Mysza, Winyl i Zołza
Moderator: pastuszek
					Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
	Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
- Kropcia
- Miejscowość: Pruszków
- Kontakt:
Re: Pchełka, Pistacja, Mysza i Winyl
Poziom glukozy we krwi u Pchełki przekroczony 3-krotnie. Cudownie... Martuś, będziesz teraz moim guru w temacie cukrzycy u świnek.

TM Karinka (4.01.17), Karmelka (2.12.18), Lukrecja (12.09.19), Pistacja (1.12.20), Pchełka (25.07.21)

- martuś
- Miejscowość: Złocieniec
- Kontakt:
Pchełcia też postanowiła być "słodką" świnką  

Tak jak Ci pisałam - u Pchełki prawdopodobnie rewelacyjnie sprawdzi się diabetoherb i zmiana diety. Moja Lusia tylko jest taka uparta i woli wcinać mocniejsze prochy

Tak jak Ci pisałam - u Pchełki prawdopodobnie rewelacyjnie sprawdzi się diabetoherb i zmiana diety. Moja Lusia tylko jest taka uparta i woli wcinać mocniejsze prochy

- joaś
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
kurka, a może te świnie po prostu NIE WIEDZĄ, że życie bez chorowania jest fajniejsze?
może trzeba im powiedzieć?

może trzeba im powiedzieć?

Elton i Bernie
viewtopic.php?f=55&t=3065&start=340

viewtopic.php?f=55&t=3065&start=340
- Kropcia
- Kontakt:
mówimy, ale świnie wiedzą lepiej   

TM Karinka (4.01.17), Karmelka (2.12.18), Lukrecja (12.09.19), Pistacja (1.12.20), Pchełka (25.07.21)

- Kropcia
- Kontakt:
Z Pchełcią chodzimy na zastrzyki antybiotykowe. Przez 3 dni towarzyszyła jej Pistacja, bo się nabawiła mocnych wzdęć. Na szczęście już jest ok. Dziś do towarzystwa poszedł Winyl. Pani Ewa (technik) była oczarowana świnkiem, został wymiziany, wycałowany i pienia zachwytu się nad nim wylały   Było coś w stylu "o jeeej, dopiero był taki malutki, a już kawał świnka się z niego zrobił" (wszystko z relacji TŻ. Jutro zabiera Myszę
  Było coś w stylu "o jeeej, dopiero był taki malutki, a już kawał świnka się z niego zrobił" (wszystko z relacji TŻ. Jutro zabiera Myszę  Niech się ciotki w lecznicy też i nad nią pozachwycają
 Niech się ciotki w lecznicy też i nad nią pozachwycają 

Było coś w stylu "o jeeej, dopiero był taki malutki, a już kawał świnka się z niego zrobił" (wszystko z relacji TŻ. Jutro zabiera Myszę
  Było coś w stylu "o jeeej, dopiero był taki malutki, a już kawał świnka się z niego zrobił" (wszystko z relacji TŻ. Jutro zabiera Myszę  Niech się ciotki w lecznicy też i nad nią pozachwycają
 Niech się ciotki w lecznicy też i nad nią pozachwycają 

- martuś
- Kontakt:
A jak cukier? Sprawdzacie? Ja kupiłam ludzkie paski do moczu i tak kontrolujemy bo nie wyobrażam sobie często kłuć Lusi...

- Kropcia
- Kontakt:
Cukier sprawdzimy za ok 2 tygodnie żeby zobaczyć czy coś ruszyło po diabeto. W sumie to za 1,5 tygodnia. Sprawdzanie cukru w moczu jest u nas hmmm trudne Pchełka sika poza zagródką tylko wtedy, gdy jej się mega chce i nie ma możliwości wrócić. A tak to pójdziemy wysikać świnkę do ciotek i na podstawie badania moczu sprawdzimy. Z resztą, będziemy musieli i tak to badanie zrobić i tak więc będzie 2 w 1.

- Kropcia
- Kontakt:
Pchełciowy update: cukier spadł bardzo nieznacznie- w krwi 4 jednostki, w moczu nadal ten sam parametr (++). Wprowadziliśmy od wczoraj karmę dla koszy i szyli. Stado zaakceptowało bez gadania. Dodatkowo mamy na 2 tyg Urinovet, bo białko nadal obecne. Po kuracji znowu pójdziemy wysikać świnkę. Pchełka na szczęście nie wykazuje żadnych objawów. Drze ryjek o zielone, je, pije i utrzymuje stabilną wagę. 
Pistacja za to wylądowała przewlekle na rodikolanie. Mieliśmy niedawno zamiast świnki kulę gazową. A już było dobrze ze wzdęciami i problem wrócił :/ no cóż...
A dzieciaki jak to dzieciaki. Troszkę dzikuski, chociaż Winyl na patencie da się pogłaskać w zagródce. Świnek przebił 1kg, Mysza przeskoczyła na 9 z przodu. Pytanie tylko czy to był efekt ważenia kilka h po karmieniu, czy ten stan już jest faktem prawda jest taka, że obojgu było blisko do przekroczenia następnego progu wagowego. Odkujemy się finansowo i bierzemy na przegląd gagatki.
 prawda jest taka, że obojgu było blisko do przekroczenia następnego progu wagowego. Odkujemy się finansowo i bierzemy na przegląd gagatki.

Pistacja za to wylądowała przewlekle na rodikolanie. Mieliśmy niedawno zamiast świnki kulę gazową. A już było dobrze ze wzdęciami i problem wrócił :/ no cóż...
A dzieciaki jak to dzieciaki. Troszkę dzikuski, chociaż Winyl na patencie da się pogłaskać w zagródce. Świnek przebił 1kg, Mysza przeskoczyła na 9 z przodu. Pytanie tylko czy to był efekt ważenia kilka h po karmieniu, czy ten stan już jest faktem
 prawda jest taka, że obojgu było blisko do przekroczenia następnego progu wagowego. Odkujemy się finansowo i bierzemy na przegląd gagatki.
					Ostatnio zmieniony 03 cze 2020, 9:48 przez Kropcia, łącznie zmieniany 1 raz.

- Gorgofone
- Kontakt:
Zdrówka <3

<3 Teddy Noora i Kari Black <3 Za TM: Susan Sto Helit, Kapitan Morgan, Sułtanka Churrem, Hollywood Hootspig, Ser Pigletius, Zyzia Tłuścioszek, Pisia Gągolina

- martuś
- Kontakt:
Moje też chętnie przestawiły się na koszową karmę. Zobaczycie za jakiś czas może akurat uda wam się zbić cukier. U Lusi różnie... Od kilku dni znowu na poziomie wysokim A udało już się żeby spadł na niski  Nie mam pojęcia od czego bo jedzenie to samo, leki też przyjmuje...
 Nie mam pojęcia od czego bo jedzenie to samo, leki też przyjmuje...