Prosiaczkowe perypetie ♥
Moderator: pastuszek
Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
- Asita
- Miejscowość: Sopot
- Kontakt:
Re: Prosiaczkowe perypetie ♥ - Łączenie!
Dzieje się. Łączenie świnek nie zawsze jest łatwe, a tylu samców to już w ogóle... Ja to przy 2 miałam stresa, a przy 5??? Na pewno potrzebują kilku dni. Jeśli ktoś twierdzi, że po kilku godzinach da się określić, czy jest ok czy nie, to jest w błędzie. A nawet, jak się "poustalają" za dzień lub dwa, to za kilka miesięcy mogą się poprzepoustalać Zawsze tak jest grupie. Jakby tak popatrzeć to wśród wszystkich ssaków włącznie z ludźmi
Moje myszaki http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=4152
Żurek i Alfredzik na zawsze pozostaną z nami
Żurek i Alfredzik na zawsze pozostaną z nami
- Cooyo
- Miejscowość: Gdańsk
- Kontakt:
"Uspokoją" w sensie, że będą sobie ze sobą jako tako koegzystować :p Bo nie spodziewam się, że do wieczora się "połączą" :p
Po prostu chodzi o to, żeby nie było kolejnego urwanego ucha czy nosa A ja jednak nie mogę ich trzymać kilka dni w kuchni, a nigdzie indziej nie ma miejsca na duży wybieg, więc chciałbym tylko, żeby się nie pozabijali w zagrodzie, która jest jednak mniejsza :p
Chociaż w sumie minęło te 20 godzin łączenia i jak na razie nie jest źle Teraz towarzystwo sobie leży i odpoczywa, w pewnej odległości, ale jednak blisko siebie Tylko za chwilę pewnie znowu Rubin czy Cookie zaczną gonić maluchy
Po prostu chodzi o to, żeby nie było kolejnego urwanego ucha czy nosa A ja jednak nie mogę ich trzymać kilka dni w kuchni, a nigdzie indziej nie ma miejsca na duży wybieg, więc chciałbym tylko, żeby się nie pozabijali w zagrodzie, która jest jednak mniejsza :p
Chociaż w sumie minęło te 20 godzin łączenia i jak na razie nie jest źle Teraz towarzystwo sobie leży i odpoczywa, w pewnej odległości, ale jednak blisko siebie Tylko za chwilę pewnie znowu Rubin czy Cookie zaczną gonić maluchy
Zapraszamy do naszego wątku - tutaj! ⬇
Cookie, Zeus, Rubin, Onyks, Anubis
Yoko i Hippo na zawsze w mojej pamięci
- Dzima
- Miejscowość: Rogoźno
- Kontakt:
Jak masz możliwość to niech siedzą tak jak najdłużej. Moje ganiały się przez tydzień! Tydzień trwały gwałty,turkotanie, szczękanie zębami....a łączyłam tylko 3 baby.
A dwa tygodnie albo dłużej były bez legowisk.
A dwa tygodnie albo dłużej były bez legowisk.
Pyrka
Za TM Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
Za TM Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
- Cooyo
- Kontakt:
Re: Prosiaczkowe perypetie ♥
Więc tak - świniaki są już w zagrodzie. Było całkiem w porządku, co jakiś czas gonitwy, co jakiś czas odpoczynek i zupełny spokój.
Tylko, że teraz naprawdę widać, że Rubin i Cookie są zupełnie niedobrani pod względem charakteru... Przedtem jako tako było, bo Cookie po prostu jak Rubin się do niego zbliżał, to przed nim zwiewał, ale teraz pokazał na co go stać... To wyglądało, jakby kłócili się o to, kto będzie dominował maluchy. Jak tylko się do siebie zbliżyli, bo obaj gruchali na małych, to słychać było zgrzyt zębów, żeby po chwili przemieniali się w turlającą się kulkę futra... Na szczęście szybko się od siebie odłączali, ale obaj zebrali całkiem sporo czerwonych ranek. Rubin ma czerwone zadrapanie przy oku (wygląda trochę jak Skaza z Króla Lwa, albo jakby miał podkrążone oko), więc, gdyby Cookie trafił bliżej, to by stała się tragedia. Nie wytrzymałam i ich rozdzieliłam. I teraz Cookie siedzi z małymi, a Rubin i Zeus razem. Widzą się przez kraty i przynajmniej jest spokój.
Kurczę, smutno mi, że oni się nie dogadują. Może niech najpierw Cookie ustali coś z tymi małymi, bo ciągle na nich grucha, a później się zobaczy
Zdjęcia wstawię, jak wrócę do domu
Tylko, że teraz naprawdę widać, że Rubin i Cookie są zupełnie niedobrani pod względem charakteru... Przedtem jako tako było, bo Cookie po prostu jak Rubin się do niego zbliżał, to przed nim zwiewał, ale teraz pokazał na co go stać... To wyglądało, jakby kłócili się o to, kto będzie dominował maluchy. Jak tylko się do siebie zbliżyli, bo obaj gruchali na małych, to słychać było zgrzyt zębów, żeby po chwili przemieniali się w turlającą się kulkę futra... Na szczęście szybko się od siebie odłączali, ale obaj zebrali całkiem sporo czerwonych ranek. Rubin ma czerwone zadrapanie przy oku (wygląda trochę jak Skaza z Króla Lwa, albo jakby miał podkrążone oko), więc, gdyby Cookie trafił bliżej, to by stała się tragedia. Nie wytrzymałam i ich rozdzieliłam. I teraz Cookie siedzi z małymi, a Rubin i Zeus razem. Widzą się przez kraty i przynajmniej jest spokój.
Kurczę, smutno mi, że oni się nie dogadują. Może niech najpierw Cookie ustali coś z tymi małymi, bo ciągle na nich grucha, a później się zobaczy
Zdjęcia wstawię, jak wrócę do domu
- Cooyo
- Kontakt:
Zdjęcia!
Wybaczcie, że niektóre są rozmazane, ale ciężko ich było złapać nawet na dosyć krótkim czasie naświetlania
Bardzo możliwe, że by się jakoś dogadali, gdyby Rubin i Cookie się tak nie kłócili
I filmiki (w tle głos mojej siostry )
https://youtu.be/cCD4lDNZuDc
https://youtu.be/UFKwaqBRoN8
Wybaczcie, że niektóre są rozmazane, ale ciężko ich było złapać nawet na dosyć krótkim czasie naświetlania
Bardzo możliwe, że by się jakoś dogadali, gdyby Rubin i Cookie się tak nie kłócili
I filmiki (w tle głos mojej siostry )
https://youtu.be/cCD4lDNZuDc
https://youtu.be/UFKwaqBRoN8
Ostatnio zmieniony 27 wrz 2017, 11:17 przez Cooyo, łącznie zmieniany 1 raz.
- Dzima
- Miejscowość: Rogoźno
- Kontakt:
Pyrka
- Cooyo
- Kontakt:
O kurczę, mi się wszystko pokazuje, więc myślałam, że widać Zaraz spróbuję coś na to poradzić
- martuś
- Miejscowość: Złocieniec
- Kontakt:
Biedny maluszek jak ucieka
Śmiesznie to wygląda jak oni robią taki pociąg i naskakują sobie na tyłki
Trzymam kciuki żeby jakoś się dogadali
Śmiesznie to wygląda jak oni robią taki pociąg i naskakują sobie na tyłki
Trzymam kciuki żeby jakoś się dogadali
- Cooyo
- Kontakt:
Ok, już powinny działać zdjęcia Później dodam jeszcze kilka zdjęć , które mi się nie wgrały