Gen skinny

Moderator: Dzima

ODPOWIEDZ
vikulula

Gen skinny

Post autor: vikulula »

Cześć , jestem nowa, ale do rzeczy. Znalazłam dzisiaj w internecie taką owłosioną świnkę ,, skinny gen " co to oznacza? to że nie uczula ? bo nwm. i jest tańsza dużo od skinny, a tylko takie mogę mieć bo moja mama ma uczulenia na sierść gryzoni.
Sory za kategorie ale nwm. gdzie to wstawiić / :świnka2: :świnka1: :świnka2:
Awatar użytkownika
kimera
Moderator globalny
Miejscowość: Łódź
Kontakt:

Re: świnka skinny gen

Post autor: kimera »

Oznacza to, że świnka jest nośnikiem genu skinny, czyli w połączeniu ze świnką skinny da bezwłose potomstwo. Sama jest porośnięta futerkiem.
Skinny, czy nie, nie ma to wpływu na stopień uczulenia! Najbardziej uczula mocz i ślina zwierząt, a także złuszczony naskórek, czyli można być uczulonym na bezwłose stworzenie. Nawet na innego człowieka :roll:
vikulula

Post autor: vikulula »

ALE w tych badaniach to mojej mamie wyszło że jest uczulona na sierść psów i gryzoni, a na kotów nie.
Dziwne co nie ? :meeting:
Olga1109

Post autor: Olga1109 »

Mam typowe skinny, TŻ jest uczulony na sierść świnek. Przez tydzień odkąd przywlekłam pierwszą świnkę miał swędzącą wysypkę jak przy włochatych świnkach, a później mu przeszło. Na chwilę obecną mam 3 świnki i nic się nie dzieje. NIE daję gwarancji, że mama nie będzie mieć objawów uczulenia przy jakiejkolwiek śwince, natomiast jedno jest pewne. Świnka z genem skinny jest taką samą świnką względem alergenów jak ta bez genu skinny.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne”