Solik[*] Mroku[*] Szedar [*]

Pamięci tych, które odeszły...

Moderator: pastuszek

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Miejscowość: Sztum/Czernin
Kontakt:

Re: Mroku- do adopcji wirtualnej [Sztum]+ Solik ___Szedar-DS

Post autor: silje »

Mroku już po zabiegu. Od piątku ropień urósł bardzo, Mroku wyglądał jak chomik z zapakowanym jednym workiem. Zrobiłam mu fotkę, ale ona nie oddała rzeczywistości.
Ropień jak pisałam był duży. Dr Judyta zleciła Oxyvet, przez pierwsze dni konieczne będzie łyżeczkowanie rany, potem powinno wystarczyć głębokie płukanie. Nie dam rady jeździć do Gdyni tak często, dlatego całe szczęście, że Ewa i Michał (niezawodni jak zawsze :buzki: ) zgodzili się zaopiekować Mrokiem przez kilka dni. Mają już wprawę, bo kiedyś zajmowali się moim Kazikiem z identycznym problemem- płukali ranę, dokarmiali go itd. Z Mrokiem pojechał Solik, będzie im raźniej razem.
Moje kochane świnki (po)morskie: Bronek, Finka, Dorjan, Sajka, Imre, Lotka +18 w DT
Awatar użytkownika
Beatrice
Miejscowość: Lublin
Kontakt:

Post autor: Beatrice »

Trzymamy mocno kciuki :fingerscrossed: :fingerscrossed: :fingerscrossed: ŻYczymy szybkiej rekonwalescencji! Pamiętamy o zobowiązaniu!
Moje świnki - Belinda i Pernilla :
Obrazek
oraz mopsik Bella
Pamięci ukochanego Icunia i poprzedzającej go Wielkiej Czwórki...
Awatar użytkownika
martuś
Miejscowość: Złocieniec
Kontakt:

Post autor: martuś »

Biedny Mrokuś :( On ma takie same problemy jak moja Tolcia... Jej też korzenie wrastają się w żuchwę :(

Wydaje mi się, że porcella napisała w wątku Lusi, że podaje oxytet bo mniej boli w podaniu niż oxywet.

Dużo zdrówka i mało bólu dla dzielnego chłopaka :buzki:
Obrazek
Awatar użytkownika
Ewa i Michał
Prezes SPŚM
Miejscowość: Gdynia
Kontakt:

Post autor: Ewa i Michał »

Chłopaczki spokojnie spędziły noc. Mroku siedzi głównie w puckowej norce, Solik na norce i gdy myśli, że nie widzę, to wyciąga tylną pytkę :love: przeuroczy są obaj :love: Mroku trochę gardzi strzykawką, rano ochoczo pochłonąl 10 ml, a potem jakby nagle mu się przypomniało, że już nie chce jeść i odpychał strzykawę łapką. Wczoraj wieczorem było identycznie. Także nie nalegałam. Ale wczoraj poskubał też Trovet, sianko i suszki. Dziś rano sianko. Ktoś w nocy pożarł natkę pietruszki i ogórka, ale nie wiem kto... :D Mrokusiowa dziura w policzku jest duża, ale nie wygląda jakby się coś tam teraz paprało, także trzymamy :fingerscrossed: żeby tak zostało. Nasze chłopaki mega zainteresowane nowymi kolegami, szczególnie Leoś ;) na 17:30 jedziemy na kontrolę. Postaram sie potem wrzucić jakieś zdjęcia.
Teoś,Rogerek,Jędrzejek,Bobiczko,Toficzek,Kubuś,Batmanek,Klusia,Chojraczek,Leoś,Liluś,Majeczka,Gajuszek,Misia,Batonik,Sherlock,Splinterek,Rodzyś,Fila,Pyrka,Klusek,Watson,Kartofel,Ziemniaczek,Piratka,Uszatek,Szaruś,Rakieta,Florka :candle:
Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Kontakt:

Leoś może poznaje dawnych sąsiadów po zapachu ;). Dawno temu mieszkali metr od siebie.
Widziałam Mrokową dziurę na zdjęciu. Mówię Wam-duuuuża....Ale myślę, że on czuje teraz ulgę. Czekam na wieści po wizycie kontrolnej. I na zdjęcia oczywiście.
Moje kochane świnki (po)morskie: Bronek, Finka, Dorjan, Sajka, Imre, Lotka +18 w DT
Awatar użytkownika
Ewa i Michał
Prezes SPŚM
Kontakt:

No to relacja z wizyty - byliśmy i wróciliśmy w jednym kawałku. Mrokusiowa dziura wygląda dobrze, w sensie nie zarasta, nie ma ropy, otwarta na "przestrzał" i się wietrzy. Zastrzyk z antybiotykiem + p/bólowy. Dziura przepłukana. Do domu dostaliśmy jeszcze tabletkę p/bólową w razie gdyby Mroku podupadł na humorze z powodu bólu. A także wenflon do płukania wodą utlenioną i rivanolem (2x dziennie). Mroku to mały, ale baaardzo dzielny pacjent :) Nawet się zbytnio nie skarżył, że te straszne ludzie dłubią mu w jego osobistej policzkowej dziurze.

Po powrocie do domu trochę się obraził i ostentacyjnie schował w norce, ale chwilę temu się wynurzył i skubie bazylię :D oprócz tego podgryza Trovet. W godzinach obiadowych rozwalił się na sianku i też nim nie pogardził :)

Generalnie to chłopaki wynurzają się kiedy myślą, że ich nie widzę. No więc ja siedzę na kanapie i udaję, że nie patrzę, a Mroku i Solik udają, że nie widzą jak ja nie patrzę... :D normalnie istne "Świnia TV" - 24 h / dobę ;)

Za moment parę zdjęć...
Ostatnio zmieniony 07 lut 2018, 19:18 przez Ewa i Michał, łącznie zmieniany 1 raz.
Teoś,Rogerek,Jędrzejek,Bobiczko,Toficzek,Kubuś,Batmanek,Klusia,Chojraczek,Leoś,Liluś,Majeczka,Gajuszek,Misia,Batonik,Sherlock,Splinterek,Rodzyś,Fila,Pyrka,Klusek,Watson,Kartofel,Ziemniaczek,Piratka,Uszatek,Szaruś,Rakieta,Florka :candle:
Awatar użytkownika
Ewa i Michał
Prezes SPŚM
Kontakt:

Zdjęcia niestety zza krat, bo nasze maluch są zbyt mocno zainteresowane kolegami ;)

Wczoraj Solik na sianku, Mroku w czerwonej norce (musicie mi wierzyć na słowo, że on tam jest)
Obrazek

Tulimy się :)
Obrazek

"Dzisiejszy" Mrokuś na sianku
Obrazek

Odwiedziny kolegi - Leosia (Mroku znowu w norce)
Obrazek

Zieleninkowy obiad (Mroku standardowo w norce)
Obrazek
Awatar użytkownika
Beatrice
Kontakt:

Co ten Mrokus taki wygodny czy jednak trochę boli?... I jak dziś po wizycie? Całuję 2 niezawodnych Przyjaciół! :buzki: :buzki:
Obrazek
oraz mopsik Bella
Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Kontakt:

Na pewno trochę się boi- to nieśmiałe chłopaki są. A jak po wizycie, to Ewa napisała szczegółowo wyżej ;) .
Widzę, że są rozpieszczani na maxa, Solik z girką wywaloną się wyleguje :) . Nie będą chcieli wracać.
Awatar użytkownika
Beatrice
Kontakt:

Mimo wszystko myślę, że będą chcieli, mamusiu... :D
Obrazek
oraz mopsik Bella
ODPOWIEDZ

Wróć do „In Memoriam”