Teddy Noora (Viva! Gryzonie) i Kari Black (SPŚM)

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Miejscowość: Sztum/Czernin
Kontakt:

Re: Lomi i Pago. Tosia Kruszynka [*], Margaret [*]

Post autor: silje »

Niech im się wiedzie! :yahoo:
Czekam na fotki.
Moje kochane świnki (po)morskie: Bronek, Finka, Dorjan, Sajka, Imre, Lotka +20 w DT
Awatar użytkownika
Ewa i Michał
Prezes SPŚM
Miejscowość: Gdynia
Kontakt:

Post autor: Ewa i Michał »

Zdjęcia! Koniecznie zdjęcia! :D duuuużo! :D
Teoś,Rogerek,Jędrzejek,Bobiczko,Toficzek,Kubuś,Batmanek,Klusia,Chojraczek,Leoś,Liluś,Majeczka,Gajuszek,Misia,Batonik,Sherlock,Splinterek,Rodzyś,Fila,Pyrka,Klusek,Watson,Kartofel,Ziemniaczek,Piratka,Uszatek,Szaruś,Rakieta,Florka :candle:
Awatar użytkownika
Gorgofone
Miejscowość: Pruszków
Kontakt:

Post autor: Gorgofone »

W nocy coś się wydarzyło, bo Morgan ma pogryzione ucho. Teraz, kiedy próbuje podejść z tańcem do Churrem, dostaje zębami.
Obecnie prosiaki są znowu w kojcu, leżą. Uczą się swoich reakcji.
Pago / Kapitan Morgan jest kluchą kolanową! Położony na na kolanach lub w ramionach, zostaje w takiej pozycji. Zapowiada się na ulubieńca męża ;).
Fotki:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
<3 Teddy Noora i Kari Black <3 Za TM: Susan Sto Helit, Kapitan Morgan, Sułtanka Churrem, Hollywood Hootspig, Ser Pigletius, Zyzia Tłuścioszek, Pisia Gągolina
bdv
Miejscowość: Łódź
Kontakt:

Post autor: bdv »

Super, trzymamy kciuki za łączenie. Powodzenia Pago na nowej drodze życia ;)
Awatar użytkownika
Gorgofone
Kontakt:

Coście nam za ciapę dali :lol:
Rzucam zielonkę do kojca. Pago w domku, Sułtanka w drugim domku. Zanim Morgan wyszedł, Sułtanka przybiegła i buchnęła kawałek obok niego. Morgan chciał go odebrać, ale Sułtanka pogoniła go z zębami.
Sięgam po Morgana na wybiegu. Morgan ani drgnie.
Wyjmuję go i kładę na podkładzie. Morgan ani drgnie.
Głaszczę go. Morgan ani drgnie.
Nie głaszczę go. Morgan ani drgnie.
Naćpany, czy co? :lol:
Z dobrych wiadomości: zasnął na podkładzie i coś mu się bardzo śniło, bo aż cały podskakiwał i gadał!
Ze złych wiadomości: wczoraj robił dziwną kupkę. Takie odchody już widziałam u innej świnki, która zbyt mało się ruszała, więc to pewnie efekt podróży. Podam mu Lactulosę, powinna pomóc.
Czy to normalne, że on czasami przednimi łapkami chodzi krok po kroku, a tylnymi podskakuje jak królik? Biega normalnie. Nie wiem, czy coś mu dolega, czy to normalne u samców. W zasadzie pierwszy raz mam samca.
<3 Teddy Noora i Kari Black <3 Za TM: Susan Sto Helit, Kapitan Morgan, Sułtanka Churrem, Hollywood Hootspig, Ser Pigletius, Zyzia Tłuścioszek, Pisia Gągolina
Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Miejscowość: Sztum/Czernin
Kontakt:

Post autor: silje »

Nie poznaję kolegi. Do ciapowatych na pewno się nie zalicza, no chyba, że to przy Sułtance zrobił się taki malutki. Spotkał nagle osobowość większą od siebie i nie może wyjść ze zdumienia.
Z tym poruszaniem się, to mi dałaś zagawostkę- nie zauważyłam, by coś było z nim nie tak, ale też nie widziałam go nigdy w galopie. Po klatce chodził normalnie, wręcz biegał. Bobki taż miał zupełnie normalne- nawet poszłam na dół sprawdzić, bo jego klatka jeszcze nie sprzątnięta ( :nie_powiem: ). Normalne, zdrowe i męskiego rozmiaru boby 8-)
Myślę, że trzeba mu dać trochę czasu,niech do siebie dojdzie, bo taka podróż, przeprowadzka i przewrót życia o 360 stopni na pewno działa stresująco.
Moje kochane świnki (po)morskie: Bronek, Finka, Dorjan, Sajka, Imre, Lotka +20 w DT
Awatar użytkownika
sosnowa
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: sosnowa »

Tak właśnie twardzi faceci zostają pantoflarzami. Mój Wiedźmin też tak miał przy Grawie. Jak to Sapkowski ujął. Chłop co w rękach łamie sztaby nie oprze się woli baby.
Awatar użytkownika
Kropcia
Kontakt:

Post autor: Kropcia »

Nadrobiłam wątek :) super, że Pago przyjechał :) trzymam kciuki żeby rewelacje bobowe okazały się tylko reakcją stresową :fingerscrossed:
TM Karinka (4.01.17), Karmelka (2.12.18), Lukrecja (12.09.19), Pistacja (1.12.20), Pchełka (25.07.21)
Awatar użytkownika
Gorgofone
Kontakt:

Kupa zdecydowanie lepsza :).
Odróżniam ich bobki na pierwszy rzut oka, fajnie. Teraz rozumiem, dlaczego, kiedy na grupach pada pytanie o płeć prosiaka, każą pokazać bobki xD.
Te dziwne kroki są najprawdopodobniej elementem tańca godowego. Prosiak zaraz idzie na kolankowanie :).
Awatar użytkownika
Gorgofone
Kontakt:

Melduję, że Morgan czuje się coraz lepiej u nas: dzisiaj każde z nas zostało ugryzione, a jeszcze dodatkowo owarczana xD
Jutro wycieczka do Kajmana, bo coś się koledze skóra łuszczy na stopach. Boję się, czy to nie grzybica
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”