Gdańskie Morświny x3

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Awatar użytkownika
sosnowa
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Re: Gdańskie Morświny, bez Malibu

Post autor: sosnowa »

O nie mogę, jak klon mojej Dioptrii z Szalonego Chlewika. Też lila? ma jakieś znaczenia, bo się kuprem obróciła?
cudo! Szwajcary to anioły nie świnie, ale charaktery mają mocne.
Awatar użytkownika
Bulletproof
Miejscowość: Gdańsk
Kontakt:

Post autor: Bulletproof »

Ale Szalony Chlewik hoduje tylko CH Teddy?
Nie wiem do końca o co pytasz, bo kuprem to się odwróciła Baranek, ale to Texel :szczerbaty:
A Mercedes jest srebrnym agouti z białym
Awatar użytkownika
Bulletproof
Kontakt:

A widzę Dioptrię, lila fox- to Baranek jest białą Texel, całkiem biała z ciemnymi oczkami ;)
Awatar użytkownika
sosnowa
Kontakt:

A to przepraszam, się zasugerowałam i zarazem padam z wrażenia. Srebrny agouti z białym US teddy to już czad do kwadratu. Jak moja, niezapomniana, Turbulencja :shock:
Szalony Chlewik tylko szwajcary ma. Dostałam Kresydę (Prozę) specjalnej troski z tej hodowli i już mi zostało. Niestety Proza/Kresyda juz nie żyje, ale była słabsza od urodzenia. Wielu hodowców by ją, że tak powiem, "zbrakowało" ale Zosia zna lepsze sposoby, na przykład świnopas ze SPŚM. Po nagłej i dramtycznej śmierci Kresydy (na serce w czasie smogu, miała wadę po zapaleniu płuc), pojawiła się u nas Dioptria. U nas ostatnio nic tylko mieszanka arystokracji z proletariatem :laugh:

US Teddy to już w ogóle anioły nie świnie, uwielbiam. Turublencja była przez SPŚM, ktoś ją do zoologa oddał, bo miała kaszaka, i alergia podobno
Awatar użytkownika
Bulletproof
Kontakt:

Widzialam na twoim wątku te piękne świnie i się właśnie zastanawiałam skąd je wytrzasnelas :lol: W Spśm czasem zdarzają się piękniejsze niż hodowlane :love:
Mercedes na razie strachliwa, ale bardzo szybciutko się dogadały. Przypomina tez Pigwę... a nie planowałam w ogóle żeby była podobna do jakiejkolwiek za TM...
Ale zaskoczyło mnie mocno futerko, nie spodziewałam się ze jest takie twarde! Przypomina dzikie zwierze, lisy taką sierść maja np, albo borsuki :lol:
Awatar użytkownika
sosnowa
Kontakt:

To znaczy, że jest bardzo rasowa, jedwabistość futra, która się zdarza, uważana jest za defekt. Podobnie jak falowane uszy, mają być jak płatki róży :love:
Śliczna jest. Futro u teddików z czasem bardzo się zmienia, będzie z czasem trochę dłuższe, a jak się przyzwyczaisz, to na pewno tą specyficzną szorstkość polubisz. Teddiki wrastają jakoś szczególnie w serce. Miewają kłopoty z pęcherzem lub nerkami lub wzdęcia. ale mój Wiedźmin na przykład jest jak dotąd okazem zdrowia, a powoli wchodzi w wiek średni, jak na teddika, bo ma 3 lata i 8 miesięcy. Dobry nam się egzemplarz trafił. Hodowla się go pozbyła, gdyż sam jest właśnie zbyt jedwabisty i płodził takie dzieci.

Zobacz sobie też naszą Murgatroidę SPŚM [*], ona pochodziła z pseudo, ale wyglądała jak idealny typ rasy, beż z wiśniowymi oczami, cudo mega. Niestety umarła w wieku 2,5 roku na metaboliczną chorobę kości, czyli jej to pseudo nie pomogło, pewnie chów wsobny.
Awatar użytkownika
Bulletproof
Kontakt:

Tak oglądam i oglądam i chyba bardzo lubisz Teddiki? :lol:
Euzebiusz bardzo podobny do Merci
Awatar użytkownika
sosnowa
Kontakt:

Uwielbiam. Wszystko z powodu Turbulencji. Wcześniej nawet nie wiedziałam, że takie świnie istnieją, jak ją zobaczyłam to myślałam, że to niedźwiedź miniaturowy :laugh:
W ogóle wszystkie świnie lubię jak nie wiem.
Awatar użytkownika
Bulletproof
Kontakt:

Cała rodzinka przy śniadanku :love:
Obrazek
Awatar użytkownika
Dzima
Miejscowość: Rogoźno
Kontakt:

Post autor: Dzima »

Ach jak patrzę na twoje stadko to kusi mnie 4ta świnka :roll: :love:
Pyrka
Za TM :candle: Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”