Trudno mi o tym pisać, nie spodziewałam się... Krówka ostatnio nie czuła się idealne, miała problemy z wątrobą. Ale po lekach wyniki znacznie się poprawiły... Jednak coś chyba nie grało do końca - chętnie jadła ratunkową, ale warzyw i innych - nie. Podejrzewaliśmy zęby... Po korekcji w poniedziałek wróciła w dobrej formie, właściwie problemem były kieszonki, które się wytworzyły i zapchały... W poniedziałek po zabiegu zjadła papkę ładnie, we wtorek nie chciała, ale uznałam, że musi jeść sama... Nie naciskałam. Nie włączył mi się alarm... W środę była słaba.  Stała w rogu i lekko się bujała. Podałam przeciwbólowe wg zaleceń... Popełniłam błąd, to co wzięłam za ból było zapaleniem płuc. U dr Izy wylądowaliśmy wieczorem w środę... Krówka trafiła pod tlen, dostała baterię leków... Noc przeżyła... Odzyskałam nadzieję... Rano miała kryzys... Poddała się po 12... A ja zostałam z pytaniem, czy gdybyśmy dojechały na 17, to by coś zmieniło...
Zawiodłam Cię maleńka. Nigdy nic nie wymagałaś ode mnie, no może żeby Cię zostawić w świętym spokoju i żeby micha była po brzegi pełna... Ze Sky przyjechałyście do mnie i widać, nie chciałaś się z nią rozstawać na dłużej. Byłaś małym żarłokiem i piłaś jak smok. Bezkonfliktowa, trochę zamknięta w sobie... Przeoczyłam Twoją chorobę, walcząc o życie innej świnki. Mam nadzieję, że mi wybaczysz, bo ja sobie wybaczyć nie mogę... Mam nadzieję, że odnalazłaś tam stado, że trawa dla Ciebie już zawsze będzie zielona i że nie było Ci u nas najgorzej... Żegnaj, łaciatku...

Krówka, łaciate szczęście [*]10.01.2019[*]
Moderator: pastuszek
- Cynthia
- Moderator globalny
- Miejscowość: Kęty/Zielonka
- Kontakt:
- urszula1108
- Miejscowość: Nadolice Wlk/Wrocław
- Kontakt:
- zwierzur
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
- porcella
- Moderator globalny
- Kontakt:
Re: Krówka, łaciate szczęście [*]10.01.2019[*]

i współczuję...
- Dzima
- Miejscowość: Rogoźno
- Kontakt:

Pyrka
Za TM Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
 Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia

Za TM
 Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
 Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia- 

Luna_Luna
- Miejscowość: Gdynia
- Kontakt:
- sosnowa
- Kontakt:
- silje
- Moderator globalny
- Miejscowość: Sztum/Czernin
- Kontakt:

Dla Krówki