Niska waga
Moderator: Dzima
Re: Niska waga
Właśnie doczytałam o tym rtg że musiałabyś jechac aż do Warszawy a jesteś z Poznania. U nas w Szczecinku też można zrobić rtg śwince (robiłam 3 miesiace temu nawet) a to chyba o ponad 100 km bliżej niż do Wawy
Staram się go ważyć w miarę regularnie o tej samej porze (w soboty rano). Staram się zwracać uwagę czy jest przed czy po jedzeniu, ale w stresie mogłam coś przeoczyć. Mam wrażenie że jest lżejszy z każdym ważeniem...
Jakieś pół godziny temu skończył jeść, zważyłam go teraz i waży 966 gram... ugh.
Dziękuję za rady, będę bardziej pilnować, kiedy go ważę.
cześć fenek (:
O, super! Mogłabym prosić o adres? Tak.. na wszelki wypadek.
Jakieś pół godziny temu skończył jeść, zważyłam go teraz i waży 966 gram... ugh.
Dziękuję za rady, będę bardziej pilnować, kiedy go ważę.
cześć fenek (:
O, super! Mogłabym prosić o adres? Tak.. na wszelki wypadek.
Proszę:
http://www.centrumweterynaryjne.com.pl/
Tylko lepiej najpierw zadzwonić i upewnić się, że tego dnia dr Jowita przyjmuje. Na miejscu mozna zrobić usg i rtg
ps dr Jowita przez dwa lata wcześniej pracowała we Wrocławiu w Zwierzyńcu i od dwóch lat jeżdżę tylko do niej
http://www.centrumweterynaryjne.com.pl/
Tylko lepiej najpierw zadzwonić i upewnić się, że tego dnia dr Jowita przyjmuje. Na miejscu mozna zrobić usg i rtg
ps dr Jowita przez dwa lata wcześniej pracowała we Wrocławiu w Zwierzyńcu i od dwóch lat jeżdżę tylko do niej
Super, dziękuję (: mam nadzieję że nie będzie to potrzebne ale lepiej być przygotowanym...
też mam taką nadzieję ale teraz przynajmniej wiesz, że zawsze możesz zrobić badania prawie o połowę drogi bliżej
Zważyłam Lucka dzisiaj po powrocie z uczelni - 968. Chyba trzyma wagę, przynajmniej na razie. Przyszły wyniki biochemii, to co się udało im zrobić: Mocznik 46,2 i ALT 31,0. Prawdopodobnie szykuje nam się rentgen w przyszłym tygodniu, a jak to nic nie da, to wypad pociągiem hen hen do Szczecinka.
- jadziulka
- Miejscowość: Lubin
- Kontakt:
Dobrze, by było jakby ta waga stanęła.
Niedowaga u świnki - jak jej pomóc?
Witam. Mam w posiadaniu 2 dorosłe świnki - dwóch samców. Mam je od maleńkiego, na początku jedna miała 3 miesiące, druga 2. Obie były dość wychudzone, z tym, że starsza świnka ładnie przybierała na wadze, a ta młodsza... Jakoś tak miernie. Wszyscy uspokajali mnie, że gdy świnki dorosną, waga się wyrówna. Teraz świnki są już dorosłe - ta starsza waży 900g, a młodsza... 500 g. Jak na dorosłego samca to mało, sama skóra i kości... Siekacze ma w porządku, odkąd do mnie trafiły całymi dniami żują sianko, więc nie sądzę, że to problem z zębami trzonowymi. Świnka je chętnie i sporo, no ale... Nie tyje. Praktycznie cały dzień się czymś zajada (jak nie karmą i roślinami, to siankiem). Weterynarz ignoruje problem i każe mi tylko ją karmić, i ''na pewno przytyje''... Nie mam dostępu do innego weterynarza...
Świnka nie wygląda na chorą. Jest żywa, żwawa, ma apetyt, pije normalnie, no tylko właśnie z tą wagą jest problem. Jakieś pomysły, co jej może być, albo co muszę zrobić, by jej pomóc?
Świnka nie wygląda na chorą. Jest żywa, żwawa, ma apetyt, pije normalnie, no tylko właśnie z tą wagą jest problem. Jakieś pomysły, co jej może być, albo co muszę zrobić, by jej pomóc?
Ostatnio zmieniony 16 mar 2014, 18:01 przez Thane2014, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Tematy połączone ze względu na podobną treść
Powód: Tematy połączone ze względu na podobną treść
- martuś
- Miejscowość: Złocieniec
- Kontakt:
Pierwsze co możesz zrobić to zmienić weterynarza. Jeśli w Twojej miejscowości nie ma takiego co zna się na leczeniu gryzoni to jedź ze świnką do innego miasta. Świnka może mieć wadę genetyczną w związku z czym składniki pokarmowe nie są w odpowiedniej formie przyswajalne z jelit. Może być też zarobaczona - zwierzę je ale chudnie...Bez badania krwi i bobków nic nie można powiedzieć...
Dokładnie.
Z jakiego województwa jesteś? Polecam zajrzeć w zakładkę "Polecani weterynarze"
Z jakiego województwa jesteś? Polecam zajrzeć w zakładkę "Polecani weterynarze"