Sianko z koniczyną

Wątki dotyczące funkcjonowania forum

Moderator: pastuszek

ODPOWIEDZ
AMZD
Miejscowość: Ujsoły
Kontakt:

Sianko z koniczyną

Post autor: AMZD »

Witajcie

Mam pytanie, mieszkam w górach i sam ścinam trawę na siano dla moich podopiecznych, w jednym miejscu jednak bardzo licznie opuściła się koniczyna, do tego zakwitła. Czy swinka może to jeść bez ryzyka? Czy może te parę metrów wyrzucić do konpostu
patro
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Re: Sianko z koniczyną

Post autor: patro »

Ja bym chyba tego nie dawał. Bo wiadomo?
Kiedy zdecydowałem się na składanie komputerów w Skylap też miałem wątpliwości. Ale może taki jestem?
Serina1
Miejscowość: Sopot
Kontakt:

Post autor: Serina1 »

AMZD pisze: 07 sie 2024, 14:53 Witajcie

Mam pytanie, mieszkam w górach i sam ścinam trawę na siano dla moich podopiecznych, w jednym miejscu jednak bardzo licznie opuściła się koniczyna, do tego zakwitła. Czy swinka może to jeść bez ryzyka? Czy może te parę metrów wyrzucić do konpostu
Świnka może jeść koniczynę, ale z umiarem, zwłaszcza jeśli zakwitła może być cięższa dla ich brzuszków. Najlepiej podsusz ją dobrze przed podaniem, żeby uniknąć problemów.
Mojitos
Miejscowość: Turek
Kontakt:

Post autor: Mojitos »

Serina1 pisze: 16 sty 2025, 14:53
AMZD pisze: 07 sie 2024, 14:53 Witajcie

Świnka może jeść koniczynę, ale z umiarem, zwłaszcza jeśli zakwitła może być cięższa dla ich brzuszków. Najlepiej podsusz ją dobrze przed podaniem, żeby uniknąć problemów.
Tak jest! Koniczyna spoko, ale lepiej nie przesadzać, zwłaszcza jak zakwitnie. Podsuszenie to dobry trik, żeby śwince nie zaszkodziło
ODPOWIEDZ

Wróć do „Forum”