szynszylka inna niż wszystkie
Moderator: silje
- dr_granda
- Miejscowość: Toruń
- Kontakt:
- martu.ha
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
Re: szynszylka inna niż wszystkie
bardzo dobre wieści, nareszcie!
teraz tylko żeby się udało wszystko
teraz tylko żeby się udało wszystko
- Cynthia
- Moderator globalny
- Miejscowość: Kęty/Zielonka
- Kontakt:
- martu.ha
- Kontakt:
mam wyniki krwi z sobotniego pobierania
udało się zrobić tylko dwa parametry, bo Żabula jak zwykle nie chciała oddać krwi swej
ale są bardzo dobre, porównując do poprzednich
wapń 2,56 mmol
fosfor 1,61 mmol
w wynikach sprzed suplementacji wapnem i wit D poziom fosforu był sześciokrotnie! wyższy
udało się zrobić tylko dwa parametry, bo Żabula jak zwykle nie chciała oddać krwi swej
ale są bardzo dobre, porównując do poprzednich
wapń 2,56 mmol
fosfor 1,61 mmol
w wynikach sprzed suplementacji wapnem i wit D poziom fosforu był sześciokrotnie! wyższy
- dream*
- Kontakt:
a ja mam kolejne dobre wieści:
trzymajcie prosze kciuki za jego szybką i bezbolesną rekonwalescencje. za jakieś 3 do 6 tyg bedzie mogl byc połączony z Żabulą ))Hej,
szyluś (vel Alonzo tudzież Kardynał) już po kastracji, zbadaliśmy krew - była ok - i zrobiliśmy zabieg. Przyćpany był długo, mimo, że dostał leki działające po 10 min, ale wieczorem już się rozkręcał, a dziś rano był normalnym Alonzo Nie chciałam wcześniej podawać danych, bo nie lubię dostawać pieniążków za coś, czego jeszcze nie zrobiłam
Czy mogłabym prosić o dane do wystawienia rachunku?
Pozdrawiam cieplutko wraz z marudzącym Alonzo
Marta.
- martu.ha
- Kontakt:
Żabka ma chore oczko
Byłyśmy wczoraj u niezastąpionej Dr. Oliwki. Żabula nabawiła się brzydkiego zapalenia spojówki w tym zupełnie ślepym zaćmionym oczku. Dostaje antybiotyk doustnie i doocznie, okłady, przemywania... oczywiście jest sfochowana i nawet mnie ugryzła lekko, bo ona sobie nie życzy, żeby jej kropelki wpuszczać, a musimy to robić co 3 godziny No i stówka pękła, oczywiście przed świętami
ALe jest widoczna poprawa, więc się wyliże.
Jest opcja, żeby usunąć jej tą ślepą gałkę oczną i zaszyć powieki, aby nie odnawiały jej się te stany zapalne, pani doktor potwierdziła moje przypuszczenia, że biorą się one z urazów mechanicznych oraz różnych śmieci, które się do oczka dostają - po prostu ślepe oczko nie ma odruchu obronnego, nie zamyka powieki na czas. Wbrew pozorom zwiększyło by jej to komfort życiowy, natomiast ja mam mieszane uczucia co do takiej amputacji.
No najpierw niech się z tego wyleczy to pomyślimy.
A w weekend porobię zdjęcia, bo mam nowy telefon
Byłyśmy wczoraj u niezastąpionej Dr. Oliwki. Żabula nabawiła się brzydkiego zapalenia spojówki w tym zupełnie ślepym zaćmionym oczku. Dostaje antybiotyk doustnie i doocznie, okłady, przemywania... oczywiście jest sfochowana i nawet mnie ugryzła lekko, bo ona sobie nie życzy, żeby jej kropelki wpuszczać, a musimy to robić co 3 godziny No i stówka pękła, oczywiście przed świętami
ALe jest widoczna poprawa, więc się wyliże.
Jest opcja, żeby usunąć jej tą ślepą gałkę oczną i zaszyć powieki, aby nie odnawiały jej się te stany zapalne, pani doktor potwierdziła moje przypuszczenia, że biorą się one z urazów mechanicznych oraz różnych śmieci, które się do oczka dostają - po prostu ślepe oczko nie ma odruchu obronnego, nie zamyka powieki na czas. Wbrew pozorom zwiększyło by jej to komfort życiowy, natomiast ja mam mieszane uczucia co do takiej amputacji.
No najpierw niech się z tego wyleczy to pomyślimy.
A w weekend porobię zdjęcia, bo mam nowy telefon
biedactwo, trzymam kciuki żeby ładnie i szybko się wygoiło oczko
- martu.ha
- Kontakt:
jaka cudna ta Żabcia:) też lubi jak się ją pod bródką drapie?:)