Teddy Noora (Viva! Gryzonie) i Kari Black (SPŚM)

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Gorgofone
Miejscowość: Pruszków
Kontakt:

Re: Tosia Kruszynka, Lomi i Margaret

Post autor: Gorgofone »

Oj tam, Zyzia nie zna angielskiego ;).
Ta miska służy do Indywidualnego Toku Karmienia. Pod siankiem są karma VL Crunchy Menu (bardziej kaloryczna od Cavii Nature, może coś tam w brzuszku zaskoczy) i jaśki VL Crock czy jak to się nazywa. Jak widać, zamiast korzystać z wolności, Zyziol woli się najeść :).
<3 Teddy Noora i Kari Black <3 Za TM: Susan Sto Helit, Kapitan Morgan, Sułtanka Churrem, Hollywood Hootspig, Ser Pigletius, Zyzia Tłuścioszek, Pisia Gągolina
Awatar użytkownika
Chryzantem
Miejscowość: Katowice
Kontakt:

Post autor: Chryzantem »

a ty myślisz że co rządzi świńskim światem? oczywiście że żarcie (i bobki).
Awatar użytkownika
Gorgofone
Kontakt:

No jasne ;).
Wczoraj Zyzia jeszcze 2 razy tak zrobiła. Cieszy mnie to, bo oznacza, że ma siłę i wolę, by żyć. Jednocześnie martwię się, że na wszystkich łapkach pojawiły się rany. Myślę, że za mało się rusza i powinna więcej biegać - te rany wyglądają trochę jak odleżyny. Tym bardziej cieszę się, że wypuszczona biega. Muszę je pokazać dr Toborek. Do czasu wizyty będę je przemywać i oczyszczać czymś takim jak octenisept, ale bez alkoholu (farmaceutka poleciła).
<3 Teddy Noora i Kari Black <3 Za TM: Susan Sto Helit, Kapitan Morgan, Sułtanka Churrem, Hollywood Hootspig, Ser Pigletius, Zyzia Tłuścioszek, Pisia Gągolina
Awatar użytkownika
martuś
Miejscowość: Złocieniec
Kontakt:

Post autor: martuś »

Na rany/odleżyny polecam solcoseryl w żelu. Super sprawdził się u mojej staruszki przy odleżynach a później przy początkach podo. Wystarczy posmarować i potrzymać trochę świnię coby żel wchłonął się w nóżkę.

Ty się Zyzi nie czepiaj! Ona rewelacyjnie chodzi :102: Moja jest o rok młodsza a na pewno nie wskoczyłaby do pojemnika z sianem. I nogi ma duuużo sztywniejsze.
Obrazek
Awatar użytkownika
Gorgofone
Kontakt:

Ja tam zawsze jestem pod wrażeniem jej aktywności :). Wciąż chce jej się chodzić między poziomami klatki. A wczoraj wieczorem to omal mnie nie przyprawiła o zawał serca - oczywiście, całą winę biorę na siebie. Siedziałam z nią na kolanach i oglądałam coś na komputerze męża. Ani się obejrzałam, a ta zsunęła się (świadomie!) z moich nóg, zrobiła salto mortale i wylądowawszy na podłodze, pognała do ukochanej miski.
Hootie (Margaret) bierze leki na wątrobę, pewnie dlatego, że jest gruba ;). Jak Bóg da, w przyszłym tygodniu wybierzemy termin na wyłuszczenie kaszaka. Sułtanka wreszcie waży, ile ustawa przewiduje: 960 g. Nie ma tego świńskiego, co by na dobre nie wyszło ;).

Martuś, 7 lat to też super wiek. Wszyscy mnie pytają, jak to zrobiłam, że Zyzia tak długo żyje, a ja mówię, że staram się nic nie zepsuć, a to pewnie zasługa Pani Beaty, że prosiak tak się trzyma :). A Ty masz jakiś przepis na długowieczność? :)

Lek, który kupiłam na rany, nazywa się Octenilin i więcej go nie kupię - beznadziejne opakowanie.
Awatar użytkownika
martuś
Miejscowość: Złocieniec
Kontakt:

Post autor: martuś »

Gorgofone pisze:A Ty masz jakiś przepis na długowieczność? :)
Nutka też jest od Beatrycze :lol:
Obrazek
Awatar użytkownika
Kropcia
Kontakt:

Post autor: Kropcia »

Gorgofone pisze:Sułtanka wreszcie waży, ile ustawa przewiduje: 960 g.
W takim razie u mnie Pchełcia jest okazem zabiedzonej i zagłodzonej świnki :D ma prawie 2 lata, a jeszcze nie udało jej się przekroczyć wagi 800g. Ona albo lekko przybiera na wadze (kilka g), ale tę wagę utrzymuje. Obecnie jest ok 775 g.

Trzymam kciuki za ustalenie dogodnego terminu dla Hootie. I za Zyziola. Niech się nie połamie przed sesją ;)
TM Karinka (4.01.17), Karmelka (2.12.18), Lukrecja (12.09.19), Pistacja (1.12.20), Pchełka (25.07.21)
Awatar użytkownika
Gorgofone
Kontakt:

Wniosek: jak chcesz się związać na lata, to tylko od Beatrycze xD
Kropciu, też myślę, że mogło być gorzej :p. I cieszę się, że rozjaśniła się sytuacja z oczami Pchełki. Wpadaj za 2 tygodnie na foty <3
Z naszej ostatniej wizyty w Kajmanie:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Beatrycze
Miejscowość: ok. Warszawy
Kontakt:

Post autor: Beatrycze »

martuś pisze:
Gorgofone pisze:A Ty masz jakiś przepis na długowieczność? :)
Nutka też jest od Beatrycze :lol:
I Stefanka u Chryzantem też ode mnie :lol:
TM - Peppa, Matylda, Zosia i Rysia, Lusia, Carmen, Gloria, Rozalka, Tequila
Awatar użytkownika
Kropcia
Kontakt:

Post autor: Kropcia »

Wpadnę, wpadnę :) w sumie to już za 1,5 tygodnia ;)
TM Karinka (4.01.17), Karmelka (2.12.18), Lukrecja (12.09.19), Pistacja (1.12.20), Pchełka (25.07.21)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”