Teddy Noora (Viva! Gryzonie) i Kari Black (SPŚM)
Moderator: pastuszek
Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
- porcella
- Moderator globalny
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
Re: Tosia Kruszynka, Lomi i Margaret
A dlaczego Beatrycze miałaby Was znienawidzieć? Tak z ciekawości pytam... 

- Gorgofone
- Miejscowość: Pruszków
- Kontakt:
Bo na czas pobytu w szpitalu próbuję jej wcisnąć prosiaka 
Dobra, widziałam dzisiaj prosiaka. Tragedia. T. R. A. G. E. D. I. A.
- łupież
- szare zęby
- lekki niedowład
- kwaśny oddech
Weterynarz psio-koci miał się nim zająć wczoraj, czego efektem są:
- siekacze przycięte do rdzenia
- leki weterynaryjne nieprzeznaczone dla gryzoni
Podejrzenie:
- szkorbut
- kwasica
- niewydolność wątroby i nerek
Zlecone badania:
- morfologia
- prześwietlenie głowy
Prosiak zostanie pod opieką weterynaryjną przez następne kilka dni. Przewidywane koszty leczenia przewyższają nasze możliwości finansowe. Będziemy szukać wsparcia.
Oczywiście, świnek rozchorował się 3 dni temu. Bo takie problemy to wyskakują zza krzaka na Bogu ducha winnych właścicieli. Słów brak.

Dobra, widziałam dzisiaj prosiaka. Tragedia. T. R. A. G. E. D. I. A.
- łupież
- szare zęby
- lekki niedowład
- kwaśny oddech
Weterynarz psio-koci miał się nim zająć wczoraj, czego efektem są:
- siekacze przycięte do rdzenia
- leki weterynaryjne nieprzeznaczone dla gryzoni
Podejrzenie:
- szkorbut
- kwasica
- niewydolność wątroby i nerek
Zlecone badania:
- morfologia
- prześwietlenie głowy
Prosiak zostanie pod opieką weterynaryjną przez następne kilka dni. Przewidywane koszty leczenia przewyższają nasze możliwości finansowe. Będziemy szukać wsparcia.
Oczywiście, świnek rozchorował się 3 dni temu. Bo takie problemy to wyskakują zza krzaka na Bogu ducha winnych właścicieli. Słów brak.
<3 Teddy Noora i Kari Black <3 Za TM: Susan Sto Helit, Kapitan Morgan, Sułtanka Churrem, Hollywood Hootspig, Ser Pigletius, Zyzia Tłuścioszek, Pisia Gągolina
- porcella
- Moderator globalny
- Kontakt:
- Gorgofone
- Kontakt:
Odpowiadając na pytanie o sterylizację: Hootie jutro mówi baju-baju swoim jajnikom. Wreszcie, bo pół roku się z nią wybrać nie mogłam.
Kawaler też zostanie wykastrowany, ale raczej nie w tym roku.
Kawaler też zostanie wykastrowany, ale raczej nie w tym roku.
<3 Teddy Noora i Kari Black <3 Za TM: Susan Sto Helit, Kapitan Morgan, Sułtanka Churrem, Hollywood Hootspig, Ser Pigletius, Zyzia Tłuścioszek, Pisia Gągolina
- porcella
- Moderator globalny
- Kontakt:
No na pewno musi najpierw dojść do siebie, a to zajmie dwa-trzy miesiące.
- Gorgofone
- Kontakt:
To mnie pocieszyłaś XD
- Mamazuczka
- Miejscowość: Brwinów
- Kontakt:
Biedny chłopak a Ty mu chcesz jeszcze jajka ciachnąć
Niech szybko wraca do zdrowia. Kurcze nie rozumiem jak weterynarz może tak zęby skrócić bezmyślnie

Niech szybko wraca do zdrowia. Kurcze nie rozumiem jak weterynarz może tak zęby skrócić bezmyślnie

- Gorgofone
- Kontakt:
No właśnie. Bardzo niekompetentny człowiek. W karcie z wizyty przy nazwach podanych przez niego leków Pani Doktor postawiła wykrzykniki.
Zadzwoniłam tuż po otwarciu gabinetu. Dowiedziałam się, że Ser Pigletius, bo tak nazwaliśmy chłopaka, mało się ruszał w nocy, ale zjadł trochę i zrobił siku. Natomiast nie było śladu po kupie.
Około 18.00 zadzwoniła dr Toborek i przeczytała mi przerażające wyniki morfologii. Niektóre markery wątrobowe przekraczały normę dziesięciokrotnie! Podjęłyśmy decyzję o uśpieniu Piggy'ego.
Jestem wściekła na "właścicieli", bardzo mi szkoda zwierzęcia, które cierpiało i nie umiem zrozumieć, co kierowało tamtym weterynarzem - chyba chęć zysku.
Zastanawiam się, jaka w tym wszystkim moja rola. Nie odnoszę wrażenia, że przejęcie Piggy'ego w jakikolwiek sposób poprawiło komfort jego życia, ale mąż mówi, że przede wszystkim został odebrany nieodpowiedzialnym osobom, dostał wzmacniającą kroplówkę i Ziętka i pewnie leki przeciwbólowe, więc chociażby w ten sposób był szczęśliwszy.
Zadzwoniłam tuż po otwarciu gabinetu. Dowiedziałam się, że Ser Pigletius, bo tak nazwaliśmy chłopaka, mało się ruszał w nocy, ale zjadł trochę i zrobił siku. Natomiast nie było śladu po kupie.
Około 18.00 zadzwoniła dr Toborek i przeczytała mi przerażające wyniki morfologii. Niektóre markery wątrobowe przekraczały normę dziesięciokrotnie! Podjęłyśmy decyzję o uśpieniu Piggy'ego.
Jestem wściekła na "właścicieli", bardzo mi szkoda zwierzęcia, które cierpiało i nie umiem zrozumieć, co kierowało tamtym weterynarzem - chyba chęć zysku.
Zastanawiam się, jaka w tym wszystkim moja rola. Nie odnoszę wrażenia, że przejęcie Piggy'ego w jakikolwiek sposób poprawiło komfort jego życia, ale mąż mówi, że przede wszystkim został odebrany nieodpowiedzialnym osobom, dostał wzmacniającą kroplówkę i Ziętka i pewnie leki przeciwbólowe, więc chociażby w ten sposób był szczęśliwszy.
- Gorgofone
- Kontakt:
- zwierzur
- Kontakt:
Biedak...
Czasami jest za późno na pomoc...

Dobre chwile są jak wisienki na torcie...