

Moderator: pastuszek
W międzyczasie, cichcem, wszyscy się zajmowali koleżką, a on spokojnie jadł i przybierał... A futro ma tak miękkie, że jak zlapiesz, to już nie masz chęci wypuszczaćzwierzur pisze:Kiedy on tak urósł...?Kolos normalnie.
porcella pisze:Trovet jest również ekstrudowany (to jak kornfleki - papkę się robi, a potem kształtuje), co powoduje zniszczenie ścian komórkowych wszystkich składników, czyli również błonnika. Takie karmy, nawet, jeśli się wydają twarde, to dość szybko ulegają rozpuszczeniu przez ślinę i nie trzeba nad nimi pracować . Pelet (Bunny, JRFarm itp) powstaje przez zgniatanie, więc cząsteczki błonnika, choć zgniecione, nie są zniszczone na poziomie komórkowym.
Mówię, com usłyszała, pewnie jest to dyskusyjne, jak wszystko, co z karmami związane.
Ale za to marchewka jest pyszna i świeża, podobnie, jak trawa i świeże liście topinambura.
https://youtu.be/8VEnLDIYtN8
Wybieg dzisiejszy. Pod drabinkostołkiem najbezpieczniej
1. Zawsze możesz wpaśćKluskaxyz pisze:Aż się rozmarzyłam jakby to było wymiziać takiego puchatego poczochrańca
O proszę! A dotychczas trovet był bardzo zachwalany na zębyporcella pisze:Trovet jest również ekstrudowany (to jak ryż dmuchany - papkę się robi, a potem kształtuje), co powoduje zniszczenie ścian komórkowych wszystkich składników, czyli również błonnika. Takie karmy, nawet, jeśli się wydają twarde, to dość szybko ulegają rozpuszczeniu przez ślinę i nie trzeba pracować nad nimi. Pelet (Bunny, JRFram itp) powstaje przez zgniatanie, więc cząsteczki błonnika, choć zgniecione, nie są rozgotowane.