FIMBRIA
- płeć świnki: samica sterylka
- adopcyjny numerek: 5832
- stan adopcyjny: REZERWACJA do świnki z E.C. do innej samiczki, samiczek lub kastrata
ENZYM
- płeć świnki: samica
- adopcyjny numerek: 5846
- stan adopcyjny: DS do adopcji z mamą, do innej samiczki, samiczek lub kastrata
TETRADA
- płeć świnki: samica
- adopcyjny numerek: 5847
- stan adopcyjny: DS do adopcji z mamą, do innej samiczki, samiczek lub kastrata
- miejscowość, w której przebywa zwierzę, oraz u kogo: Dzima, Rogoźno
- historia zwierzęcia, przebyte choroby: Pod koniec lipca SPŚM zostało poproszone "przez przedstawicielkę Śląskiego Króliczoka o przejęcie części z 60 świnek, odebranych podczas interwencji prowadzonej przez Towarzystwo Opieki nad Zwierzętami w Radzionkowie w jednym ze sklepów zoologicznych na Śląsku. Dzięki uprzejmości Kasi z Króliczoka jeszcze tego samego dnia trafiło do nas 10 samic, większość w wysokich ciążach. Świnki były wygłodzone, odwodnione, miały puste przewody pokarmowe, wyłysiałe brzuchy, pogryzienia, problemy skórne, jedna była w stanie ciężkim. Do tego były brudne, śmierdziały niemiłosiernie, a ich łapy oblepiały odchody." - źródło: facebook SPŚM
Do dt dotrała w bardzo wysokiej ciąży, ale urodziła dopiero 6.08.2022 - 2 chłopców i 2 dziewczynki. Niestety jeden z maluszków nie przybierał na masie i zmarł, pozostała trójka miała się dobrze.
Fimbria jest bardzo płochliwą świnką, trudno złapać ją w klatce, będzie wymagała cierpliwości przy oswajaniu. Cała ta płochliwość, nie przeszkadza jej w głośnym domaganiu się jedzenia W nowym domu jednak nauczyła się, że można zaufać człowiekowi i się go nie bać.
Enzym i Tetrada będą do adopcji po ukończeniu 4 tygodni życia lub uzyskaniu 300 g wagi.
Enzym - waga w dniu urodzenia - 63 g, dziś 11.09 - 250 g.
Tetrada - waga w dniu urodzenia - 70 g, dziś 11.09 - 254 g
.
.
# miejsce, w którym przebywa świnka oraz u kogo: Joanka, okolice Torunia
# informacje dotyczące diety: VL CC, sianko, zioła wszelkie, pije z poidła, warzywa.
# kontakt do osoby decyzyjnej – joankadt@gmail.com lub https://www.facebook.com/search/top?q=k ... 0sp%C5%9Bm
# informację o tym, kto wydał zgodę na założenie wątku - sama sobie wydałam
Adopcja oczywiście na zasadach Stowarzyszenia- obowiązuje wizyta przed adopcyjna i podpisanie Umowy Adopcyjnej.
Dla świnek staram się wybierać jak najlepsze domki- spokojne, odpowiedzialne, zapewniające przestronną klatkę (co najmniej 120cm długości dla 2 świnek), bezpieczne wybiegi, karmę wysokiej jakości oraz odpowiednią opiekę weterynaryjną.
Ważne jest dla mnie, aby osoby chętne na przygarnięcie świnek wykazywały szczere nimi zainteresowanie- to nowi domownicy i decyzja o ich przygarnięciu musi być przemyślana. Osoby chętne do adopcji świnki, proszone są o współpracę, a nie tylko stawianie wymogów
Fimbria szuka domu ze świnkami z E.C /REZ
Moderator: silje
-
- Moderator globalny
- Miejscowość: okolice Torunia
- Kontakt:
Fimbria szuka domu ze świnkami z E.C /REZ
Ostatnio zmieniony 13 kwie 2023, 12:58 przez Dzima, łącznie zmieniany 3 razy.
DS:Dora i Boguś[*]Biolchema,Tedi,Abi,Stefan,Filemon,Bonifacy,Tofik,Prosiaczek,Rabarbar[/color]
DT: Fimbria
DT: Fimbria
- Dzima
- Miejscowość: Rogoźno
- Kontakt:
Re: Fimbria, Enzym i Tetrada szukają domów [T-ń]
Enzym i Tetrada pojechały do domu ciekawe czy zgadniecie do kogo z forum?
Pyrka
Za TM Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
Za TM Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
- Dzima
- Kontakt:
Re: Fimbria szuka domu [Rogoźno] Enzym i Tetrada/DS
Enzym i Tetrada w ds u Siuli, odnalazły się w stadzie.
Fimbra po wyjeździe córeczek nie dogadała się z żadną samiczką, spuściła łomot nawet maluchowi, więc przyjechała do mnie na resocjalizację
Fimbra po wyjeździe córeczek nie dogadała się z żadną samiczką, spuściła łomot nawet maluchowi, więc przyjechała do mnie na resocjalizację
Pyrka
- Dzima
- Kontakt:
Fimbria jest trudna w kontaktach ze świnkami.
Nie wiem czy wszystkie z tego odbioru są tak przerażone? To dziwne, ale zachowuje się jak pies z agresją lękową.
Jest tak przerażona towarzystwem innych świnek, że woli je zaatakować niż czekać na ich ruch.
U Joanki nie udało się jej z nikim połączyć. U mnie dziś łączy się z Kurą i Trytytką...spokojniejszego towarzystwa już nie mam
Kura nie bierze w nim udziału. Leży i je i ma w poważaniu cały świat. Trytytka nie atakuje, ale się broni przy atakach Fimbrii.
Aktualnie wszystkie zmęczone tą sytuacją, Fimbria dyszy i płaszczy się w sianku, ale nastała cisza. Jest tak wystraszona jak mój nowy psi tymczas obecnością człowieka.
Nie wiem czy wszystkie z tego odbioru są tak przerażone? To dziwne, ale zachowuje się jak pies z agresją lękową.
Jest tak przerażona towarzystwem innych świnek, że woli je zaatakować niż czekać na ich ruch.
U Joanki nie udało się jej z nikim połączyć. U mnie dziś łączy się z Kurą i Trytytką...spokojniejszego towarzystwa już nie mam
Kura nie bierze w nim udziału. Leży i je i ma w poważaniu cały świat. Trytytka nie atakuje, ale się broni przy atakach Fimbrii.
Aktualnie wszystkie zmęczone tą sytuacją, Fimbria dyszy i płaszczy się w sianku, ale nastała cisza. Jest tak wystraszona jak mój nowy psi tymczas obecnością człowieka.
Pyrka
- Dzima
- Kontakt:
Fimbria połączona z Kurą i Trytyką, siedzą zgodnie, ale to dlatego, że Fimbria trafiła na ugodowe świnki
Fimbria to kandydatka do sterylki, zabieg planowany na marzec. Myślę, że domu będzie szukać raczej w okolicy Poznania właśnie ze względu na charakter.
Fimbria to kandydatka do sterylki, zabieg planowany na marzec. Myślę, że domu będzie szukać raczej w okolicy Poznania właśnie ze względu na charakter.
Pyrka
- Dzima
- Kontakt:
Trytytka wprowadziła się ze stada, bo poszła do własnego domu.
Fimbria w tygodniu ma badania a za tydzień sterylka.
Fimbria w tygodniu ma badania a za tydzień sterylka.
Pyrka
- Dzima
- Kontakt:
FImbria w środę miała kastrację.
Pyrka
- Dzima
- Kontakt:
Pyrka
- Dzima
- Kontakt:
Fimbria się goi. Ma nawet wstępną rezerwację.
Pyrka
-
- Miejscowość: Włocławek
- Kontakt:
W piątek jedziemy po tą piękną, wystraszoną dziewczynkę, mamy wielką nadzieję, że się dogadają z naszym Szarym