Zosia [*] i Basia (*)

Pamięci tych, które odeszły...

Moderator: pastuszek

Awatar użytkownika
jolka
Wiceprezes ds. adopcyjnych
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Re: Zosia i Basia /adopcja wstrzymana

Post autor: jolka »

Lalunia pojechała nad morze, dziewczynki dostały nowe mebelki polarkowe :)

Obrazek

Obrazek

mamuuusiu nie chce tej maaazi !!!!!!

Obrazek
Chantal Jaśminka TM /16.11.2014
Kafelek TM 04.06.2018-
Zuzia TM 21.06.2018
Myszka TM 26.12.2018
Grusia TM 15.11.2019
Patryczek TM-21.12.2020
Olala TM-2.04.2021
Agatka TM-8.07.2021
Blusia TM-6.08.2021
Mk1609

Post autor: Mk1609 »

Sam siebie zaskoczę, ładne świnki. Jak to robicie że na zdjęciach łysole są piękne? Co wchodzę do sklepu i je widzę to mnie wykręca na ich widok, a na forum na zdjęciach wyglądają tak słodko że aż chce się je tulić.
ViaCaVia
Kontakt:

Post autor: ViaCaVia »

..bo jak ktoś kiedyś słusznie zauważył "czy ktoś widział nieładną świnkę"..? :lol:
Mk1609

Są różne gusta, ja np lubię zwierzęta z sierścią/futrem ale już skinny mnie odrzuca bo mam wrażenie jakby był chory, ale na fotkach są one.... Inne, takie... Przytulanki.
ViaCaVia
Kontakt:

Post autor: ViaCaVia »

Przytulanki-hipopotamki :P Zdrówka nieustająco! :fingerscrossed:
Casia

Post autor: Casia »

Mk1609 pisze:Sam siebie zaskoczę, ładne świnki. Jak to robicie że na zdjęciach łysole są piękne? Co wchodzę do sklepu i je widzę to mnie wykręca na ich widok, a na forum na zdjęciach wyglądają tak słodko że aż chce się je tulić.
hm do jakiego sklepu?? tosz to tam sierotki z pseudohodowli.. ..Co robia ze takie na zdjeciach ładne? Dbaja o nie z całych sił i z z całego serca . :love:
Awatar użytkownika
Bulletproof
Miejscowość: Gdańsk
Kontakt:

Post autor: Bulletproof »

Mk1609 pisze:Sam siebie zaskoczę, ładne świnki. Jak to robicie że na zdjęciach łysole są piękne? Co wchodzę do sklepu i je widzę to mnie wykręca na ich widok, a na forum na zdjęciach wyglądają tak słodko że aż chce się je tulić.
Dlatego, bo to co widzisz w sklepie, praktycznie nijak ma się do skinny, oprócz braku futra. To są po prostu "kundle" z genem, który powoduje brak sierści, w sklepach nie ma rasowych świnek. Na zdjęciach są piękne, hodowlane świneczki, a nie pseudohodowlane...
Mk1609

:shock: i za te paskudy genetyczne sklepy zoologiczne chcą minimum 300zl? Nie wspominając o tym że Zoo Karina (ma bardzo zawyżone ceny) twierdzi że ma papiery hodowlane na skinny. Naprawdę brzydkie mieli, wyglądała jak chora "stara" świnka blisko grobu. Nie mam zamiaru tu nikogo obrazić, poprostu opisuje co widziałem.
Awatar użytkownika
kimera
Moderator globalny
Miejscowość: Łódź
Kontakt:

Post autor: kimera »

Kundelki też mogą być ładne, nawet bezwłose. Raczej chodzi o to, że świnki w sklepie rzadko są zadbane, a u skinny widać bardzo wychudzenie i choroby skóry.
Przyjrzyj się świnkom skinny na wystawie świnek rasowych, na pewno będą inne niż w sklepie.
Awatar użytkownika
Ewa i Michał
Prezes SPŚM
Miejscowość: Gdynia
Kontakt:

Post autor: Ewa i Michał »

Mk1609 pisze: Naprawdę brzydkie mieli, wyglądała jak chora "stara" świnka blisko grobu. Nie mam zamiaru tu nikogo obrazić, poprostu opisuje co widziałem.
Skoro tak fatalnie wyglądała, to powinieneś był zareagować.

Nasze dwa pierwsze łysolki są z zoologa i uważam, że są piękne, tak jak kimera napisała - kundelki też mogą być ładne, nawet bezwłose. Dbamy o nie najlepiej jak możemy, chłopaki wyglądają i są zdrowe i jak dla mnie ją najpiękniejsze, pomimo, że to nie rasowce.
Teoś,Rogerek,Jędrzejek,Bobiczko,Toficzek,Kubuś,Batmanek,Klusia,Chojraczek,Leoś,Liluś,Majeczka,Gajuszek,Misia,Batonik,Sherlock,Splinterek,Rodzyś,Fila,Pyrka,Klusek,Watson,Kartofel,Ziemniaczek,Piratka,Uszatek,Szaruś,Rakieta,Florka :candle:
ODPOWIEDZ

Wróć do „In Memoriam”