Teddy Noora (Viva! Gryzonie) i Kari Black (SPŚM)

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Gorgofone
Miejscowość: Pruszków
Kontakt:

Re: Tosia Kruszynka, Lomi i Margaret

Post autor: Gorgofone »

Jest dobrze ;) Zyziol znowu na indywidualnym toku dokarmiania : ona to wyraźnie lubi ;)
<3 Teddy Noora i Kari Black <3 Za TM: Susan Sto Helit, Kapitan Morgan, Sułtanka Churrem, Hollywood Hootspig, Ser Pigletius, Zyzia Tłuścioszek, Pisia Gągolina
Anulka1602

Post autor: Anulka1602 »

Za zdrówko :fingerscrossed: :fingerscrossed: :fingerscrossed:
Awatar użytkownika
Gorgofone
Kontakt:

U Hootie pojawiły się 2 nowe ogniska hiperkeratozy: w okolicach kości ogonowej i za prawym uchem. Dr Toborek zarządziła golenie i wymycie dokładnie specjalnym szamponem. Po kilku próbach ubrania prośki tak, żeby nie zdejmowała ciuchów (obawiam się, że po ogoleniu może się przeziębić), poddałam się i poszłam do łazienki ściąć ją najkrócej jak się da nożyczkami.
Wtem...
Hałas z poidełkiem w roli głównej.
Ja: <strzygę Hootie> Kochanie, sprawdź, która to.
Mąż: <idzie nakryć ninja-prośkę> Churrem siedzi tyłem do poidełka.
Kilka godzin później znowu słyszę poidełko. Poszłam po cichu do pokoju i ujrzałam Churrem gryzącą ustnik.
Sułtanka Churrem umie pić z poidełka. Przez ten rok uważałam ją za zbyt głupią, by umiała z niego korzystać. A jednak. Mam 2 pijące świnki. Może i Zyzia sobie przypomni, jak to było (kiedyś umiała). Szok i niedowierzanie. Trzeba to oblać Ziętkiem.
<3 Teddy Noora i Kari Black <3 Za TM: Susan Sto Helit, Kapitan Morgan, Sułtanka Churrem, Hollywood Hootspig, Ser Pigletius, Zyzia Tłuścioszek, Pisia Gągolina
Awatar użytkownika
Gorgofone
Kontakt:

Żarty się skończyły. Dr Toborek kazała ogolić i umyć po całości. Od razu od drapanka podczas mycia obruszyła się część naskórka ukazując czerwoniutką powierzchnię na doopce.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Chryzantem
Miejscowość: Katowice
Kontakt:

Post autor: Chryzantem »

o moj bożu coś ty jej zrobiła :shock: licz się z osikanym wszystkim co w zasięgu świni
Awatar użytkownika
Gorgofone
Kontakt:

Tak, już mnie nagroda spotkała za zaangażowanie ;)
Poza tym Hootie przestała lubić głaskanie. Na szczęście włosy nie łapki, odrosną. A że ciepło, to i szczęście w nieszczęściu. Szkoda mi jej, bo naskórek pod złogami jest napięty, może ją boleć. No, ale co robić... Widzę poprawę.
Awatar użytkownika
Gorgofone
Kontakt:

Na ostatnim zdjęciu za uchem widać ciemną plamę. To chyba fałszywy alarm, ale jeszcze pokażę dr Toborek. Obok widać taką żółtawą zmianę, też mnie niepokoiła. Przed chwilą zauważyłam, że jest lekko wklęśnięta, a środek jest biały. Podejrzewając ropę dotknęłam delikatnie palcem - od razu zaczęła wychodzić. Hootie nie reagowała na to, a ropa wypływała i wypływała... W końcu świnka zaczęła się kręcić niezadowolona, rana była czysta. Przemyłam delikatnie wodą utlenioną, Hootie nie reagowała.
Zastanawiam się, czy to jednorazowy problem, czy też ma kaszaka i trzeba będzie w gabinecie go regularnie oczyszczać.
Awatar użytkownika
Chryzantem
Miejscowość: Katowice
Kontakt:

Post autor: Chryzantem »

Kaszaki to upierdliwa ale niegroźna rzecz. Stefce w Kajmanie właśnie wycieli kaszaka w pół godziny, teraz ma tylko bliznę.
Awatar użytkownika
Gorgofone
Kontakt:

Taaak upierdliwe... W kwestii niegroźnych nowotworów, znalazłam u Zyzi 2 tłuszczaki, z czego 1 wielkości ziarna grochu. Starość, nie radość.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”