Koza, Mera- wstrz. [Sztum] Silvana- rez_Ravi-rez__ Taria, Maura- DS

W tym dziale znajdziesz samiczki, parki samiczek oraz wykastrowanych samców do adopcji.

Moderator: silje

Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Miejscowość: Sztum/Czernin
Kontakt:

Re: Koza, Mera i dzieciaki [Sztum]- Ravi, Silvana, Taria- DS, Maura- DS

Post autor: silje »

Niestety odkładając Merę do klatki po zrobieniu powyższych zdjęć zauważyłam, że powłóczy tylnymi łapkami.. :glowawmur: A dzień wcześniej wszystko było ok.
Na szczęście następnego dnia miałam umówioną wizytę z inną świnką, Mera zabrała się więc z nami. Dr Judyta pobrała krew (mimo, że miesiąc temu była sprawdzana i wszystko było w normie), chciała jednak wykluczyć np. zatrucie. Zrobiliśmy też RTG. Biedna Mera jakaś taka była osłabiona, jak ją kładłam do zdjęcia- tak leżała, bez specjalnego przytrzymywania. Na RTG wyszły problemy z kręgosłupem, a dokładnie podejrzane były trzy miejsca, które mogą powodować jakiś ucisk i stan zapalny.
Przyczyna? Albo uraz, albo niedobory pociążowe. Mera dostała zastrzyk ze sterydu oraz wit B, do kontynuacji w dwóch kolejnych dniach. Następnie przez 2 tygodnie będzie dostawała steryd i Milgammę doustnie. I Wit C 0,5ml. Dziś przypada trzeci i ostatni dzień zastrzyków i już widzę poprawę, bo prośka zaczyna przemieszczać się po klatce opierając na tylnych łapkach, które wcześniej były prawie całkiem niewładne. Wygląda więc na to, że leki działają i jest nadzieja, że Mera wyjdzie z tego bez uszczerbku.
Moje kochane świnki (po)morskie: Bronek, Finka, Dorjan, Sajka, Imre, Lotka +20 w DT
Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Kontakt:

Re: Silvana- wolna__Koza, Mera- wstrz. [Sztum] Ravi-rez__ Taria, Maura- DS

Ravi- rezerwacja dla Aliny W. :)
Moje kochane świnki (po)morskie: Bronek, Finka, Dorjan, Sajka, Imre, Lotka +20 w DT
Madhouse8888
Miejscowość: Elbląg
Kontakt:

Re: Silvana- wolna__Koza, Mera- wstrz. [Sztum] Ravi-rez__ Taria, Maura- DS

Post autor: Madhouse8888 »

Super dziękuję bardzo. Już odpisałam 😊
Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Kontakt:

Re: Koza, Mera- wstrz. [Sztum] Silvana- rez_Ravi-rez__ Taria, Maura- DS

Silvana- rezerwacja dla Madhouse8888 :)
Madhouse8888
Miejscowość: Elbląg
Kontakt:

Re: Koza, Mera- wstrz. [Sztum] Silvana- rez_Ravi-rez__ Taria, Maura- DS

Post autor: Madhouse8888 »

😍😍😍😍🥰🥰🥰 dziękuję raz jeszcze pozdrawiam
ODPOWIEDZ

Wróć do „Samiczki”