą pipetką, której końcówkę miziam w ogórku. Jak mam leki to sypię odpowiednią dawkę na ogórka i wtedy chętnie jedzą.
Awatar użytkownika
Moranghinia
Miejscowość: Sosnowiec
Kontakt:

Post autor: Moranghinia »

My karmimy sie od pazdziernika i z moich doswiadczen wynika że świnka chętniej je jeżeli karmimy ją karmą zmieloną niż taką gotową typu Herbi Care czy tam inne
Również lepiej wchodzi karma jeżeli jest troszkę ciepła, więc grzejemy lub dolewamy ciepłej wody, tak że karmienie prawie jak u dziecka żeby temperatura była odpowiednia :levitation:
Od 2 dni jedzenie znowu nie wchodzi :( i nie je też sama ani trochę a wydawało się że była już poprawa
Trace nadzieję że bedzie normalnie :sadness:
Życie to śmiertelna choroba przenoszona drogą płciową
Miki_M

Dziewczyny czy któraś z Waszych świnek brała Oxyvet??? Wczoraj weterynarz w Ogonku taki właśnie zleciła antybiotyk, a właśnie sprawdziłam że jest to oksytetracyklina zakazna dla świnek!! Co robić??
Miki_M

Moranghinia jak tam Twoja świnka się czuje? Coś się poprawiło?
U nas Rozek jest w zdecydowanie lepszej formie, lata po całym domu, je sam prawie wszystko (oprócz suchej karmy) i dokarmiam go Herbi Care 2-3 razy dziennie, idzie nam już to coraz sprawniej. W czwartek zabieg, boje się żeby wszystko dobrze się skończyło...
Awatar użytkownika
Moranghinia
Miejscowość: Sosnowiec
Kontakt:

Post autor: Moranghinia »

Lepiej nie jest :(
W czwartek jedziemy na ostatnie czyszczenie zębodołu
Cały czas karmimy ją strzykawką a waga różnie od 560 do 510
Czasami próbuje jeść sama ale nadal ciężko to idzie :sadness:
Życie to śmiertelna choroba przenoszona drogą płciową
ODPOWIEDZ