Teddy Noora (Viva! Gryzonie) i Kari Black (SPŚM)

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Kropcia
Miejscowość: Pruszków
Kontakt:

Re: Tosia Kruszynka i Lomi mieszkają w Pruszkowie!

Post autor: Kropcia »

:laugh: :laugh: :laugh: zaorane
TM Karinka (4.01.17), Karmelka (2.12.18), Lukrecja (12.09.19), Pistacja (1.12.20), Pchełka (25.07.21)
Awatar użytkownika
Chryzantem
Miejscowość: Katowice
Kontakt:

Post autor: Chryzantem »

boby to ważny element świńskiej diety, nie ma się co czepiać :lol:
Awatar użytkownika
Gorgofone
Kontakt:

Post autor: Gorgofone »

I ja, i wet wiemy, ale to wyglądało tak, jakby Sułtanka przechodziła kryzys diety i rzucała się na wszystko, co tylko jej się skojarzy z jedzeniem :). Wiecie, jak w kreskówkach, kiedy komuś głodnemu inny kojarzy się z kurczakiem ;). I chyba coś jest na rzeczy, bo Sułtanka wczoraj darła się w niebo głosy, kiedy:
- otwierałam wszystkie torebki
- myłam ręce w blaszanym zlewie
- podgryzała tekturowe pudełko ograniczające wybieg:
* gryz gryz pudełeczko i cuyyyyy cuyyyy po całej kuchni hmmm nic nie ma do jedzenia? no to gryz gryz pudełeczko cuyyy cuyyyy po całej kuchni...
Jej już każdy dźwięk kojarzy się z żarciem ;).
Nie, nie jest głodzona. Ma sianko, ogórka i sałatę rzymską. Dostała też mieszaninę ziółek, ale skończyły się pestki dyni, słonecznika, a odkąd siedzą oddzielnie z Zyzią, to i owocków nie może podkradać ;).
<3 Teddy Noora i Kari Black <3 Za TM: Susan Sto Helit, Kapitan Morgan, Sułtanka Churrem, Hollywood Hootspig, Ser Pigletius, Zyzia Tłuścioszek, Pisia Gągolina
Awatar użytkownika
martuś
Miejscowość: Złocieniec
Kontakt:

Post autor: martuś »

No tak brak smakołyków to głodówka :laugh:
Moje dziewczyny przed wizytą u weta też lubią sobie zjeść bobka :szczerbaty: U mnie Tola jak ma mostek to potrafi jeść trovet :levitation:
Obrazek
Awatar użytkownika
Gorgofone
Kontakt:

Trovet :o. No to serio na głodzie :lol: . Dziewuchy regularnie zaglądają mi do kubka, ponieważ w sumie pijam albo zieloną herbatę, albo ziółka na trawienie. Dałam im kiedyś na palcu mieszankę Zioła mnicha: siemię lniane i mięta, bo ładnie im pachniało. Smakowało. Okazuje się jednak, że zawiera jeszcze czarny bez, a nie wiem, czy on nie jest trujący dla prośków, więc takie eksperymenty się skończyły.
No i kategorycznie zabraniam wcinania mi kuskusa z talerza! (dlaczego akurat kuskus???)
<3 Teddy Noora i Kari Black <3 Za TM: Susan Sto Helit, Kapitan Morgan, Sułtanka Churrem, Hollywood Hootspig, Ser Pigletius, Zyzia Tłuścioszek, Pisia Gągolina
Awatar użytkownika
kimera
Moderator globalny
Miejscowość: Łódź
Kontakt:

Post autor: kimera »

Czarny bez, który jest przetworzony - suszony, gotowany, mrożony, etc - jest jadalny i zdrowy dla wszystkich. Nie wolno tylko jeść surowych jagód.
Awatar użytkownika
porcella
Moderator globalny
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: porcella »

Ech, znam osobiście świnki, które uwielbiają Trovet! A kuskus może pachnie pszenicą? Miałam kiedyś samiczkę, która przepadała za gotwanym makaronem, zawsze dostawała jeden kawałek, bo wyczuwała zapach i darła paszczę, kiedy się gotował.
"Człowiek jest odpowiedzialny za to, co oswoił" A. de St Exupery
kontakt tylko porcella7@gmail.com
Awatar użytkownika
martuś
Miejscowość: Złocieniec
Kontakt:

Post autor: martuś »

U mnie wszystkie lubią trovet. I aż się dziwię, że Tola najwięcej je karmy (siano niestety całkowicie odstawiła), zieleniny tak sobie a ma co 4-6 tygodni korektę trzonowców :idontknow: Myślałam, że latem uda mi się zmniejszyć lub wyeliminować podawanie karmy i przerzucenie je na zieleninę (o wiele zdrowsze...) no ale Tolcia miała inne zdanie na ten temat :levitation:

Świnki nigdy nie przestaną mnie zaskakiwać w jaki sposób potrafią ukryć swoją niedyspozycję... Dlatego tak ważne jest częste obserwowanie i wyłapywanie najdrobniejszych odchyleń od normy.

Coś chyba dawno zdjęć nie wrzucałaś? ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
Gorgofone
Kontakt:

Kimera - sekundę zajęło mi, nim skapowałam, że to nie ja sama odpowiedziałam sobie na posta :). Nasze świnki serio są podobne! :).
Dzięki za info o czarnym bzie. Pewnie ma przy okazji w kosmos witaminy C.
Zdjęcia - temat drażliwy :p. Gdzieś posialiśmy aparat fotograficzny. Nie możemy zrobić komórkami, może się uda kompem, ale to nie przed weekendem. Mogę za to narysować obydwie, ale mistrzynią nie jestem ;).
Beatrycze
Miejscowość: ok. Warszawy
Kontakt:

Post autor: Beatrycze »

Dużo spadła z wagi. Z prawie 700 na 612 g. Dr Toborek coś mówiła na ten temat ?
TM - Peppa, Matylda, Zosia i Rysia, Lusia, Carmen, Gloria, Rozalka, Tequila
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”