Polarkowe rzeczy nie są w trocinach ani w żwirku a sprzątanie bobów to 2 minuty

Moderator: Pulpecja

A co ile zmieniasz żwirek z trocinami?Trinia pisze:Ja mam żwirek drewniany dół , trociny góra i mata łazienkowa na to i jest świetniePolarkowe rzeczy nie są w trocinach ani w żwirku a sprzątanie bobów to 2 minuty

Osobiście sądzę,że 2 razy w tygodniu powinno spokojnie wystarczyć. Biorąc jeszcze pod uwagę matę łazienkową na wierzchu, z której boby zmiata się codziennie, podejrzewam, że nieprzyjemne zapachy nie dokuczają ani właścicielowi, ani świnkomDropsio pisze:Czyli 2 razy w tygodniu? WYmieniasz dopiero, jak śmierdzi? Nie za rzadko?

Jak wyłożę klatkę podkładami to zmienianie co 24 h może być za rzadko. Pod podkład kładę im zawsze jakiś stary ręcznik, żeby im ciepło i wygodnie w pupy było
  Jak wyłożę klatkę podkładami to zmienianie co 24 h może być za rzadko. Pod podkład kładę im zawsze jakiś stary ręcznik, żeby im ciepło i wygodnie w pupy było  Próbowałam też żwirku Kicia wymieszanego z trocinami. Wtedy nawet co 3 dni mogę wymieniać, ale teraz jak mamy taką dużą klatkę (120 cm X 50 cm) to bardzo drogo to wychodzi. Próbowałam też położyć matę łazienkową na żwirek i to dawało całkiem fajny efekt, bo wtedy sprzątałam klatkę tylko jakieś 2 razy w tygodniu. Chciałam wypróbować jeszcze kombinacje Dry Bed + żwirek bo dużo osób zachwala tą metodę. Nie wiem tylko, który Dry Bed kupić: ten z mniejszą czy większą gęstością włosa? Jak widzę na forum głosy są podzielone, który wariant lepszy jest dla świnek.
  Próbowałam też żwirku Kicia wymieszanego z trocinami. Wtedy nawet co 3 dni mogę wymieniać, ale teraz jak mamy taką dużą klatkę (120 cm X 50 cm) to bardzo drogo to wychodzi. Próbowałam też położyć matę łazienkową na żwirek i to dawało całkiem fajny efekt, bo wtedy sprzątałam klatkę tylko jakieś 2 razy w tygodniu. Chciałam wypróbować jeszcze kombinacje Dry Bed + żwirek bo dużo osób zachwala tą metodę. Nie wiem tylko, który Dry Bed kupić: ten z mniejszą czy większą gęstością włosa? Jak widzę na forum głosy są podzielone, który wariant lepszy jest dla świnek.