Ron [*], Harry[*] Bonusek i Berni

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Awatar użytkownika
Ewa i Michał
Prezes SPŚM
Miejscowość: Gdynia
Kontakt:

Re: Ron [*], Harry i Bonusek

Post autor: Ewa i Michał »

Jak masz, to daj mu też dodatkowo jakiś probiotyk i coś osłonowo na wątrobę (np. Hepatiale, Heparegen, Zentonil, czy nawet Hepatil). Probiotyk przydatny przy antybiotyku, a osłonka na wątrobę przy sterydach.
Mocno trzymamy kciuki! :fingerscrossed: nie można się poddawać. Nasz Rogerek z podobnymi zmianami dzielnie sobie radzi już prawie dwa lata.
Teoś,Rogerek,Jędrzejek,Bobiczko,Toficzek,Kubuś,Batmanek,Klusia,Chojraczek,Leoś,Liluś,Majeczka,Gajuszek,Misia,Batonik,Sherlock,Splinterek,Rodzyś,Fila,Pyrka,Klusek,Watson,Kartofel,Ziemniaczek,Piratka,Uszatek,Szaruś,Rakieta :candle:
Awatar użytkownika
EWCIA79
Miejscowość: Lębork
Kontakt:

Post autor: EWCIA79 »

Dziękuje za słowa otuchy :shakehands: . Tak wiem Harry bierze probiotyk i lekarstwa osłonowe na wątrobę i nerki. Apetyt ma ,ale z wagi trochę spada jak przestał brać antybiotyk i został tylko na sterydach , jeszcze trochę poczekam i zobaczymy może się waga ustabilizuje. A już myślałam że jest ok ,ale chyba się myliłam :glowawmur:
Awatar użytkownika
EWCIA79
Kontakt:

Mam pytanie czy ktoś może mi pomóc Harry bierze ten lek sterydowy , skończył mi się probiotyk nie pamiętam nazwy jaki brał czy ktoś z was może mi powiedzieć nazwę probiotyku który mogę mu podawać? Dzwoniłam do dr. Judyty ale nie mogę sie dodzwonić chciałabym go dzisiaj kupić .
Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Miejscowość: Sztum/Czernin
Kontakt:

Post autor: silje »

Najlepszy byłby Bio-Lapis chyba. Ja daję najczęściej Fermactiv. Oba chyba są jednak dostępne tylko u weta.
Może być też zwykły ludzki Lakcid (Lacidofil) lub jakikolwiek.
Moje kochane świnki (po)morskie: Bronek, Finka, Dorjan, Sajka, Imre, Lotka +9 w DT
Awatar użytkownika
EWCIA79
Kontakt:

Bardzo dziękuję zaraz jadę do apteki kupię lakcid , bo raczej weterynarze u nas już są pozamykane.
Awatar użytkownika
EWCIA79
Kontakt:

Mam prośbę czy ktoś z was podawał śwince morskiej zamiennik enkortonu wczoraj byłam u weterynarza dał mi lek o nazwie hedylan podobno jest to to samo co encorton tylko dla zwierząt .Pytam bo nie chciałabym zaszkodzić Harremu :cry:
Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Miejscowość: Sztum/Czernin
Kontakt:

Post autor: silje »

Hedylan? Nigdy nie słyszałam tej nazwy..
Może mógł po prostu wypisać receptę na Encorton 1mg.
Moje kochane świnki (po)morskie: Bronek, Finka, Dorjan, Sajka, Imre, Lotka +9 w DT
Awatar użytkownika
martuś
Miejscowość: Złocieniec
Kontakt:

Post autor: martuś »

Hedylon to prednizolon tak samo jak encorton. Pies sąsiadki brał (miał chłoniaka) i dużo lepiej się czuł po tym niż po encortonie.
Obrazek
Awatar użytkownika
EWCIA79
Kontakt:

Dziękuję teraz już też mam pewność że to jest zamiennik encortonu dzwoniłam dzisiaj do dr. Judyty sprawdziła co to za lek i mogę zacząć podawać Herremu :)
Awatar użytkownika
EWCIA79
Kontakt:

Re: Ron [*], Harry[*] i Bonusek

Dzisiaj po ciężkiej chorobie odszedł za TM Harutek . Już rano przeczuwałam że coś jest nie tak .Wróciłam z pracy a on leżał w swoim ulubionym miejscu jakby po prostu spał :(
Zegnaj mały :swieca:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”