Elton i Bernie

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
porcella
Moderator globalny
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Re: Folbryk szuka nowego kumpla

Post autor: porcella »

Ale jak to? A białe półdupki?
"Człowiek jest odpowiedzialny za to, co oswoił" A. de St Exupery
kontakt tylko porcella7@gmail.com
Awatar użytkownika
joaś
Kontakt:

Post autor: joaś »

są półdupki, tylko te bielsze na razie nieśmiałe straszliwie. nie chcą wystawać ;)
widuję je zazwyczaj spierniczające w popłochu, ale wtedy i tak nie mam wątpliwości do kogo przynależą - Folbryk rzadko spiernicza.
i cierpliwie tłumaczę białym półdupkom, że nie trzeba spierniczać, tu się nie zjada świnek. jeszcze nie do końca mi wierzą ;)
Awatar użytkownika
joaś
Kontakt:

najnowsze przemyślenia. chłopaki wyglądają dobrze, żrą jak świnie, ganiają się jeszcze ciut ale grzecznie. Mały co jakiś czas wygłasza przemowę, która brzmi o, tak: grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr. Folbryk go olewa i kładą się w jednym kącie klatki. ganiają trochę, ale pan starszy się szybko męczy, przekąsza i zalega, a Maluch popiernicza w kółko. i się zastanawiam, czy on się nie nudzi? chodzi mi o to, czy on jest tu zadowolony, w takim towarzystwie? czy wystarcza druga świnia, za którą płacze jak zostaje sam, więc chyba traktuje jak stado?
może ja się za dużo zastanawiam nad świńskimi emocjami, ale że też nikt, kurka, nie przetłumaczył jeszcze świńskiego na nasze...
a Mały jak lata po wybiegu to chrumka cienko i dzieciuchowato, za każdym razem mnie to rozbraja :love:
Awatar użytkownika
porcella
Moderator globalny
Kontakt:

Mały juz nie taki mały - to już dorosły chłopak, chociaż młody. Folbryk z kolei starszym panem jest niewątpliwie. zawsze to ryzykowne połączenie, ale w sumie mają siebie nawzajem.
Półtora roku temu moja przyjaciółka straciła pięciolatka i został jej starszy pan. Wzięła dwulatka z myślą, że po roku (bo nie dawalyśmy wiecej dziaduniowi... :redface: ) będziemy myśleć, co dalej. Tymczasem Dziadeczek w towarzystwie tak się rozhulał, że chudy wprawdzie, ale ciągnie życia swego siedmioletnie taczki w najlepsze :-)
Czego i Wam życzę serdecznie.
BTW - kiedy zmienisz tytuł wątku? :roll:
Awatar użytkownika
Pulpecja
Moderator globalny
Miejscowość: Łódź
Kontakt:

Re: Brus i Folbryk

Post autor: Pulpecja »

Zmień, zmień, bo ludzi straszysz :D

Dobrani jak w korcu maku :lol:
joaś pisze: Obrazek
Cudne :love:
Awatar użytkownika
joaś
Kontakt:

Folbryk i Elton

Obrazek
Kwik, kwik! To ja, Oriol. Jestem w tym nowym domu, u tej nowej Dużej i z tym nowym kolegą. Dom jest okej, mają dostęp do dilerów marchewkowych i selerowych (!!!!). Duża próbuje mnie złapać i pożreć, ale wymyśliła mi nowe imię, więc może jeszcze mnie oszczędzi. Kolega też jest spoko, nieco dziadkowaty wprawdzie, ale odkąd dał się przekonać, że to ja rządzę - całkiem nieźle się dogadujemy. Pokazał mi jak się włazi na półkę, wysypuje chrupki z kuli, jest spoko. Czasem marudzi, a ja czasem na niego burczę... myślę, że będzie okej :)
Tylko cały czas się zastanawiam kogo on mi przypomina...

Obrazek
No dobra, to ja. Duża. Chłopaki już prawie tydzień w jednej klatce. Tak, mały dostał nowe imię (niech mi DT wybaczy!), bo ja muszę mieć w domu chociaż jedną świnkę z muzycznym imieniem ;) I już zapowiedziałam Grubasom, że nie ma mowy, żeby coś się miało popsuć między nimi, bo Elton jest już całkiem tutejszy i pomału się poznajemy. Na kolanach się rozpłaszcza po dłuższej chwili, ale generalnie ciągle zwiewa. Jest taki, jak Folbryk na początku - równie ostrożny, co ciekawski :)

Oficjalnie przedstawiam. Pan F i Pan E. Na kolanach u Dużej A. Czyli zestaw A-FE! :jupi:
Obrazek
Prosiakowo
Miejscowość: Puck
Kontakt:

Re: Folbryk i Elton

Post autor: Prosiakowo »

Stworzeni by być razem! Jestem wzruszona.
Awatar użytkownika
joaś
Kontakt:

noooo jasne. pochwaliłam i bęc. Elton ma chyba jakiś wyrzut hormonów, bo od pół godziny grucha, łazi za Folbrykiem i go entuzjastycznie gwałci. Folbryk już się poddał, siedzi w kącie i tylko piszczy za każdym razem jak Mały do niego podchodzi.

długo to może trwać? nie wiem ile wytrzymam te folbrykowe płacze :glowawmur:
Awatar użytkownika
porcella
Moderator globalny
Kontakt:

No może potrwać, on młody jest... Daj mu sie wybiegać, nawet solo, może pomoże?
Awatar użytkownika
joaś
Kontakt:

biegają codziennie kilka godzin, jak tylko wchodzę do domu to otwieram klatkę. dzisiaj mają niedzielny wybieg całodzienny i wygląda, że po wczorajszych seksimprezach jest między nimi okej. Elton nawet zaliczył mały popkorning ;) no i zalicza Folbryka uparcie, ale zmniejszył częstotliwość :levitation: Folbryk za to protestuje tylko jak mu to przeszkadza w jedzeniu.
na wybiegu latają w pociągu, żrą razem chrupki i demolują tunele. damy radę z młodzieńczymi szaleństwami, byle któryś nie zaczął zębisków używać. próbuję Małego zdezorientować cykorią, staram się codziennie dać Folbrykowi chwilę samotności, kombinuję w klatce, żeby Elton miał się czym zająć. nie jest źle :)

Pociąg w jedną stronę...
Obrazek

Pociąg w drugą stronę...
Obrazek

I przerwa na chrupkowanie :)
Obrazek

a Elton jeszcze jakby do końca nie zakumał o co chodzi w norkach. na norce jest super, ale w środku? e, po co?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”