Cynia [*] i Robinia [*]

Pamięci tych, które odeszły...

Moderator: pastuszek

ODPOWIEDZ
yennefer105
Miejscowość: Łomża
Kontakt:

Re: Cynia i Robinia - Radomianki z Wawy - mają DS w Łomży!

Post autor: yennefer105 »

A to córka tak świnsienki umaiła, a napracowała się przy tym :lol: bo są dość ruchliwe wbrew pozorom. A co do papryki - pewnie tak, niestety sklepowa, więc coś mogło być, ja nie wyniucham, a one już tak. Natomiast do łaski wróciły jabłka, suszona babka lancetowata, im wogóle trzeba robić przerwy i zmiany bo bywa,że coś się znudzi, tak chyba może też być ;)
Awatar użytkownika
porcella
Moderator globalny
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: porcella »

Wygłaskac proszę ode mnie :-) Zżyłam się z nimi mocno i cieszę się, że mają taki fajny domek! :buzki:
"Człowiek jest odpowiedzialny za to, co oswoił" A. de St Exupery
kontakt tylko porcella7@gmail.com
yennefer105
Kontakt:

Pozdrowienia od puchatych łomżynianek :buzki: Ponieważ to nasze/moje pierwsze świnki, które nie mieszkają na trocinkach tylko na pelecie wyścielonym dywanikiem łazienkowym, to muszę powiedzieć, że o ile pranie norek i tunelu nie jest jakoś kłopotliwe, to dywanik jest trochę problematyczny w zimie. W lecie i na jesieni prałam go na balkonie ale teraz mieszkając w bloku miałam trochę fitnesu ;) piorąc go w dużej misce w suszarni :roll: . Kupiłam na zooplus vetbed non-slip i kurczę nie wiem czy to był dobry pomysł - przyszedł mięciutki, puszysty dywanik, tylko jak to cudo utrzymać w czystości :? ?
Poza tym świnsienki mimo wielkiej tęsknoty za trawką pogodziły się z faktem, że zima i wcinają sianko od Pana Roberta aż miło, choć pasjami robią sobie z niego przytulne gniazdka. Przy okazji wyszło na jaw, że kochają suszony krwawnik, pokrzywę znacznie mniej. Cynia waży obecnie 1134 g, a Robinia - 1068g. Apetyt dopisuje, pieszczoty jakoś znoszą, ogólnie mają się chyba dobrze, nie słychać, aby na coś szczególnie narzekały. Na wiosnę jak się ociepli planuję podjechać do weterynarza tak ogólnie na przegląd.
Awatar użytkownika
porcella
Moderator globalny
Kontakt:

O, jak miło Was widzieć! :-) Ostatnio wspominałysmy w lecznicy tę radomską grupę, bo znowu trafiły się świnki "z krzaków" a raczej nawe ze śniegu...

pięknie panny urosły i to jest doskonała waga.
Prawdę mówiąc - wszystkie świńskie szmatki i dywaniki piorę zawsze w pralce, na 40-45C, a raz na miesiąc na 60C, zwykle w bialym jeleniu z dodatkiem octu, który dezynfekuje. Cała sztuka polega na zapakowaniu tego do jakiejś zużytej poszewki - najlepiej zapinanej na zamek błyskawiczny - wtedy śmieci zostają w poszewce i nie brudzą pralki. :-)
Zawsze też można wrócić do trocin ;-)

Proszę wygłaskać panienki :buzki:
Awatar użytkownika
sosnowa
Kontakt:

Post autor: sosnowa »

Ja dalam sobie spokój z wetbedami a matę mój Geralt żre. Vivat troty ze Świstaka! A wszelkie 'mebelki' piorę jak porcella
yennefer105
Kontakt:

Witam! Czy może mi ktoś podpowiedzieć, jak tu wrzucić focie świnek z telefonu np Huawei??? :?
Awatar użytkownika
porcella
Moderator globalny
Kontakt:

oj, chyba trzeba jednak zrzucić fotki na jakikolwiek serwer - mailem - np na fotosik i wtedy już jak po maśle, wedlug instrukcji viewtopic.php?f=17&t=2278 Fotki z zapodaja znikają po pół roku.
yennefer105
Kontakt:

He, he a ja się rozmarzyłam, że można pójść na łatwiznę :lol: . No nic spróbuję przy wolnej chwili , na razie wrzucam sweet focie na fb i odznaczam SPŚM w postach :D . W każdym razie prośki bytują, apetyt dopisuje, od czasu do czasu trochę pucowania , pzycinania. Tak się zastanawiam, co prawda mają codziennie zieleninę różną, warzywa , suszone zioła bazowe dla świnek ale może włączyć im dodatkowo wit C 1 x 2 krople bo już zaraz jesień :świnka1: :świnka2:
Awatar użytkownika
porcella
Moderator globalny
Kontakt:

Jakby coś ładnego, to wyślij mi na mil, a ja wrzucę. Dopóki nie opanujesz tej nie tak trudnej sztuki. ;-)
bombiel03

Post autor: bombiel03 »

czy świnki mają DS już?
ODPOWIEDZ

Wróć do „In Memoriam”