Moderator: pastuszek

Już myślałam, że może jakiś kaszel nam się tutaj pojawia, ale nie, za każdym razem jak to słyszę, to on je - suche, sianko, warzywo. Chyba na wszelki wypadek zabiorę go w piątek do Zwierzętarni, skoro i tak jedziemy do Łodzi. Ale kurcze, skąd takie krztuszenie? Czasem czknie/kaszlnie tylko raz i spokój, a czasem jest seria tak po 3-4 razy, wtedy podstawiam mu poidło pod nos i jest spokój.
  Już myślałam, że może jakiś kaszel nam się tutaj pojawia, ale nie, za każdym razem jak to słyszę, to on je - suche, sianko, warzywo. Chyba na wszelki wypadek zabiorę go w piątek do Zwierzętarni, skoro i tak jedziemy do Łodzi. Ale kurcze, skąd takie krztuszenie? Czasem czknie/kaszlnie tylko raz i spokój, a czasem jest seria tak po 3-4 razy, wtedy podstawiam mu poidło pod nos i jest spokój. 
 Ale nie wygląda to na żaden guz. Pochwalony został za swoją dobrą kondycje 1222g
 Ale nie wygląda to na żaden guz. Pochwalony został za swoją dobrą kondycje 1222g   Siula, ja to nie wiem, czemu Twoje dziewczyny karcą w tej Wawie za wagę
 Siula, ja to nie wiem, czemu Twoje dziewczyny karcą w tej Wawie za wagę   Piękne ząbki ma.
  Piękne ząbki ma.  

http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =71&t=4215
 http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =71&t=4215 jeszcze będzie prosił o więcej.
 jeszcze będzie prosił o więcej. Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
 Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia Najprawdopodobniej tłuszczak - ale będziemy diagnozować. Do tego Nachos najprawdopodobniej a problemy z tchawicą... Jak weterynarz dotknął go w konkretnym miejscu to wydał z siebie dobrze nam znany dźwięk, o którym już pisałam, ala kaszlnięcie.
 Najprawdopodobniej tłuszczak - ale będziemy diagnozować. Do tego Nachos najprawdopodobniej a problemy z tchawicą... Jak weterynarz dotknął go w konkretnym miejscu to wydał z siebie dobrze nam znany dźwięk, o którym już pisałam, ala kaszlnięcie.   Nie wiemy, co mamy zrobić. Pojechaliśmy dzisiaj na cito do weta, bo zaczął mi burczeć dziwnie i właśnie odkasływać cały czas. Płuca czyste, oskrzela czyste. Podejrzenie tej tchawicy, może jakieś zwężenie, coś mu przeszkadza. Miałyście z czymś takim do czynienia? Nie dostał na razie żadnych leków, zachowuje się normalnie, je, pije, bobczy, biega. Nie byliśmy u gryzoniowego lekarza, tylko w gabinecie, gdzie przyjmuje dr Asia, ale Pan nas miło zaskoczył, nie próbował robić nic na siłę i pomógł nam na tyle na ile uważał, że jego kompetencje są wystarczające.
 Nie wiemy, co mamy zrobić. Pojechaliśmy dzisiaj na cito do weta, bo zaczął mi burczeć dziwnie i właśnie odkasływać cały czas. Płuca czyste, oskrzela czyste. Podejrzenie tej tchawicy, może jakieś zwężenie, coś mu przeszkadza. Miałyście z czymś takim do czynienia? Nie dostał na razie żadnych leków, zachowuje się normalnie, je, pije, bobczy, biega. Nie byliśmy u gryzoniowego lekarza, tylko w gabinecie, gdzie przyjmuje dr Asia, ale Pan nas miło zaskoczył, nie próbował robić nic na siłę i pomógł nam na tyle na ile uważał, że jego kompetencje są wystarczające. 

Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
 Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia