No biedny... w połowie miesiąca miał już piękną wagę 1012g, a teraz tylko 840g. I znowu jest taki chudziutki, kiedy się go do ręki weźmie. No ale bywało gorzej więc i teraz mamy nadzieję wyjść na prostą.
Jeszcze sam nic nie je, ale coś próbuje- gmera w surówce i w trawie. Na szczęście zaczął chętniej wciągać karmę ratunkową (mieszam ziętkową z taką, którą dostałam od Pucki (produkcja własna)- dziękuję raz jeszcze!).
Z leków podaję Hepa-Merz na wątrobę, L-glutaminę na jelita (bo bobki bardzo brzydkie) i enteroferment. I wt. C oczywiście.
Rudi (*) 24.02.2019
Moderator: pastuszek
- silje
- Moderator globalny
- Miejscowość: Sztum/Czernin
- Kontakt:
Re: Rudi- do adopcji wirtualnej -leczenie [Sztum]
Moje kochane świnki (po)morskie: Bronek, Finka, Dorjan, Sajka, Imre, Lotka +20 w DT
- martuś
- Miejscowość: Złocieniec
- Kontakt:
A nie chce jeść namoczonej karmy? U mnie jak Tola jest po korekcie to ładnie je namoczony brit a warzywa i owoce trę jej na tarce ale na tych drobniutkich oczkach bo z większym kawałkiem sobie nie radzi. Płatki owsiane też są dobre bo tuczące i zbytnio nie musi ich gryźć.
Trzymam kciuki, żeby znowu było lepiej

- Beatrice
- Miejscowość: Lublin
- Kontakt:
A może coś dokupić z ratunkowej albo coś innego? My dla Rudiego-zawsze! A ty Rudasku ,żabieraj się za siebie,nie z takiej sytuacji wychodziłeś!

- silje
- Moderator globalny
- Kontakt:
Rudi jest aktualnie wyłącznie na ręcznym karmieniu, więc jakby co- chętnie karmę przygarniemy.
Oczywiście mam nadzieję, że nie będzie zbyt dużo jej potrzebował, ale to nigdy nie wiadomo..
Oczywiście mam nadzieję, że nie będzie zbyt dużo jej potrzebował, ale to nigdy nie wiadomo..
Moje kochane świnki (po)morskie: Bronek, Finka, Dorjan, Sajka, Imre, Lotka +20 w DT
- Beatrice
- Kontakt:
Kochana,pisz koniecznie,którą karmę.Akurat chcę zamówić ziółka dla Loczka i Entropii,to zamówię i dla Rudasia karmę.Zdrówko wróci!
A, podaj namiary bo zawsze gdzieś posieję!

- silje
- Moderator globalny
- Kontakt:
Rudi jada obecnie karmy Dr Ziętka
https://www.pupillo.pl/images/dr_zietek ... d00740.jpg
lub
https://uszatkowo.pl/963/karma-ratunkow ... zietek.jpg
Namiary na pw. Dziękuje
Ewa i Michał również zakupili karmę dla Rudiego- jest już w drodze- serdecznie dziękuję!
Byliśmy dziś (a właściwie wczoraj) u dr Judyty na kontroli. Okazało się, że... Rudi ma znowu złamane dwa zęby
Tym razem trzonowe (!)- jeden górny po prawej stronie i jeden dolny po lewej. Dolny widziałam- piękny, biały ząb, a właściwie trzymał się na dziąśle jedynie. I znowu zagadką pozostanie dlaczego tak się stało. Być może te dwa zęby były przyczyną niejedzenia. Górne zęby przerośnięte, poraniły policzek. Od ostatniej korekty minęło raptem 8 dni, a tu taki bałagan
.
Mam nadzieję, że teraz ruszy z jedzeniem. Na razie widzę, że się interesuje zawartością misek, ale tylko tyle.
Kolejna kontrola za jakieś dwa tygodnie, w zależności od rozwoju sytuacji.
https://www.pupillo.pl/images/dr_zietek ... d00740.jpg
lub
https://uszatkowo.pl/963/karma-ratunkow ... zietek.jpg
Namiary na pw. Dziękuje

Ewa i Michał również zakupili karmę dla Rudiego- jest już w drodze- serdecznie dziękuję!

Byliśmy dziś (a właściwie wczoraj) u dr Judyty na kontroli. Okazało się, że... Rudi ma znowu złamane dwa zęby

Mam nadzieję, że teraz ruszy z jedzeniem. Na razie widzę, że się interesuje zawartością misek, ale tylko tyle.
Kolejna kontrola za jakieś dwa tygodnie, w zależności od rozwoju sytuacji.
- Beatrice
- Kontakt:
Ja tak przyjęłam z góry,że to niejedzenie z ząbków.Ale widać,że smaczek wraca...Pilnujemy sprawy!
P.S. A "moja" karma doszła,że tak nieśmiało zapytam?...
- porcella
- Moderator globalny
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
Kinon D3 dostała Dorcia na wzmocnienie ząbków. Polepsza gospodarkę wapniową podobno...
- silje
- Moderator globalny
- Kontakt:
Takie coś? https://www.ceneo.pl/38616127?se=czdawT ... RAQAvD_BwE
Kiedyś był APL strong Bones Exotica, ale chyba już nie do dostania.. Może ten Kinon D3 działa podobnie? Spróbuję zdobyć.
. Mam istne urwanie głowy teraz- sprawy osobiste, oraz własne chore świnki... Nie mam czasu ani siły na nic.
Dziękuję w imieniu Rudiego za karmy ratunkowe
Beatrice, Ewie i Michałowi oraz sklepowi Super Świstak
Rudi ogólnie ma się lepiej. Zaczyna trochę sam podjadać suchą karmę i jabłko, ale jednak ratunkowa to podstawa póki co.
Zapomniałam jeszcze napisać, że Dr ostatnio zleciła również pędzlowanie środka ryjka Nystatyną, ponieważ nie podobał się jej zapaszek u Rudiego. No i kontynuacja Hepa merz, probiotyku i L-glutaminy. Nie jest jeszcze idealnie, ale jesteśmy na dobrej drodze mam nadzieję.
Kiedyś był APL strong Bones Exotica, ale chyba już nie do dostania.. Może ten Kinon D3 działa podobnie? Spróbuję zdobyć.
TAK! Oczywiście doszła, sorry, że nie napisałam o tymBeatrice pisze:(..)

Dziękuję w imieniu Rudiego za karmy ratunkowe
Beatrice, Ewie i Michałowi oraz sklepowi Super Świstak

Rudi ogólnie ma się lepiej. Zaczyna trochę sam podjadać suchą karmę i jabłko, ale jednak ratunkowa to podstawa póki co.
Zapomniałam jeszcze napisać, że Dr ostatnio zleciła również pędzlowanie środka ryjka Nystatyną, ponieważ nie podobał się jej zapaszek u Rudiego. No i kontynuacja Hepa merz, probiotyku i L-glutaminy. Nie jest jeszcze idealnie, ale jesteśmy na dobrej drodze mam nadzieję.