Szlachetna Paczka 2013
Moderator: porcella
Regulamin forum
1. Do działu archiwum bez zgody admina nie wolno przenosić wątków z wyjątkiem:
a. nieaktywnych/zamkniętych wątków adopcyjnych;
b. wątków związanych z akcjami, imprezami które już miały miejsce.
W innych przypadkach tematy mogą zostać skasowane bez wcześniejszego ostrzeżenia.
Wątki przenoszone do działu "Archiwum" muszą zostać zamknięte.
1. Do działu archiwum bez zgody admina nie wolno przenosić wątków z wyjątkiem:
a. nieaktywnych/zamkniętych wątków adopcyjnych;
b. wątków związanych z akcjami, imprezami które już miały miejsce.
W innych przypadkach tematy mogą zostać skasowane bez wcześniejszego ostrzeżenia.
Wątki przenoszone do działu "Archiwum" muszą zostać zamknięte.
- porcella
- Moderator globalny
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
Re: Szlachetna Paczka 2013
Ja też często kupuję, ale inaczej się do tego podchodzi, jeśli się wie, że tylko na to Cię stać.
Może tak
W każdym razie, jakby ubrania były potrzebne, to mogę przekazać "bez okazji" 

- martu.ha
- Kontakt:
jeśli to ma być prezent pod choinkę, to mi by się przykro zrobiło, że dostałam stare ciuchy. Co innego taka paczka bez okazji, ot - pozbywam się starych ciuchów, wybierz coś sobie.
Ale święta są raz w roku, nie musi być dużo, ale niech będzie porządnie.
A myślę, że jak się zagada z wolontariuszką to nie byłoby problemu, żeby przekazali później pakę ciuchów, może rozdzielą na inne dzieciaki potrzebujące?
Ale święta są raz w roku, nie musi być dużo, ale niech będzie porządnie.
A myślę, że jak się zagada z wolontariuszką to nie byłoby problemu, żeby przekazali później pakę ciuchów, może rozdzielą na inne dzieciaki potrzebujące?
- porcella
- Moderator globalny
- Kontakt:
Żeby skonczyć temat.
@Martu.ha, przecież nikt nie miał zamiaru przekazywać "starych ciuchów"! Są rzeczy nowe i używane - w różnym stanie, myślę, że to, co proponowała Sempreverde to takie "używane w bardzo dobrym stanie".
Tak, czy inaczej - kiedy ktoś zwraca się po zasiłek do pomocy społecznej i mówi, że potrzebuje ciepłej i czy letniej odzieży, to czasami dają pieniądze (niedużo - 60, 100 zł), ale częściej kierują do magazynów PCK, albo Caritas. Tam są właśnie używane rzeczy z różnych zbiórek. Dlatego myślimy, że w Paczce powinny być nowe rzeczy. Chyba, że ktoś sam mówi, że może być używane, często tak bywa, bo komuś np. potrzebna jest ciepła kurtka, a to dośc droga rzecz.
@Pucko, wiem, ze masz więcej zajęć, niż wlosów na głowie, ale czy mogłabyś zapytać kontaktową wolontariuszkę o tę sprawę? By się rozstrzygnęło raz na zawsze.
@Martu.ha, przecież nikt nie miał zamiaru przekazywać "starych ciuchów"! Są rzeczy nowe i używane - w różnym stanie, myślę, że to, co proponowała Sempreverde to takie "używane w bardzo dobrym stanie".
Tak, czy inaczej - kiedy ktoś zwraca się po zasiłek do pomocy społecznej i mówi, że potrzebuje ciepłej i czy letniej odzieży, to czasami dają pieniądze (niedużo - 60, 100 zł), ale częściej kierują do magazynów PCK, albo Caritas. Tam są właśnie używane rzeczy z różnych zbiórek. Dlatego myślimy, że w Paczce powinny być nowe rzeczy. Chyba, że ktoś sam mówi, że może być używane, często tak bywa, bo komuś np. potrzebna jest ciepła kurtka, a to dośc droga rzecz.
@Pucko, wiem, ze masz więcej zajęć, niż wlosów na głowie, ale czy mogłabyś zapytać kontaktową wolontariuszkę o tę sprawę? By się rozstrzygnęło raz na zawsze.
- pucka69
- Wiceprezes ds. finansowych
- Miejscowość: Warszawa - Ursynów
- Kontakt:
Ja bym mogła kupić coś z żywności: cukier, mąka, herbata, makaron, ryż itd. Tylko jak mogłabym przekazać - Pucka, Porcella, będziecie może w Medicavecie w najbliższym czasie?
- Jack Daniel's
- Miejscowość: Częstochowa/Warszawa
- Kontakt:
pucka cały tydzień poprzedni była 2xdziennie w MedicaVecie 

Podpis usunięty przez administratora.
- porcella
- Moderator globalny
- Kontakt:
@karolinaa, tak uczciwie, to jeśli jestem w Medicavecie, to na piechotę (znaczy MZA) i z jedną, lub dwiema świniami i nie ma mowy o zabieraniu stamtąd czegokolwiek poza ew. małą i lekką paczuszką. O ile wiem, to Pucka tak samo.
W ubiegłym roku dowoziłam jej zakupy do domu - chyba? albo do księgarni na Koszykową.
W ubiegłym roku dowoziłam jej zakupy do domu - chyba? albo do księgarni na Koszykową.
- Jack Daniel's
- Miejscowość: Częstochowa/Warszawa
- Kontakt:
Jakby co, to mogę pucce do księgarni podrzucić.
Podpis usunięty przez administratora.