Lusia, Plamka i Frugo - Inka za TM

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Miłasia
Miejscowość: Włocławek
Kontakt:

Re: Nutka, Tola i Frugo, Nala za TM [*] / Nuteczka chora :(

Post autor: Miłasia »

Bardzo dużo kciuków dla Nuteczki :fingerscrossed: :fingerscrossed: :fingerscrossed:
Awatar użytkownika
porcella
Moderator globalny
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: porcella »

Mocno trzymamy!
"Człowiek jest odpowiedzialny za to, co oswoił" A. de St Exupery
kontakt tylko porcella7@gmail.com
paprykarz

Post autor: paprykarz »

Jak po nocy? :fingerscrossed:
Awatar użytkownika
martuś
Miejscowość: Złocieniec
Kontakt:

Post autor: martuś »

Ona tyle dostaje leków, że brakuje mi czasu żeby to wszystko dać... Dostaje antybiotyk dwa razy dziennie. Dwa probiotyki też dwa razy dziennie w odstępie 1-2 godzin po antybiotyku. Smecta/węgiel też musi być podany co najmniej z godzinnym odstępem przed i po innych lekach. Nie wiem jak z diaroherb :think: Ale też staram się ani przed ani po żadnych innych leków nie dawać. Bo tolfinę, akut, senior i artrin to podaję prawie razem albo w okolicy probiotyku.
Żebym się w niczym nie pogubiła i nie zapomniała to zrobiłam sobie rozpiskę na kartce i to co podam to skreślam bo później siedzę i się zastanawiam co już podałam a co jeszcze muszę podać :roll:
paprykarz podpowiedziała mi z l-glutaminą. Zobaczę jak będzie się czuła po diaroherb i jak nie będzie poprawy to kupię. Rumen tabs muszę od kogoś załatwić kilka tabletek bo co ja zrobię z całym opakowaniem? :szczerbaty: sosnowa a ile tego dawałaś? Całą tabletkę?

Co do Nutki to rano obudziła mnie piciem z poidełka i stała przy misce z płatkami owsianymi. Zjadła natkę pietruszki, pokrojoną w paski cykorię i wypiła antybiotyk (tak smakuje, że nie muszę jej wyciągać z klatki bo sama ciągnie strzykawkę :lol: ).
Do 13 siedzę w pracy a później całą sobotę i niedzielę jestem w domu więc będę obserwować, karmić, dawać leki. Wczoraj nawet nie miałam czasu ją zważyć;/ Dziwi mnie to, że schudła 100 g a brzuszek jaki miała okrągły taki ma dalej :think: W maju jak schudła to było po niej widać a teraz w ogóle.
Obrazek
Katia69

Post autor: Katia69 »

Trzymajcie się Dziewczyny :fingerscrossed:
cappuccino

Post autor: cappuccino »

Właśnie Ci miałam pisać o Rumen tabs - Nachosowi przy brzydkich kupach pomógł od razu, teraz też mu daje. Ja rozrabiam w wodzie pół tabletki. Pije bardzo chętnie, nie wyjmuje go nawet z klatki, bo tak ciągnie strzykawkę. To jest tanie jak barszcz, więc tragedii nie ma jak kupisz całe opakowanie.
Awatar użytkownika
martuś
Kontakt:

Ja wiem, że to jest groszowa sprawa tylko tam jest aż 100 tabletek :lol: Znajoma daje to swojemu psu więc wezmę kilka tabletek na spróbowanie.
Obrazek
Awatar użytkownika
sosnowa
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: sosnowa »

Ja dawalam 1/4
No i mam psa :mrgreen:
Awatar użytkownika
martuś
Kontakt:

Ten rumentabs to chyba sama będę jadła :lol: Ale spoko wzięłam z pracy całe opakowanie więc komuś później oddam.

Nutka zjadła trochę siana!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :yahoo: Nie wiem czemu ale w klatce siedzi przeważnie w budkach i nie wychodzi do jedzenia. A jak ją wyciągnę na koc i podtykam pod nos przysmaki to je (co prawda wolno ale je) :think: I niucha za jedzeniem więc to dobry znak :pray:
Obrazek
Awatar użytkownika
martuś
Kontakt:

Po kilku godzinach obserwacji (dziewczyny na "wybiegu") - Nutka jak jest poza klatką to bardziej interesuje się jedzeniem. Chodzi, niucha, sama je i nie trzeba jej podtykać pod nos. Dalej się kuli i puszy. Bobki są lepsze - nie jest to już mazia konsystencji pasty do zębów i nieprzypominająca bobków...Teraz jest już kształt bobka (co prawda mały ale to już jakiś postęp) i jest tylko lekko miękki (oczywiście nie byłabym sobą jakbym każdego nie zmacała... :nie_powiem: ).

Nagrałam też filmiki. Widać na nich, że czasami coś jej w pyszczku przeszkadza...
https://www.youtube.com/watch?v=HzLORcT_-ZM

Niby chora ale o miskę potrafi zawalczyć :lol:
https://www.youtube.com/watch?v=WBSKQAm-vaI

https://www.youtube.com/watch?v=iINfu9ageDo

Waga z 01.03.
Obrazek

Obrazek

Z dzisiaj
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Mina Toli - bezcenna :laugh: